به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، ۲۴ اسفندماه با فرمان رئیس جمهور بهرهبرداری از دو قطعه از خطوط انتقال آب خلیج فارس از سیرجان به مس سرچشمه و سپس اردکان یزد و آغاز عملیات اجرایی خط سوم انتقال آب خلیج فارس به اصفهان و از همه مهمتر خط دوم انتقال آب خلیج فارس به مشهد و نیز خط انتقال آب دریای عمان از چابهار به زاهدان آغاز شد.
این در حالی است که قرار بود از طریق عمان آب به سیستان و بلوچستان و سه استان خراسان برود و حالا با حذف این استانها و مشارکت صنایع آنها در طرح انتقال آب خلیج فارس، بسیاری نسبت به اجرایی شدن پروژه انتقال آب عمان تردید دارند.
طبق تفاهمنامهای که آذرماه ۹۸ امضا شد، سرمایهگذاران معدنی خراسان و به ویژه خراسان رضوی که مهمترین شرکت معدنی آن مجموعه معادن و صنایع سنگان-خواف است، قرار بود طرح انتقال آب عمان را اجرایی کنند چرا که صنایع سیستان و بلوچستان توان اقتصادی برای اجرای چنین پروژه عظیمی ندارند. در طرح انتقال آب خلیج فارس هم که بخش اول آن تا سیرجان بهرهبرداری شده، شرکتهای بزرگ معدنی، چون مس سرچشمه، چادرملو و گل گهر آن را اجرایی کردند.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اجرای طرح انتقال آب عمان از سوی شرکتهای معدنی سه استان خراسان، گفته بود: بخشهای خصوصی خراسانهای جنوبی و رضوی بهویژه صنایع فولاد و سنگ آهن در پروژه انتقال آب عمان به سه استان سرمایهگذاری میکنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان درباره چگونگی اجرایی شدن پروژه انتقال آب عمان میگوید: وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی تامین آب صنایع خودش است و در طرح انتقال آب عمان وزارت صنعت و شرکتهای زیرمجموعه معدنی آن با محوریت سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) سرمایهگذاری میکنند و با اجرایی شدن آن آب برای استفاده شرب و بهداشتی هم به صورت خرید تضمینی از سوی وزارت نیرو در اختیار مردم قرار میگیرد.
داوود شهرکی میافزاید: این طرح با منابع دولتی اجرا نمیشود و شرکتهای اقماری معدنی وزارت صنعت که خصوصی به حساب میآیند طرح را اجرایی میکنند؛ در بلند مدت ما ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب برای صنایع استان نیاز داریم که برای شرکتهای معدنی ما به صرفه است در طرح مشارکت کنند.
او تصریح میکند: این پروژه هر چند در ابتدا با مشارکت وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرا میشود، اما با توجه به صرفه اقتصادی آن در ادامه شرکتهایی مثل فولاد مکران، سیمان سیستان و سیمان خاش و پتروشیمی مکران هم امکان دارد در پروژه مشارکت کنند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ع