حجت الاسلام مهدی مافی نژاد در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان از نشاط مومنان با وجود کرونا برای استقبال از ماه رمضان گفت: مومنان هم در قرآن و هم در کلام اهل بیت (ع) انسانهای بانشاطی معرفی شده اند. حضرت علی (ع) در حدیثی فرمودند "النظافة من الایمان" یعنی رعایت نظافت از ویژگیهای مومنان است. حتی اگر شما سواحل کیش، قشم و بندر عباس را با هیاتهای ماه محرم مقایسه کنید، متوجه میشوید که مومنان بیشتر از همه به فکر بهداشت هستند.
وی برای پررنگ شدن نشاط در خانواده در ماه مبارک رمضان توصیهای بیان کرد: بهتر است با توجه به وجود کرونا و قرنطینه و ممنوعیت تجمع، جلسات قرآن مبارک رمضان را با خانواده خود بگذرانیم. حضرت زهرا میفرماید " مسجدالمرا بیتها" یعنی مسجد یک خانم خانهاش است. پس بهتر است خانه خود را در ماه مبارک رمضان با برگزاری جلسات ختم قرآن خانگی به مسجد تبدیل کنید.
این کارشناس مذهبی در ادامه راه افزایش نشاط و شادابی در ماه مبارک رمضان را بندگی خداوند عنوان کرد و گفت: در آیات قرآن آمده است "الا بِذکر الله تطمئن القلوب "یعنی با یاد خداوند قلبها آرام میگیرد؛ پس بهترین راه نشاط آرامش و یاد خداوند است.
وی همچنان یکی دیگر از دلایلی که باعث شادابی و نشاط در ماه مبارک رمضان میشود را روزه دانست و بیان کرد: وقتی بفهمیم طبیب الاطبا یعنی خداوند روزه در ماه مبارک رمضان را برای افرادی که سالم هستند واجب کرده بیهوده نبوده است. ما برای لاغر شدن باشگاه میرویم و ورزش میکنیم. گرچه ورزش باعث میشود عرق کنیم و خسته شویم، اما با تمام خستگیها آن را تحمل میکنیم، چون میدانیم ورزش برای سلامتی ما مفید و ارزشمند است و با تمام دردها و خستگیها نشاط آور است. در ماه مبارک رمضان هم اگر بفهمیم که روزه به نفع ماست گرسنگی را به جانِ دل میخریم و عمل میکنیم که نشاط برایمان حاصل شود.
حجت الاسلام مافی نژاد نیز در ادامه از دلایل مفید بودن روزه توضیح داد: از بابت پزشکی اگر بخواهیم به روزه نگاه بیندازیم روزه برای بدن مفید است. پیامبر اکرم میفرماید: "علت همه امراض معده است. " اگر معده کنترل شود همه بدن کنترل میشود. اگر بخواهیم حتی روح را کنترل کنیم روانشناسان علاوه بر توصیههای روانی به کنترل غذاهای مصرفی و رژیم تغذیه توصیه کرده اند. دکتر شهرام علیزاده که در حدود بیست کشور اروپایی طبابت میکند گفته که بهترین دستورالعملهای رژیمی روزه است.
بیشتر بخوانید
حجت الاسلام مهدی مافی نژاد در ادامه اظهار کرد: پس نشاط زمانی حاکم میشود که مشغول به ذکر خدا باشیم. دوم اینکه از دستورات خداوند اطاعت کنیم و تسلیم دستورات او شویم مثل ورزش کردن که گرچه برای ما خستگی میآورد، اما باعث نشاط روحی و جسمی ما میشود. سوم اینکه ریشه نشاط از بین بردن تمام امراض جسمی و روحی است که روزه به عملکرد معده کمک میکند.
وی همچنین به کسانی که به دلیل بیماری جسمی قادر به روزه گرفتن نیستند توصیهای کرد و گفت: کسانی که نمیتوانند به دلایل بیماریهای جسمی روزه بگیرند امساک کنند یعنی ادای روزه دارها را درآورند و احترام افراد روزهدار را حفظ کنند و کمتر غذا میل کنند اگر مثلاً اگر دکتر به آنها گفته باید آب بنوشند سعی کنند آب بنوشند و سعی کنند از خوراکیهای دیگر که قبل از ماه رمضان به عنوان عصرانه تناول میکردند اجتناب کنند.
انتهای پیام/