همکاری‌های ایران و روسیه به عنوان کشور‌های مقتدر غرب آسیا چندی است که باعث کیش و مات شدن آمریکا شده است.

به  گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح روز سه شنبه ۲۴ فروردین ماه بود که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در صدر یک هیئت دپیلماتیک وارد تهران شد. وزیر خارجه روسیه طبق برنامه قرار بود با مقامات کشورمان دیدار‌ها و گفت‌وگو‌هایی درباره موضوعات مهمی از جمله موضوعات امنیتی نیز داشته باشد.

وزیر خارجه روسیه در ابتدا با محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان، حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی  دیدار کرد.

ایران و روسیه از چه زمانی با یکدیگر همکاری می‌کنند؟

اگر بخواهیم به پیشینه روابط ایران و روسیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بپردازیم باید به روز ۳۰ خردادماه سال ۱۳۶۸ برویم، روزی که مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی در صدر یک هیات نظامی دیپلماتیک به اتحاد جماهیر شوروی سفر و با میخائیل گورباچف رهبر اتحاد جماهیر شوروی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار علاوه بر وزرای دولت وقت و سردار سرلشکر پاسدار محسن رضایی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس نیز رئیس مجلس کشورمان را همراهی کرده بودند.

ایران و روسیه

هاشمی رفسنجانی در خاطرات ۳۰ خردادماه سال ۶۸ نوشته است: با بدرقه رسمی ساعت یازده به سوی مسکو حرکت کردیم. قبل از ما هواپیمای دیگری همراهان را برد. هیات همراه خیلی بزرگ است؛ به خاطر کار‌های فراوان در دستور کار مذاکرات، ترکیبی از دولت و مجلس و نظامی و... در هواپیما مذاکرات و مشاوره انجام شد. بر فراز خاک شوروی منظره‌های کوه‌ها و مزارع و آب‌ها و... را مشاهده می‌کردیم. ساعت دو و نیم بعدازظهر در فرودگاه اختصاصی مهمانان در جنوب مسکو به زمین نشستیم. مطابق برنامه کولیاکف معاون اول گورباچف و [ادوارد شواردنادزده] وزیر خارجه و جمعی از شخصیت‌های شوروی در فرودگاه استقبال کردند، مراسم سان و رژه انجام شد؛ می‌گویند در حد پذیرایی از سران کشورهاست...»

ایران و روسیه

وی ادامه داد: «در کاخ کرملین مورد استقبال گورباچف قرار گرفتیم. برخورد اول گرم و صمیمانه بود. عکاس‌ها و فیلمبرداران عکس و فیلم تهیه کردند. بلافاصله در یکی از سالن‌های کاخ با حضور جمعی از همراهان من و شخصیت‌های شوروی مذاکرات رسمی شروع شد. در این مذاکرات صحبت‌ها کلی و دوستانه و مثبت بود. سپس جلسه را با حضور وزرای خارجه و سفیرمان و مترجمی برای دو طرف خصوصی کردیم. در جلسه خصوصی مذاکرات در مورد مسائل سیاسی، فنی، اقتصادی و نظامی، صریح و صمیمی بود. دو جلسه مجموعاً دو ساعت طول کشید و دو طرف راضی بودند.» 

ایران و روسیه

هیات‌های ایران و شوروی در این سفر چهار روزه و دیدار‌های مختلف چندین توافقنامه مختلف در حوزه‌های دیپلماتیک و نظامی و چندین حوزه دیگر منعقد کردند که بازتاب‌های گسترده‌ای در جهان داشت.  

ایران و روسیه

ایران و روسیه؛ دو متحد، دو قدرت و یک راهبرد

جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه دو کشور قدرتمند در منطقه اوراسیا هستند. این دو کشور در سال‌های اخیر توافق نامه‌های بسیاری در راستای همکاری با یدیگر منعقد کرده اند که حاصل آن همکاری‌های استراتژیک و راهبردی در همه حوزه‌ها بوده است. شاید بتوان مهم‌ترین حوزه این همکاری‌ها را در بخش دفاعی و امنیتی دانست که بالاترین حد آن را در مقابله با داعش در سوریه شاهد بودیم. ایران و روسیه در مقابله با داعش همکاری‌های بسیار خوبی داشتند که نتیجه آن دفع خطر داعش، فرار از منطقه و نابودی آن بوده است.  

