به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن امروز در نشست خبری خود با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تولید و عرضه مسکن برای گروههای مختلف از جمله طرح مسکن محرومین در شهر مسکن مهر، طرح اقدام ملی خیرین مسکن ساز و دفتر مشارکتهای مردمی حساب ۱۰۰ امام انجام میدهد، گفت: اقدامات دیگری از جمله مسکن احداثی توسط شرکتهای تابعه و بازسازی و نوسازی واحدهای آسیبدیده از حوادث نوسازی بافت در معرض خطر، طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی، مسکن محرومان روستایی و مسکن دو معلول شهری و روستایی از دیگر فعالیتها است.
او ادامه داد: تعداد کل واحدهای مسکونی احداث شده در بخشهای مختلف از ابتدای آغاز فعالیتهای بنیاد مسکن تا پایان سال ۹۹، چهار میلیون و ۵۰۵ هزار و ۶۶۷ واحد مسکونی بوده است.
بیشتر بخوانید
رئیس بنیاد مسکن ادامه داد: در سال ۹۹ هم ۱۳۸ هزار و ۳۰۴ واحد مسکونی با اعتباری بالغ بر ۹ میلیارد و ۸۲۵ میلیارد تومان انجام داده است.
او اظهار کرد: هم اکنون ۲۵۳ هزار و ۸۴۲ واحد مسکونی نیمه تمام است و ساخت ۲۴۶ هزار و ۹۷۷ واحد مسکونی جدید با اعتباری بالغ بر ۴۷ میلیارد و ۶۷۹ میلیون تومان در برنامه سال ۱۴۰۰ این بنیاد قرار دارد.
به گفته تابش ساخت و ساز مسکن محرومین در شهرها، احداث مسکن در قالب طرح مسکن مهر، آمار ساخت و ساز در طرح ملی مسکن، احداث مسکن توسط انجمن خیرین مسکن ساز و فعالیتهای شرکتهای تابعه در ساخت انبوه مسکن از مهمترین فعالیتهای بنیاد مسکن به شمار میرود.
او با بیان اینکه در حوزه مسکن محرومین از ابتدای فعالیت این طرح تا پایان سال ۹۹، ۱۴۴ هزار و ۵۱۹ واحد مسکونی ساخته شده است، اظهار کرد: در سال ۹۹ هم ۳ هزار و ۶۱۹ واحد مسکونی با اعتباری بالغ بر ۷۹۶ میلیارد تومان واحد مسکونی ساخته شده است.
او یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ هم ۱۴ هزار و ۵۹۲ واحد نیمه تمام که از سال گذشته به واحدهای امسال اضافه شد و ۷ هزار ۴۸۸ واحد مسکونی جدید هم با اعتباری بالغ بر ۴ هزار و ۴۹۲ میلیارد تومان آغاز شده است.
رئیس بنیاد درباره آخرین وضعیت مسکن ملی هم گفت: احداث واحد مسکونی در طرح اقدام ملی مسکن ۷۸ هزار و ۵۳۱ واحد بوده است که با توجه به شرط واریز وجه اولیه متقاضیان و نیز تعداد زمین تامین شده برای متقاضیان واریز وجه کرده، تاکنون ۲۹ هزار و ۷۹۶ متقاضی موثر شناسایی شده است که در برنامه ساخت قرار گرفتهاند.
او بیان کرد: میزان اعتبارات مورد نیاز در این بخش هم حدود ۱۰ میلیارد و ۴۲۹ میلیون تومان است که با ۲ میلیارد و ۹۷۹ میلیون تومان از آن از محل تسهیلات بانکی و ۷ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان آن از محل آورده متقاضیان تامین شده که تا کنون یک هزار و ۱۹۲ میلیارد تومان از آورده متقاضیان تامین شده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: تا پایان سال ۹۹، ساخت ۶ هزار و ۲۵۴ واحد مسکن ملی با ۱۷۵ میلیارد تومان هزینه صورت گرفته آغاز شده است.
