محمد مهدی مظاهری، دبیر کمیته ملی اسکان بشر ملل متحد در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره برگزاری نخستین نشست بین المللی دانش و نوآوری برای گذار شهرهای جهان اظهار کرد: جوامع شهری در مسیر توسعه پایدار با ورود فناوری و دگرگونیهای حاصل از آن، خواسته های جدیدی را مطرح میکند و انتظار است که این خواستها از سوی رهبران شهری مورد توجه قرار گیرد، و اینها همه غیر از زیر ساختارهای اولیه شهراست که امروزه جزو ضرورتهای غیر قابل انکار است.
این استاد دانشگاه در ادامه با طرح این موضوع که دائم با این سئوال بنیادین روبه رو هستیم که ما در کجا ایستاده ایم و چه تفکراتی داریم؟ ادامه داد: آیا آمادگی این تغییرات را داریم و این آمادگی که از آن صحبت میکنیم، از چه جنسی است؟ آیا این آمادگی فکری است، یا تعاملی و اینکه چگونه نظام فکری تعاملی جهان سعی خواهد کرد با این تغییرات و دگرگونیها مواجه شود؟ باور این است که نقطه اصلی تمرکز در این زمینه دانش است. باید نسبت به بسیاری از موضوعات با نگاه نقادانه و دانش محور نگاه کرد و سعی کرد که این فرایند را در چهارچوب یک معادله چند وجهی درک و تجزیه و تحلیل کرد.
عضو فرهنگستان هنر ایران افزود: ارزیابی شهری یک گام اساسی در مسیر تحقق توسعه است و بدون داشتن دادههای شهری مناسب این امرممکن نیست.
دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر ملل متحد در ایران با اشاره به جایگاه و ظرفیت جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد با ابتکار عمل و با تمرکز بر دانش و نوآوری انسجام جهانی برای تحقق توسعه پایدارایجاد کند و بنابر ظرفیتی که به عنوان رئیس شورای اجرایی داراست، پیشنهاد برگزاری این نشست مجازی را داده است.
محمدمهدی مظاهری ادامه داد: انتظار میرود که بتوانیم در این نشست با همکاری و همراهی نزدیک با برنامه اسکان بشر برای تدقیق و تحکیم نقش برنامه اسکان بشر به عنوان راهبر توسعه پایدار شهری گام موثری برداشته و آن را تقویت و همبستگی جهانی برای بهره برداری از دانش و نوآوری با تاکید بر نقش هبیتات ایجاد کنیم.
او همچنین در ادامه از برگزاری نشست دوم با عنوان نشست شهرداران در تاریخ یکم اردیبهشت ماه امسال _ ۲۱ آوریل ۲۰۲۱_ خبر داد که به مناسبت روز جهانی خلاقیت و همچنین روز ملی سعدی شیرازی در ایران خبر داد.
دبیرکل کمیته ملی اسکان بشر ایران با ابزار امیدواری نسبت به تقویت ظرفیتهای جدید توسعه شهری افزود: با تمرکز و حمایت از نقش ارزنده هبیتات در این مسیر بتوان امکان مناسبی برای ارزیابی و راهبری توسعه پایدارشهری پیدا کرد.
مظاهری تصریح کرد: بر اساس این گزارش، نخستین کنفرانس بین المللی به مناسبت سال خلاقیت برای شکوفایی اقتصادی و به میزبانی استان اصفهان و با حضور وزیر مسکن و شهرسازی ایران و وزرا و مقامات دولتی کشورهایی از جمله الجزایر، مالزی، روسیه، ایتالیا، سنگال، پرو، سوریه، باربادوس، اوکراین و فیجی و مدیر اجرایی برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد برگزار شد.
او افزود: در این نشست به موضوع بحران بی سابقه ناشی از بیماری همه گیر کووید ۱۹ اشاره شد که جامعه جهانی نیازمند نوعی همگرایی برای تقابل با این بحران است و از آنجا که شهرها دچار اولین وشاید بیشترین آسیب از این وضعیت تغییرات شگرفی را ازشکل فیزیکی گرفته تا ساختاراقتصادی و اجتماعی، تجربه خواهند کرد. در راستای ایجاد چنین همگرایی در سطح جهان برمحور شهرها و استفاده از ظرفیتهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران با همکاری دفتر هبیتات از دولتها دعوت شد تا در یک کنفرانس جهانی برای بحث در مورد نقش دانش و نوآوری شهری به عنوان عوامل اصلی تحول در شهر، رشد پایدار و بازیابی بعد از بیماری همه گیر کووید ۲۹ شرکت کنند.
گفتنی است ایران، در نقش خود به عنوان رئیس منتخب شورای اجرایی Habitat-UN، در پی همکاری با کشورهای عضو سازمان ملل متحد برای ایجاد فعالیتهای مشترک مطابق با برنامههای Habitat-UN است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/