ایران و روسیه

همکاری‌های روسیه و ایران امروز به حدی از گستردگی رسیده است که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه ۲۷ دی ماه سال گذشته درباره سطح روابط دو کشور گفته بود که مسکو عملا با هیچ کشوری به غیر از ایران چنین شاخصه‌هایی از این همه همکاری را ندارد و متقابلا ظریف همتای ایرانی اش در جمع خبرنگاران روس از مسکو به عنوان دوست دوران سخت نام برد و اضافه کرد ما دوستان دوران سختمان را هیچ وقت از یاد نمی‌بریم. وزیر خارجه روسیه گفت که  روابط مسکو - تهران بصورت تصاعدی در حال رشد است و ظریف هم اظهار کرد که بر اساس سیاست رهبران طرفین اکنون روابط جدیدی بین ایران و روسیه رقم خورده است.

برگزاری رزمایش‌های مرکب دریایی، کیش و مات آمریکا در خلیج فارس

ایران و روسیه در سال‌های گذشته تلاش کرده اند تا روابط خود را به سطح راهبردی و استراتژیک ارتقا دهند و در این راستا هم رزمایش‌های مرکب دریایی را در خلیج فارس برگزار کردند. فرماندهان نظامی ایران نیز به این کشور سفر و با مقامات نظامی این کشور دیدار و گفت‌وگو کردند. امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ۵ مردادماه سال ۱۳۹۸ در سفر به مسکو گفته بود که همکاری‌های ایران و روسیه همچنان در سطحی راهبردی در حال پیشرفت است.

ایران و روسیه

وی ادامه داد: همکاری‌های نظامی و دریایی میان ایران و روسیه بسیار خوب ارزیابی می‌شود و نیروی دریایی دو کشور ایران و روسیه در سطح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بسیار قدرتمند هستند و قطعا همکاری بین این دو نیرو به نفع هر دو کشور خواهد بود.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با اسپوتنیک گفت: روسیه مطابق تعهدات بین المللی خود و به منظور حفظ ثبات و امنیت در منطقه، همکاری‌های نظامی خود را با ایران انجام می‌دهد. روسیه در همکاری نظامی خود با ایران، که بدون شک حق دفاع از امنیت خود را دارد، تعهدات بین المللی خود را دقیقاً رعایت می‌کند و ثبات و امنیت منطقه را در اولویت قرار می‌دهد.

ایران و روسیه

لاوروف گفت که دیگر محدودیت‌های قانونی از جمله محدودیت‌های شورای امنیت سازمان ملل برای همکاری‌های نظامی روسیه و ایران وجود ندارد.

تجهیزات نظامی پیشرفته، انتقال دانش به جای خرید کامل

آنچه علاوه بر برگزاری‌های رزمایش‌های مرکب در همکاری‌های نظامی و رزمی اهمیت دارد حوزه تجهیزات نظامی و انتقال دانش ساخت آن هاست. انتقال دانش طراحی و ساخت تجهیزات نظامی اهمیت بیشتری نسبت به خرید آن‌ها دارد، چراکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با تجهیز صنایع نظامی خود اکنون از فناوری و دانش پیشرفته طراحی و ساخت این تجهیزات برخوردار است و می‌تواند قرارداد‌های مشترک همکاری در این زمینه داشته باشد.

ایران و روسیه

سردار علیرضا افشار استاد دانشگاه عالی دفاع ملی و مشاور سابق فرمانده کل سپاه در گفت‌وگو با خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره همکاری‌های ایران و روسیه گفت: همکاری‌های دو کشور در ابعاد مختلف اقتصادی و دفاعی و امنیتی سابقه طولانی دارد. البته شرایط جدید مسائل منطقه‌ای و به خصوص مقابله با جریان داعش که ساخته و پرداخته غرب به خصوص آمریکاست باعث شد تا این همکاری‌ها نزدیک‌تر شود. علت اصلی آن هم این بود که هر دو کشور از ناحیه این جریان تهدید می‌شدند و ما توانستیم اقدامات مشترک دفاعی را در منطقه انجام دهیم.  