تابش با بیان اینکه تعداد کل واحدهای مسکونی بازسازی شده از جمله واحدهای احداثی و تعمیری در مناطق آسیب دیده از سوانح طبیعی از ابتدا تا کنون ۲ میلیون و ۸۷ هزار و ۶۸۳ واحد مسکونی بوده است، گفت: از محل حوادث رخ داده در سالهای ۹۸ و۹۹ تعداد ۱۹۷ هزار و ۸۴۵ واحد مسکونی با اعتباری بالغ بر ۸ هزار و ۳۱۶ میلیارد تومان است که ۵ هزار و ۶۲۵ میلیارد تومان تسهیلات و ۲ هزار و ۶۹۱ میلیارد تومان بلاعوض بازسازی شدند.
او ادامه داد: در کنار بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده از حوادث در روستاها، با توجه به لزوم احیای بافت و محیط زندگی در روستاهای آسیب دیده، انجام امور عمرانی در روستاها با تعریف پروژههای مربوطه در برنامه کاری قرار میگیرد و اعتبارات مورد نیاز آن در مصوبه دولت پیش بینی میشود.
رئیس بنیاد مسکن اظهار کرد: این پروژهها در قالب ۵ دسته از جمله پروژههای مطالعات، طرحهای پایدار سازی و ایمن سازی، طرحهای احداث انبیه فنی، طرحهای بهسازی محیط روستا و طرح تملک زمین و جابه جایی با اعتباری معادل یک هزار و ۷۱۹ میلیارد تومان است.
تابش تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد واحدهای احداثی تعمیری در دست اجرا ۵۸ هزار و ۱۳۵ واحد (۳۲ هزار و ۹ واحد احداثی و ۲۶ هزار و ۱۲۶ واحد تعمیری) با اعتبار ۴هزار و ۴۷۰ میلیارد تومان (۳هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۸۲۰ میلیارد تومان بلاعوض) با اولویت بازسازی زلزله بهمن ماه سال ۹۹، سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد، بازسازی آبگرفتگی آذرماه سال ۹۹ ماهشهر و سکونتگاههای غیر رسمی شهر بندر امام، زلزله اسفند ماه سال ۹۸ خوی و سلماس استان آذربایجان غربی، تکمیل واحدهای باقی مانده از سیل دی سال ۹۸ سیستان وبلوچستان است.
او با بیان اینکه طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با هدف ارتقای سطح کمی و کیفی واحدهای مسکونی روستایی و به منظور افزایش تاب آوری سکونتگاههای روستایی در برابر سوانح طبیعی شروع شده است، افزود: بر این اساس از سال ۸۴ تاکنون تعداد یک میلیون و۷۷۳ هزار ۳۵۲ واحد مسکونی با اعتبار ۲۳هزار و ۱۰ میلیارد تومان، احداث شده است.
او تاکید کرد: با اجرای طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی و بازسازی مناطق سانحه دیده روستایی در حوادث، مجموع واحدهای مقاوم روستایی از ۷ درصد در سال ۸۴ به بیش از ۵۵ درصد در سال ۹۹ رسیده و براساس برنامه طرح جامع مسکن تا افق ۱۴۰۵ به ۷۰ درصد خواهد رسید.
رئیس بنیاد مسکن بیان کرد: در سالهای ۹۸ و ۹۹ در طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، احداث ۱۵۵ هزار و ۷۹۸ واحد مسکونی بوده است.
او با بیان اینکه تعداد واحدهای احداثی در دست اجرا از محل ویژه بهسازی مسکن روستایی، ۹۱ هزار ۲۱۱ واحد مسکونی با اعتبار ۲ هزار و ۵۰۹ میلیارد تومان است، افزود: برنامه احداث ساخت مسکن روستایی در قالب طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در سال ۱۴۰۰، تعداد ۲۰۰ هزار واحد با اعتبار ۱۶ هزار میلیارد تومان است.
