به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، عباس زراعت رییس دانشگاه کاشان امروز در نشست هیات رییسه دانشگاه کاشان با یادآوری رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی و شعار نامگذاری سال گفت: ظرفیتهای خدادادی، منطقهای، نیروی جوان، کارآزموده و متخصص دانشگاهها با تکیه بر اقتصاد دانشبنیان، بیشترین تولید، توسعه و بهرهوری را به دنبال دارد.
او با تاکید بر نقش تاثیرگذار دانشگاهیان در تحقق شعار سال و تحریمها ادامه داد: دانشگاهها با ارایه راهکارهای علمی نقش بسیار مهمی در رفع موانع تولید شرکتها و صنایع دارند که برای موفقیت در این حوزه باید از این فرصتها نهایت استفاده شود.
استفاده بجا از نیروی انسانی در رونق تولید
رییس دانشگاه کاشان اظهار کرد: استفاده بجا از ظرفیتهای بالقوه سرزمینی و نیروی انسانی نقش مهمی در رونق تولید دارد.
او تاکید کرد: با احساس مسوولیت برای تحقق شعار سال و وقتگذاری در انجام امور و رفتار مبنی بر این احساس ارزشمند میتوان بسیاری از برنامهها، کارها و طرحها را عملیاتی و اجرایی کرد.
نقش دانشگاهیان در اعتمادسازی مردم
زراعت گفت: دانشگاهیان در اعتمادسازی و آگاهسازی مردم برای حضور و شرکت حداکثری درانتخابات، انتخاب رییس جمهور اصلح و همچنین اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا نقش مهمی دارند.
او افزود: مردم با تبیین ویژگیهای رییس جمهوری و شاخصهای اعضای شورا از سوی دانشگاهیان میتوانند افراد مورد اعتماد را با آگاهی انتخاب کنند.
به گفته او، مردمی بودن، کفایت، قدرت مدیریت، ایمان، عدالتخواهی، ضد فساد بودن، عملکرد انقلابی و جهادی، اعتقاد به توانمندیهای داخلی، امیدواری به آینده و اعتقاد به جوانان طبق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب از جمله ویژگیهای رییس جمهوری است و برخورداری مدیران و کارکنان دولتی از این ویژگیها نیز آینده کشور را تضمین میکند.
ریس دانشگاه کاشان روحیه جهادی را رمز موفقیت در امور دانست و اضافه کرد: با عزم راسخ در عمل به شعار سال ۱۴۰۰ به ویژه مانعزادییها تمامی تلاشها باید به کار گرفته شود که دانشگاهها در این راستا با نقش اثرگذار خود بتوانند گرهگشای بسیاری از مشکلات و موانع شوند.
تداوم روحیه جهادی در دانشگاه
او با اشاره به اردوهای جهادی دانشجویان بسیجی در زمان تحویل سال و تعطیلات نوروزی و تلاش بیدریغ آنان برای خدمت به روستاییان و کمک به نیازمندان گفت: اگر این روحیه جهادی در تمامی کارکنان دانشگاه مضاعف شود و ارتقا یابد، میتوان دانشگاه و جامعهای توسعه یافته را مشاهده کرد.
زراعت با تبیین فعالیتهای دانشگاه کاشان با وجود دشواریهای مالی و شیوع کرونا در سال ۱۳۹۹ گفت: احراز رتبه هفتم در تراز ملی و دهم در تراز بینالمللی، رتبه نخست در نظام بینالمللی تایمز، رتبه ۹۷ در میان دانشگاههای جهان در نظام گرین متریک، رتبه نخست در کیفیت پژوهش در نظام بینالمللی لایدن (یکی از نظامهای معتبر ارزیابی دانشگاهی)، پارک علم و فناوری، مرکز تجاریسازی، ایجاد معاونت اقتصادی و نوآوری، اصلاح تشکیلات دانشگاه و تعدیل نیروی انسانی از مهمترین افتخارات و اقدامهای این دانشگاه است.
او، ایجاد صندوق حمایت از ایدههای خلاقانه، طرحهای خیران مانند کتابخانه مرکزی دانشگاه و مرکز همایشهای بینالمللی، مرکز آی تی و زیرساختهای آموزش مجازی، ایجاد مرکز مهدویت و دبیرخانه نهجالبلاغه، راهاندازی بنیاد حامیان دانشکدهها، راهاندازی کرسی آیندهپژوهی منطقه کاشان و تشکیل شورای عالی بودجه و برنامه را از دیگر افتخارات و اقدامها دانشگاه کاشان عنوان کرد.
برنامههای سال ۱۴۰۰ دانشگاه کاشان
رییس دانشگاه کاشان مهمترین برنامه سال ۱۴۰۰ این دانشگاه را تلاش مضاعف بر استفاده بهینه از فرصتها اعلام کرد و گفت: تکمیل طرحهای نیمهتمام، انتقال کتابخانهها به کتابخانه مرکزی، راهاندازی شرکتهای دانشبنیان، درآمدهای اختصاصی، تقویت پارک علم و فناوری، جذب دانشجویان خارجی به صورت مجازی و پژوهش محور، کاهش هزینهها و بودجهریزی بر مبنای عملکرد، استفاده از ظرفیتها، تقویت مرکز سیاسی، تاکید بر اجرای برنامه راهبردی و چشماندازهای مصوب هیئت امنا، تقویت فعالیتهای رفاهی و واگذاری زمین به همکاران، ارتقای درآمد اختصاصی دانشگاه و استفاده مناسب از فضاهای دانشگاه و تقویت بنیاد حامیان دانشگاه از اولویتهای دانشگاه در سال ۱۴۰۰ است.
نزدیک به ۹ هزار نفر دانشجو در ۲۰۰ رشته گرایش در ۱۱ دانشکده و ۱۲ پژوهشکده دانشگاه کاشان به تحصیل اشتغال دارند.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.
انتهای پیام/م