ایران و روسیه

وی ادامه داد: رزمایش مشترک و یا  هرگونه اقدام مشترک بین  ایران و روسیه برای غربی‌ها بسیار حساسیت زاست و آن‌ها را دچار نگرانی می‌کند. در حالی که ما همسایه هستیم و لازم است برای امنیت منطقه با دیگر کشور‌های همسایه هماهنگی داشته باشیم و ارتباطی با کشور‌های غربی ندارد که از سایر نقاط جهان بیایند و برای ما تصمیم گیری کنند. این ارجحیت فقط برای کشور‌های منطقه است که برای منطقه خود تصمیم گیری کنند.

استاد دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه سفر لاوروف به ایران ابعاد مختلف دیگری هم داشت، اظهار کرد: این سفر در بخش دفاعی نیز تقویت کننده روابط و در برنامه ریزی مشترک جهت رسیدن به اهداف مشترک موثر است. اگر در این سفر اقدامات لازم صورت بگیرد ما می‌توانیم منطقه را در امنیت بالاتری از آنچه امروز دارد، قرار بدهیم. مسائلی که امروز در کشور‌های مختلف همچون افغانستان، عراق، سوریه و مناطق جنوبی ایران از جمله مسائل منطقه‌ای مورد توجه هر دو کشور است می‌تواند در تعیین تدابیر دفاعی مشترک نیز موثر باشد.  

ایران و روسیه

وی افزود: غربی‌ها به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی همواره در تلاش هستند تا پایه‌گذار نا امنی‌ها در این منطقه باشند و ما با احساس این تهدید باید برای پیشگیری از تهاجم دشمن تدابیری را بیندیشیم.

ایران و روسیه

مشاور سابق فرمانده کل سپاه درباره همکاری‌های ایران و روسیه درباره تسلیحات و تجهیزات نیز اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با دانش فنی بسیار بالا و تلاش دانشمندان خود در همه عرصه‌های نظامی همچون زمینی، هوافضا، دریایی و سایر رشته‌ها تولیدات بسیار خوبی داشته است. این تولیدات ایران را از واردات تسلیحات خارجی بی نیاز می‌کند. اما برای تبادل تجریبات طبیعی است که بین نیرو‌های مسلح کشورمان با کشور‌های دیگر که منافع مشترکی با ما دارند از این دست تبادلات صورت بگیرد. ما به خودکفایی در سطح عالی رسیده ایم و سامانه ها‌ی بومی ما در موقعیت‌های مختلف همچون سرنگونی پهپاد گلوبال هاوک نشان داد که به خودکفایی در حد عالی رسیدیم.

ایران و روسیه

وی ادامه داد: خودکفایی نیرو‌های مسلح ما باعث نمی‌شود که ما با کشور‌های توانمند تبادلات علمی در حوزه نظامی نداشته باشیم.

ایران و روسیه

کلام آخر

نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در مجموع باید علاوه بر توسعه بیش از پیش همکاری‌های خود با کشور‌های ابرقدرت جهان همچون روسیه و چین بر توسعه بیشتر زیرساخت‌های نظامی خود تلاش کنند. زیرساخت‌هایی که اگر با دانش روز دنیا همراه شوند می‌توانند دستاورد‌های پیشرفته‌ای در همه حوزه‌ها را برای کشورمان در عرصه دفاع از کشور فراهم کند. به نظر می‌رسد که در سفر سرگئی لاوروف به ایران زمینه‌های همکاری نظامی بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه بیش از پیش مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته باشد.  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
فقر بیکاری فساد
ناکارآمدی در مقابل بیماری عدم توانایی در مدیریت بودجه

