طاهره دلیر، دکتری تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی عصب و عضله، در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تمرینات ورزشی را میتوان به صورت کششی، مقاومتی، قدرتی، نرمش و تمرینات قلبی عروقی دسته بندی کرد. بهترین ورزشی که فرد در یک ساعت میتواند انجام دهد، ورزشی است که از تمام گروهها در آن استفاده شود.
او درباره نحوه انجام تمرینات ورزشی گفت: در تمرینات ورزشی ابتدا گرم کردن بدن، سپس هدف گذاری و در پایان، سرد کردن بدن انجام میشود. گرم کردن بدن شامل ورزشهای جنبشی و نرمشی است. بهتر است گرم کردن و سرد کردن بدن هر کدام ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به طول بینجامد.
او ادامه داد: از ۴۰ دقیقه باقی مانده، ابتدا تمرینات قدرتی و سپس استقامتی انجام میشود زیرا این مرحله نیازمند انرژی بالاتری است، در این تمرینات، سیستم عصبی عضلانی درگیر میشود. تمرینات استقامتی مقدار مقاومتی است که بدن برعلیه یک نیرو دارد. در این تمرینات تعداد تکرار مهم است. بعد از این مرحله تمرینات هوازی (قلبی تنفسی) انجام میشود. در این مرحله ماهیچه قلب، سیستم دستگاه گردش خون و دستگاه قلب و عروق، درگیر میشوند.
دلیر بیان کرد: تمرینات قدرتی به دو گروه ایستا و پویا دسته بندی میشود. از تمرینات قدرتی ایستا، میتوان به تمرینات بدون تحرک مانند پلانک (خط کش) اشاره کرد. در این تمرینات وزن بدن به مدت طولانی نگه داشته شده و بدن برعلیه یک نیرو مقاومت میکند. زمان در این تمرین بسیار مهم است. اگر قدرت بدنی کم باشد، فرد زمان کمتری میتواند بدن را به این شکل حفظ کند.
او ادامه داد: از تمرینات قدرتی پویا میتوان به شنا (پوش آپ) اشاره کرد. در این میان میتوان به شنای سوئدی تعدیل شده و شنای کامل مردانه اشاره کرد. در شنای کامل مردانه، دو کف دست و پنجههای دوپا کاملا روی زمین است. فرد آرنج را خم کرده و قفسه سینه را نزدیک به زمین میکند. سپس فرد در خلاف جاذبه زمین، بدن خود را بلند کرده و آرنج صاف میشود. در شنای سوئدی (شنای تعدیل شده)، نقطه اتصال پا به زمین، از ناحیه بالای زانو است. اگر تعداد شناها در یک زمان مشخص کم باشد، نشان از پایین بودن استقامت بدنی فرد دارد. در اثر تکرار تمرینات، قدرت بدنی فرد بهبود مییابد.
دلیر بیان کرد: لازم است تمرینات ورزشی، زیر نظر مربی، به صورت حضوری و یا مجازی انجام شود تا آسیبی به اندام فرد وارد نشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/