به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه «مدیکال اکسپرس» تیم بزرگی از محققان با اعضایی از چندین مؤسسه در اسپانیا و آمریکا ارتباطی را میان سطح بتائین (betaine) در شیر مادر با میزان چاقی نوزادان شیرخوار پیدا کردند.
بر اساس این گزارش در مقالهای که در مجله پزشکی «Science Translational Medicine» منتشر شده است، این گروه تحقیقات خود را در خصوص مادران و نوزادان شیرخوارشان و آنچه آنها از آن آموخته اند، گزارش کردند.
طی چند دهه گذشته، سطح چاقی در بسیاری از بخشهای جهان مشکل زا شده است. علاوه بر چاقی بزرگسالان، شمار کودکان و نوزادان چاق افزایش یافته است. در این تلاش جدید، محققان به این فکر افتادند که آیا ممکن است ارتباطی میان احتمال چاقی کودکان با تغذیه با شیر مادر داشته باشد یا خیر.
برای یافتن جواب این مسأله، محققان به پژوهش دیگری ملحق شدند که شامل ۳۴ زن میشد که خود به نوزادانشان شیر میدادند.
این تیم با مطالعه بر روی شیر هرکدام از این مادرها، به دنبال الگویی بود تا بتواند توضیح دهد چرا برخی از نوزادان چاق میشوند؛ در حالی که این مسأله در مورد افراد دیگر صادق نیست.
محققان در طی این پژوهش یک اسید آمینه به نام «بتائین» (betaine) پیدا کردند که معمولا در غذاهای دارای غلات کامل یافت میشود. محققان دریافتند زنانی که چنین غذاهایی را میخورند، دارای میزان بیشتری از این اسید آمینه در شیر مادر خود هستند. آنها همچنین دریافتند نوزادان زنانی که سطح بالاتری از این ماده را مصرف کرده اند، دارای احتمال خطر پایین تری از ابتلا به چاقی کودکان شده اند.
محققان همچنین برخی آزمایشها در این خصوص را بر روی موشها به انجام رساندند. این محققان به موشها تنها پیش از به دنیا آوردن بچه هایشان، برخی رژیمهای غذایی با بتائین بیشتر دادند.
به مرور زمان و با بزرگتر شدن بچه موشها، دانشمندان دریافتند آنهایی که از شیر مادر با مقادیر بیشتری بتائین دریافت کرده اند، به هنگام دریافت یک رژیم غذایی پر چربی، کمتر در معرض چاقی قرار گرفتند. آنها همچنین دریافتند این اختلاف تا مرحله بلوغ جریان داشته و موشهای بالغی که از بتائین بیشتری در دوران نوزادی دریافت کرده بودند، ۱۰ درصد وزن کمتری از موشهایی داشتند که با بتائین پایین تری تغذیه شده بودند.
محققان همچنین برای فهم علت این مسأله که خوردن بتائین بیشتر در نوزادان سبب پایین آوردن احتمال ابتلا به چاقی میشود نیز دریافتند موشهایی که شیرمادر را با سطح بالایی از بتائین مصرف میکنند، دارای میزان بیشتری باکتری روده Akkerrmansia هستند که با خطر چاقی در بشر و سایر حیوانات مرتبط است.
انتهای پیام/