نمیدونم پیروزی از نظر شما چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
شطرنج گفتید یاد شطرنج برره افتادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
شما در مقابل آمریکا عددی نیستید، همین الانم دارید از اختراعات آمریکایی ها استفاده می کنید، هسته ای، لیزر، موتور های هواپیما و کشتی و... همه توسط آمریکایی ها کشف شده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۶ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
سلام
تجهیزات کشف نمیشوند، اختراع میشوند. اختراعات نیز عموما نتیجه چند دهه پژوهش و کار گروهی از پژوهشگران هستند. مضاف بر این، اختراعات و تجهیزات مهمند اما الزاما تعیین کننده نیستند. کمااینکه تقریبا همه سیاستهای آمریکا برای مقابله با ایران بی نتیجه مانده و گاهی حتی نتیجه عکس داده.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۴:۰۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
فقط مراقب روس ها باشید
خوبیش اینه که اگر ایران و روسیه باهم در زمینه نظامی همکاری کنند میتونن تبدیل بشن به ابرقدرت های نظامی جهان
الان هستیم
ولی از مقام 13 میتونیم به مقام اول برسیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
ما باید به راهی که داشتیم ادامه بدیم

تولید ملی تمام سلاح های مورد نیاز مخصوصا موشک و خودرو زرهی و سلاح های انفرادی

اینه که اهمیت داره اینکه باعث قدرت و اقتدار و امنیت میشه

مشارکت خوبه ولی برای نشان دادن قدرتمان
نه برای پوشش ضعفمان
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۳:۳۴ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
از دوره قاجار پیمان تیلسیت، بین فرانسه و روسیه (خالی نمودن پشت ایران در برابر انگلستان که نهایتاً منجر به جداسازی افغانستان شد) عهدنامه گلستان و عهدنامه ترکمنچای تا شوهر دادن جزیره بحرین در دوره پهلوی منحوس که سبب کوچک تر شدن ایران شد. خلاصه در هر دوره ای چشم طمع به این آب و خاک وجود داشته و دارد. مراقب ایران باید.
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۱۳:۲۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
به نظر من باید از روسیه بیشتر از آمریکا ترسید روسیه هیچوقت به ایران خیر نرسونده
Germany
ا
۱۳:۰۵ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
در طول تاریخ روسیه و غرب هروقت با ایران دوستی میکردن برای منافع خودشون بود دوباره از پشت خنجر میزدن روسیه الان با آمریکا و اروپا روابط سرد داره اما اگه باهم خوب بشن اگه امکانش باشه دوباره به ایران پشت میکنه , ایرانیها هرگز فراموش نخواهند کرد قرداد ترکمنچای و تجزیه ایران بوسیله روسیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
باید قبول کنیم که تکنولوژی که قدیمی میشه به ما انتقال میدن مثل رادارها که الان هیچ کشوری رادار داپلر تولید و استفاده نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
یک جانباز
۱۲:۲۵ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
قبل از امریکا دولت تو بورس ملت خودشو کیش مات کرده جیب ملت را خالی کرده داده به روسیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
فقط تفاوت هیکل مسئولان دو کشور
Sweden
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
شطرنج حرامه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
کی گفته ؟ پس این مسابقات و تاکید بر ورزش از جمله ورزش ذهنی شطرنج چیست ؟ چرا الکی حرف می زنید ؟ ممکنه کسانی که نمی دانند حرف شما را قبول کنند. یا اینکه شطرنج با دوستان ایران را حرام می دانید ؟ اگر شطرنج با آمریکای ریا کار باشد چی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
بروزرسانی سیستم موجود است در اسرع وقت نسبت به ان اقدام فرمایید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
در هيچ دوره‌اي از تاريخ نبوده كه كشور ما از سوي روس‌ها مورد تعرض قرار نگرفته باشه و روس‌ها هيچ وقت خيري به كشور ما نرسوندن ، اينبار هم خدا بخير كنه !!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
تو اون زمان رو با این زمان مقایسه میکنی؟ اون موقع این ایران ضعیف بود و هیچ قدرتی جز وابستگی به دیگران نداشت ولی الان دیگه اون دوران گذشته و‌کشورمون رفته رفته داره قدرتمند میشه. اگر یک سرچ ساده تو اینترنت بزنید میفهمید ایران چه قدرت هایی داره و چیا واسه رو کردن داره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
رابطه ارباب و رعیتی نباید باشه.مثل الان که خیلیها به دنبال رابطه با امریکا هستند.والا همکاری دوستانه مشکلی نداره.روسیه به دنبال تغییر حکومت یا از بین بردن هسته ای ما نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
