به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، سرهنگ علیرضا ابوطالبی فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: سال گذشته ۳۲ مورد آتشسوزی در عرصههای مرتعی و جنگلی استان سمنان رخ داد که چهار مورد از آتشسوزیها مربوط به جنگل بود.
او ادامه داد: از مجموع ۱۰۳ هکتار عرصه منابع طبیعی که سال گذشته در آتش سوخت در حدود ۲ هکتار از وسعت آتشسوزیها مربوط به مناطق جنگلی و بقیه مربوط به عرصههای مرتعی بود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اضافه کرد: با ارتقای آگاهی عمومی و افزایش مشارکت مردمی و تقویت تیم واکنش سریع و افزایش گشتهای مراقبتی آتشسوزی در عرصههای مرتعی و جنگلی استان سمنان نسبت به سال ۱۳۹۸ کاهش داشت.
ابوطالبی بیان کرد: وسعت آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۸ در حدود ۳۵ درصد کاهش یافت.
او اظهار داشت: هیچ یک از آتشسوزیها رخ داده در عرصههای منابع طبیعی استان سمنان به عمد و با هدف تخریب طبیعت نبوده است و براساس بررسیها دلیل ۹۸ درصد آتشسوزیها در عرصههای مرتعی و جنگلی استان سمنان سهلانگاری انسانها بود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان یادآور شد: برای نمونه در یکی از موارد آتشسوزی در عرصههای مرتعی زنبور دار به دنبال ایجاد آتش و دود در روند پرورش زنبور بود که متاسفانه با وزش باد شدید آتش به چادر زنبوردار سرایت کرد و سپس آتشسوزی در عرصه گسترش یافت.
او تصریح کرد: بطریهای شکسته در فصل گرم مانند عدسی عمل میکند و تابش نور خورشید به آن آتش سوزی در مراتع را به دنبال دارد و بر همین اساس ضرورت دارد مردم از ریختن زباله و به ویژه بطرهای شکسته منعکس کننده نور در طبیعت پرهیز کنند.
او تاکید کرد: هموطنان برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی از انداختن ته سیگار روشن در طبیعت پرهیز کنند و همچنین پیش از ترک طبیعت از خاموش شدن آتش مطمئن شوند. وی ابراز داشت: رسانه نقش مهم در آگاه سازی و فرهنگ سازی در بین آحاد جامعه برای حفظ عرصههای منابع طبیعی دارد و باید از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کرد.
انتهای پیام/ح