به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش دختر لوس گیلان یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که اسم جالبی دارد. برخی از غذاهای گیلانی نامهای جالب و تامل برانگیزی دارند همچون نازخاتون، میرزا قاسمی، گل در چمن و …. اما جدا از این نامهای جالب غذاهای گیلانی طعم بی نظیری دارند. همان طور که میدانید بادمجان و گوجه فرنگی دو عضو جدا نشدنی از غذاهای گیلانی به حساب میآیند و در اکثر غذاهای این استان دیده میشوند. خورش دختر لوس گیلان برخلاف نازخاتون و کال کباب سرد سرو نمیشود و جز غذاهای است که نیاز به پختن دارد و در واقع نوعی خورش میباشد و در آن هم از بادمجان استفاده میشود و هم از گوجه فرنگی.
بیشتر بخوانید:
گفتیم که یکی از موادی که در گیلان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد بادمجان است. بادنجان یا بادمجان، معرّب «پاتنگان» و «پاتمگان» فارسی است و در پارسی با نام کهپَرَک نیز خوانده میشود. بادنجان گیاهی خوراکی از تیرهٔ بادنجانیان است. به نظر میرسد که این گیاه بومی هندوستان بودهاست. بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن باید پوست آنرا کنده و هر بادمجان را چهار قسمت کنند و یا ورقه ورقه نمایند و بر آنها نمک بمالند و مدت چند ساعت در آب خنک گذارند تا آب قدری سیاه و تیز طعم گردد. از ویتامینهای موجود در بادمجان میتوان به ویتامینهای گروه B، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد. علاوه بر ویتامینها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینتهایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العادهای دارند. فیتونوترینتهای موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئیدها مانند ناسونین میباشند. بادمجان برای کاهش وزن نیزمفید است. این غذا برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کم کنند مفید است، چون ذخیره فیبر بالایی دارد و ضمن ایجاد احساس سیری، انرژی بدن را نیز تامین میکند.
مواد لازم
بادمجان: ۵ تا متوسط
گوجه فرنگی: ۲ تا متوسط
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۳ حبه
سبزی (خلواش، چوچاق، گشنیز، نعناع خرد شده تازه یا خشک): ۳ قاشق غذاخوری
آبغوره: نصف استکان
آب: نصف استکان
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زرچوبه: به میزان لازم
مراحل
ابتدا بادمجانها را بعد از پوست کندن، مکعبی خرد کنید و نمک بزنید.
سپس داخل آبکش گذاشته تا آب سیاه آن خارج شود.
پیاز و سیر خرد شده رو با روغن زیتون تفت دهید و زرچوبه بزنید.
سپس بادمجانها را شسته و خشک کنید.
آنها را با پیاز تفت دهید.
بعد گوجههای خرد شده را ریخته و هم بزنید.
در نهایت سبزی خشک و نمک و فلفل زده و با آبغوره و کمی آب میگذاریم تا بپزد.
به غلظت مورد نظر که رسید خورش شما آماده است.
منبع: غذالند
انتهای پیام/