احسن مرحبا، متاسفانه با اینکه تجربه کردیم روسها در ساختن نیروگاه هسته ای بوشهر دهها میلیارد دلار به ما ضرر زدند و هیچ کشوری در دنیا یافت نمیشئد که با اتکا به روسیه و چین به مدرنیته و پیشرفت برسد د
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
مراقب شریک خود باشید در کلاهبرداری سیاسی و نامردی حرفه ای است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
نه این که ترسی باشد ولی احتیات شرط عقل است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
ایرانیانی که منفی دادید لطفاً تاریخچه روابط ایران و روس را حداقل از زمان جنگ جهانی اول تا کنون مطالعه کنید.... یک قرارداد یا معاهده به نفع ایران یا اینکه روس ها بدون بدعهدی و کارشکنی به قرارداد خود عمل کنند نمی بینید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
چهلم خاشقچی نشده همین پوتین جوری دست داد به بن سلمان که بیا ببین!
Iran (Islamic Republic of)
کامبیز
۱۰:۰۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
به کوری چشم امریکا و اسرائیل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
متاسفانه بعضی ها فقط حرف زدند و گفتند که ایران فروخته شد ، و در حرکت بعدی گفتند ایران به چین نیز فروخته شد ، ولی نمی گفتند ایران در برابر تحریمهای ظالمانه است و ایراد بر بی تدبیری میزدند ولی خود یک جو تدبیر در سخن نداشتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناسم
۱۲:۴۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
ایولا به عقلت کارت درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
همون بی تدبیری موجب تحریم ایران شده .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
کل کشور رو دادید روسیه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناسم
۱۲:۴۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
یعنی خبر نگار بی بی سی هستی تو بی عقل
Iran (Islamic Republic of)
منطقی
۱۳:۳۸ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
با کدام سند و مدرک ؟ در این صورت شما و اطرفیانتان هم فروخته شده اید . مستدل و مستند بگو تا ما هم باور کنیم. ایران مگر خیار و گوجه است که به این راحتی فروخته بشود. یعنی بین صد ها مسئول مطلع کسی معترض نبود جر شما که ناشناس تشریف دارید ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
میشه دقیقا بگید کجاشو دادن به روس‌ها ما هم بدونیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
کل عقل تو رو بدیم امریکا 1 ساعته سقوط می کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۵ ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
سلام
سه چهار موردش رو نام ببرید.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۰۹:۰۶ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
چه تاثیری توی اقتصاد و زندگی مردم داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
شما هفت ماهه به دنیا آمدی ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
مثل برجام تفاهم نامه برد- برد است
Iran (Islamic Republic of)
تن
۰۹:۰۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
قراره کجا رو پیش کش کنید بلا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
شما را ، عجیجم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
روسیه اخ اخ اخ اخ
صدتای امریکا بدتره اگر امریکا از جلو خنجر میکشه روس ها از پشت خنجر میکشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
برجام
Iran (Islamic Republic of)
اشکان
۰۸:۳۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
ایران روسیه و چین .مثلت برمودایی که امریکا را خواهد بلعید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
فعلا که ایران داره بلعیده میشه
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۰۸:۰۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
آمریکا رو به افول است
Iran (Islamic Republic of)
احمد مرادی
۱۶:۰۳ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
اره حتما، شک نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
یعنی از مسولان کشور توهمی تر وجود دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
بله، خود شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
آخ آخ آخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
ای وای چت شد‌‌؟
...سوخت‌؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۲۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
اخی گناه داری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
چی شد ؟ جان دلم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۰
آخ آخ آخ از کج فهمی
آخ آخ آخ از عدم مطالعه تاریخ
روابط ایران و شوروی پر از لکه های سیاه بدعهدی روس‌ها و پر از قراردادهای یکطرفه ننگین است
آخرین اخبار