به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید ظهرابی اظهار داشت: در سال زراعی متاسفانه میزان بارندگی به شدت کاهش یافته به نحوی که مجموع بارندگی استان تاکنون ۱۴۷ میلی متر گزارش شده که نسبت به مدت مشابه در سال زراعی گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته است.
او اظهار کرد: کاهش بارندگی به ویژه در مناطق جنوبی استان مشهودتر است به عنوان مثال در شهرستان لار میزان کل بارندگی ۱۶ میلی متر بوده که ۹۱ درصد نسبت به پارسال کاهش یافته است.
ظهرابی با اشاره به بررسیهای به عمل آمده از چشمهها گفت: بیشتر این چشمهها در مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست و همچنین مناطق آزاد خشک و نیاز به آبرسانی به آبشخورها وجود دارد. کاهش بارندگی موجب شده مراتع نیز از نظر تولید علوفه ضعیف باشند و منابع غذایی محدود شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس بیان داشت: محدودیت منابع آبی، استفاده دام اهلی از آبشخورهای حیات وحش، خطر شیوع بیماریهای کشندهای مانند طاعون نشخوار کنندگان کوچک را افزایش میدهد و به منظور مدیریت این مسئله لازم است معاونت امور دام جهاد تمهیداتی برای تامین آب دام روستاییان به ویژه در زیستگاههای حساس بیندیشد در غیر این صورت با گسترش کانونهای بیماری در استان و تلفات حیات وحش مواجه خواهیم بود.
این مقام مسئول افزود: در این شرایط و به دنبال کاهش دسترسی به منابع آبی و غذایی احتمال نزدیک شدن حیوانات وحشی به مزارع و باغات هم وجود دارد. به منظور پیشگیری از بروز تعارضات، لازم است در برخی مناطق آبشخور جدید ساخته شود و به صورت دستی تغذیه صورت گیرد.
ظهرابی به مخاطرات خشک شدن منابع آبی و محدود شدن آن به چند آبشخور و چشمه مشخص، اشاره کرد و گفت: این وضعیت احتمال تخلف شکارچیان غیر مجاز را افزایش میدهد بنابراین بخشی زیادی از توان نیروی اجرایی صرف پایش و حراست از مناطق خواهد شد که این خود مستلزم در دست بودن تجهیزاتی مانند موتورسیکلت و خودرو است؛ لذا لازم است اعتبار مشخصی برای عبور از بحران خشکسالی و برای حفاظت از حیات وحش تخصیص یابد و کلیه افراد خیر و علاقمند نیز به یاری حیات وحش بشتابند.
انتهای پیام/