تابش افزود: میزان اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل و احداث واحدهای جدید در سال ۱۴۰۰، ۱۸ میلیارد و ۵۰۸ میلیون تومان است.
رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه طبق تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان برنامه و بودجه و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با موضوع تامین ۱۰۱ هزار و ۴۴۰ واحد مسکونی در ۳۱ استان کشور در سه سال ۹۷ (۱۶ هزار واحد)، سال ۹۸ (۲۰هزارو۹۴۰ واحد مسکونی) و در سال ۹۹ (۶۲هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی) با اعتبار ۷ هزار و ۴۵۱ میلیارد تومان که شامل ۴ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان، تسهیلات ۲هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان بلاعوض با هدف کمک به خانه دار شدن خانوادههای مستضعف و تحت حمایت نهادهای حمایتی تنظیم شد.
او تصریح کرد: در سال ۹۸ و ۹۹ در مجموع ۵۱ هزار و۴۹۴ واحد مسکونی با اعتبار ۴ هزار و ۲۳۷ میلیارد تومان که شامل ۳ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات و یک هزار و ۱۷ میلیارد تومان بلاعوض به پایان رسیده است.
تابش افزود: در سال ۱۴۰۰ هم ۴۹ هزار و۹۴۶ واحد مسکونی با اعتبار ۳هزار و ۲۱۴ میلیارد تومان که شامل یک هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان تسهیلات و یک هزار و ۸۸۱ میلیارد تومان بلاعوض در حال اجرا است.
بنیاد مسکن درباره ساخت مسکن برای خانوادههای دارای دو معلول هم گفت: در تفاهم نامه ۵۹ بین بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان، سازمان ملی زمین و مسکن سازمان بهزیستی و انجمن خیرین مسکن ساز جهت تأمین مسکن خانوارهای دارای حداقل دو معلول برای حدود ۱۷ هزار و ۵۷۸ خانوار که شامل ۶ هزار و ۵۵۰ خانوار روستایی و ۱۱ هزار و ۲۷ خانوار شهری با اعتبار ۲ هزار و ۵۸۱ میلیارد تومان اقدام شده است.
تابش افزود: کمکهای بلاعوض برای واحدهای روستایی در ابتدای طرح ۱۸ میلیون تومان بوده که در حال حاضر به ۸۵ میلیون تومان افزایش یافته و سقف فردی کمکهای بلاعوض برای واحدهای شهری هم اکنون به ۱۴۰ میلیون تومان افزایش یافته است که از محل حساب ۱۰۰ امام بنیاد مستضعفان سازمان بهزیستی و ستاد اجرایی فرمان امام تامین شده است.
تابش اضافه کرد: تاکنون ۱۱ هزار و ۴۹۶ واحد مسکونی که شامل ۵ هزار و ۹۴ واحد روستایی و ۶ هزار و ۴۰۲ واحد شهری با اعتبار ۷۷۵ میلیارد تومان به اتمام رسیده و در سالهای ۹۸ و ۹۹ تعداد ۴ هزار و ۸۶۳ واحد مسکونی که شامل یک هزار و ۹۸۳ واحد روستایی و ۲ هزار و ۸۸۰ واحد شهری بوده است.
رئیس بنیاد مسکن یادآور شد: امسال تکمیل ۲ هزار و ۲۵۱ واحد نیمه تمام را در دستور کار خود قرار دادهایم که هزار و ۷۱ واحد آن روستایی و ۱۱۸۰ واحد شهری از سال گذشته به آن اضافه شده و امسال هم یک هزار ۳۷۱ واحد جدید با اعتبار ۸۸۲ میلیارد تومان را در دستور کار خود قرار دادهایم.
