به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شربت زولبیا، یا همان شربت بار در واقع شهد مخصوص شیرینی زولبیا و بامیه بوده که میتوانید به راحتی در منزل آماده کنید. این شهد برای انواع شیرینیها همچون باقلوا، گوش فیل، لگیمات، انواع حلوا، مربا و.. نیز استفاده میشود.
از این شربت برای تهیه انواع خاگینههای مغزدار نیز میتوانید استفاده کنید.
شربت زولبیا از جوشانده شکر، آب، زعفران، گلاب و… تهیه میشود. این شیرینی را میتوانید در مناسبتها و به خصوص در ماه مبارک رمضان تهیه کنید. البته آماده کردن این شهد بار نیاز به توجه کردن به چند نکته مهم میباشد تا شهد شما شکرک نزند.
شربت بار از جوشوندن و تلغیظ شکر و آب بدست میآید و در دسته شربتهای ساده (simple syrup) قرار دارد. علاوه بر آب و شکر، مادهای اسیدی مثل آبلیمو یا جوهر لیمو برای شکرک نزدن و طعم دهندهای مثل زعفران، گلاب یا هل هم به شربت بار اضافه میشود.
غلظت شربت بار در دستورهای مختلف کاملا متفاوت است؛ مثلا شربت بار بامیه و گوشفیل و زولبیا باید غلیظ باشد، اما برای حلوا اصلا نیازی نیست شربت بار غلظت داشته باشد.
یکی از نکات مهمی که در تهیه این شربت بسیار مورد توجه است این اسن که برای هم زدن این شربت هرگز از قاشق فلزی استفاده نکنید و حتما از قاشق چوبی استفاده شود.
بهتر است که در تهیه شربت بار از گلوکز استفاده کنید.
از انواع شیرینیهایی که میتوانید با این شربت تهیه کنید میتوان به زولبیا، بامیه، باقلوا و لگیمات اشاره کرد.
مواد لازم
شکر: دو لیوان
آب: یک لیوان
گلوکز: یک قاشق غذاخوری
زعفرون دم کرده: دو قاشق چایخوری
گلاب: دو قاشق غذاخوری
جوهر لیمو: نوک قاشق چایخوری یا آبلیمو یک قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه
شکر و آب را بدون این که قاشق بزنید بگذارید روی گاز تا به جوش بیاید، به هیچ عنوان قاشق نزنید و بگذارید شکر خودش در آب حل شود.
وقتی که جوشید گلوکز را اضافه کنید.
گلوکز باعث درخشندگی شهد میشود. البته میتوانید حذف کنید و اضافه نکنید. اما اگر باشه خیلی بهتر است که در لوازم قنادیها میفروشند.
بعد جوهر لیمو یا آبلیمو را اضافه کنید.
با قلمو آغشته به آبلیمو اطراف ظرف که شکرک زده از بین ببرید.
زعفران و گلاب هم دقایق آخر کار اضافه کنید.
از زمانی که شربت به جوش آمد تقریبا ۱۵ دقیقه بعدش شعله را خاموش کنید.
منبع: غذالند
انتهای پیام/