به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماسالا دوسا یک غذای محلی محبوب مربوط به منطقهی جنوب هندوستان است. این غذا متشکل از برنج و عدس و سیب زمینی است.
یه غذایی هندیه شکل ظاهری اون مثل کرپ میمونه، ولی طعم اون خیلی شبیه به سمبوسه خودمونه درست کردنش زحمت زیادی داره یه چند باری باید بپزید تا بدستتون بیاد، ولی ارزش امتحان کردن رو داره. غذاهای هندی به خاطر طعم خوشمزه و تند و تیزشان در سرتاسر دنیا شهرت دارند و حتی اگر تا به حال به هند سفر هم نکرده باشید حتما با چند غذای هندی آشنا هستید.
هند کشوری بسیار پهناور است و در هر منطقه و خطه با غذاهای مختلفی میتوانید روبرو شوید، با این حال برخی غذاهای هندی هستند که بیش از همه شهرت پیدا کرده اند و بسیاری از توریستها آنها را در سفر امتحان میکنند. در این مطلب به معرفی ماسالا دوسا میپردازیم که طعم بی نظیر و لذیذی که دارد و همه را شیفته و دلباخته خود کرده است.
مواد لازم برای خمیر ماسالا دوسا
ماش دو نیم شده و پوست گرفته
برنج: دو پیمانه
لپه: یک دوم پیمانه
روغن: به میزان لازم
مواد میانی که بهش آلو ماسالا یا همون کاری سیب زمینی میگن
سیب زمینی پخته ۲ عدد
تخم خردل: یک قاشق چای خوری
زردچوبه: یک قاشق مربا خوری
پیاز: یک عدد نگینی خرد شده
سیر: ۴ حبه ساطوری شده
زنجبیل: یک قاشق چای خوری ساطوری شده
زیره سیاه: یک قاشق چای خوری
فلفل سبزقلمی: ۲ عدد
روغن و نمک
بیشتر بخوانید:
دستور پخت ماسالا دوسا
ادویهها خودتان در منزل آسیاب کنید ادویههای پودر شده موجود در بازار حاوی گلوتن هستند. در ابتدا برنج و لپه و ماش دو نیم شده و پوست گرفته رو به مدت ۶ تا ۸ ساعت خیس کنید. بعد داخل مخلوط کن ریخته و له کنید تا کاملا پوره بشه یه چیزی در حد آرد شدن. بعد داخل یه کاسه ریخته و کمی نمک اضافه کنید و مقداری آب اضافه کنید تا از سفتی دربیاد، اما زیاد شل و آبکی نشه بعد روش رو یه درب میزاریم و در دمای اتاق به مدت نه ساعت میزاریم تا استراحت کنه.
کمی پف میکنه و سبک میشه. حالا مواد میانیش رو درست میکنیم اول روغن رو داخل تابه ریخته بعد تخم خردل رو میریزیم بعد پیاز وقتی پیاز سبک شد زردچوبه میزنیم و سیرخرد شده و زنجبیل بعد همه ادویهها رو اضافه میکنیم بعد سیب زمینی پخته رو که مکعبی خرد کردیم میریزیم یه تفت میدیم و خاموش میکنیم.
بعد داخل یک تابه بدون لبه نچسب یک ملاقه از مواد رو برمیداریم. برای درست کردن این نون ما احتیاج به ملاقه مخصوص آش داریم که زیرش یکم تخته، چون میخوایم شکل منحنی منحنی روی نون بمونه. کنارتون روغن و یک کاسه پر از آب هم باشه میگم چرا بعد که یه ملاقه برداشتید تابه که کمی داغ شد در مرکز تابه میریزیم.
سریع با کف ملاقه از مرکز شروع میکنیم به منحنی کشیدن فکر کنید دارید نقاشی میکشید با منحنیهای تو در تو خمیر رو در تابه پخش کنید بعد بزارید بپزه همون موقع شروع به بخار کردن میکنه و این علامت پختنه بعد اینکه یکم لبهها از تابه جدا شد (این اتفاق زیادمشخص نیست باید خیلی دقت کنید) روغن رو با یه کف گیر روی نونها میمالیم یا با فرچه اینکارومی کنیم
بزارید تا سرخ بشه روند سرخ شدن و تغیر رنگ دیر اتفاق میافته، ولی نزارید خشک بشه لبهها رو هم هی برنگردونید که زیرش رو ببینید، چون باعث تغییر شکل و بد شکل شدنش میشه بعد که سرخ شد دو تا قاشق از مواد رو وسط نون بریزید و اونو از دو طرف تا کنید مراقب باشید دستتون نسوزه اگر روغن رو دیر روی نون بمالید ترک برمیداره وخشک میشه. بعد برای درست کردن نون بعدی اون کاسه آب که گفتم کنارتون باشه به درد میخوره.
اگر ما همین کارای بالا رو برای نون بعدی انجام بدیم نمیتونیم به خمیرمون فرم بدیم و سریع خمیر جمع میشه و میپزه منظورم همون موقع هست که شما از ملاقه خمیر رو تو تابه میریزید این اتفاق به خاطر دمای بیش از اندازه تابه اتفاق میافته در صورتیکه ابتدای پخت تابه دمای زیادی نباید داشته باشه.
برای جلوگیری ازاین اتفاق برای تهیه نونهای دوم سوم و الی آخر برای پایین اوردن دمای تابه دستتون رو داخل کاسه آب کنید و با خوشونت کامل آب رو بپاشید روی تابه و همون موقع میبینید که آب سریع تبخیر میشه و به این روش دمای تابه پایین میاد این کار رو دو بار انجام بدید این غذا رو میتونید با سس گوجه فرنگی میل کنید.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/