رئیس بنیاد مسکن در ادامه به نوسازی بافتهای در معرض خطر و ساماندهی حاشیه شهرهای منتخب هم اشاره کرد و گفت: نوسازی بافتهای در معرض خطر و حاشیه برخی از شهرها جهت پیشگیری از وقوع خسارات در حوادث احتمالی و با هدف توسعه بخشی به محیط حاشیه نشینی ارتقاء کیفیت زندگی و محیط زندگی مردم را در دستور کار خود قرار دادهایم و تا کنون یک هزار و ۴۶۳ واحد مسکونی به اتمام رسیده و ۱۷ هزار و ۳۷ واحد با اعتبار یک هزار و ۲۸۷ میلیارد تومان که ۸۶۸ میلیارد تومان تسهیلات و ۴۱۹ میلیارد تومان بلاعوض در دست اجرا است.
تابش بیان کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در حاشیه چابهار و ۲ هزار واحد مسکونی در حاشیه شهر مشهد اجرا شده است.
رئیس بنیاد مسکن یادآور شد: در کنار ساماندهی واحدهای مسکونی واقع شده در حاشیه شهرها و بافت غیر رسمی انجام پروژههای عمرانی جهت ساماندهی و رفع معضلات حاشیهای در اولویت کار قرار گرفته و اعتبارات مورد نیاز آن هم در مصوبه دولت پیشبینی شده که این اعتبارات ۲۲۲ میلیارد تومان است.
تابش در ادامه به آخرین وضعیت واحدهای آسیب دیده در زلزله سی سخت اشاره کرد و گفت: در بهمن سال گذشته زلزله ۵.۶ ریشتری در شهر سیسخت به وقوع پیوست که بیشترین آسیب در بخش مرکزی شهرستان دنا رخ داد و بیش از ۶۴ روستا و دو شهر دچار آسیب شدند.
او افزود: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته برای یک هزار و ۲۶۲ واحد احداثی و ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد معیشتی در شهرستان دنا نسبت به اخذ مصوبه در ۵ اسفند ماه از هیئت محترم وزیران اقدام شد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در توضیح اعتبارات در نظر گرفته شده در شهرستان دنا، گفت: مبلغ تسهیلات مصوب ۲۷۰ میلیارد تومان بلاعوض، مصوب ۱۳۰ میلیارد تومان، همچنین اعتبار عمرانی مصوب ۲۰ میلیارد تومانی برای این شهرستان در نظر گرفته شده است که کل مجموعه اعتبارات در نظر گرفته شده مبلغ ۴۲۰ میلیارد تومان بوده است.
تابش گفت: جمع وام و کمک بلاعوض هر واحد احداثی شهری ۱۸۵ میلیون تومان و جمع وام بلاعوض هر واحد احداثی روستایی ۱۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
او گفت: در مدت زمان حدود یک ماه پس از وقوع حادثه تقریباً برای تمام واحدهای احداثی و واحدهای تعمیری تشکیل پرونده انجام شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه تصریح کرد: یک هزار و ۱۵۴ واحد احداثی جهت صدور پروانه به شهرداری و مراجع صدور پروانه معرفی شده است که از این تعداد برای ۵۴۵ واحد احداثی پروانه صادر شده است.
تابش افزود: حدود ۳ هزار تن میلگرد و آهن آلات و حدود ۳۰ تن سیمان جهت توزیع به منطقه حمل شده است.
او در ادامه گفت: برای اسکان موقت متقاضیان در زمان ساخت واحدها مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای واحدهای شهری و ۱۵ میلیون تومان به واحدهای روستایی کمک بلاعوض پرداخته شده است و تا کنون برای ۸۱۰ واحد احداثی و هزار واحد تعمیری مبلغ ۵۳ میلیارد تومان کمک بلاعوض پرداخت شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: حدود ۶۳۵ واحد جهت برخورداری از تسهیلات و انعقاد قرارداد به بانکهای حامل معرفی شدند که تا کنون حدود ۳۰ واحد قرارداد منعقد کردهاند.
تابش تصریح کرد: عملیات تعمیر برای حدود یک هزار واحد مسکونی در استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است در این بین عملیات پیکنی و پیسازی بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی و پیشرفت فیزیکی سایر واحدها با در نظر گرفتن برنامه زمانبندی در حال انجام است.
انتهای پیام/