به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، حجتالاسلام مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در دیدار با نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: کمیسیون املاک ایجاد شده تا اگر موقوفهای نیازمند تبدیل به احسن و فروش بود، کمیسیون املاک استان با نظر کارشناسان تصویب و تصمیمگیری کند.
او با بیان اینکه با انجام این اقدامات، درآمد اولیه سازمان اوقاف افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: در سال ۹۹ حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان درآمد اوقاف در سطح کشور بوده است.
خاموشی ادامه داد: این اتفاق با تغییر رفتار موقوفه داری همچنین تغییر شرایط اجاره داری رقم خورده ضمن اینکه زمینهای کشاورزی نیز با مشارکت و مضاربه و ... به درآمدزایی رسیدهاند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: ۵۰ درصد نیز برای حفظ العین در نظر گرفته شده تا موقوفات آباد و دایر بمانند.
این مسئول یادآور شد: سیستم اوقاف باید به سمت تولید برود تا بتواند در شرایط تحریم باری از دوش کشور بردارد و این حرکت تاکنون بسیار موفق بوده است که نمونه آن زمین زراعی ۴۰۰ هکتاری در تهران بود که طی ۴۲ سال یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان اجاره داده بودند، اما در شش اول سال گذشته، ۶ میلیارد به سیستم وقف پول وارد کرد و بعد از آن نیز سرمایه گذار ۵ میلیارد تومان در آن سرمایه گذاری کرد تا کشت گندم را به ۱۰ تن در هکتار برساند که اتفاق مهمی است.
خاموشی ادامه داد: در استان یزد در سال ۹۹ درآمد اوقاف ۴۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده و احتمال اینکه ظرفیت تعاملی که کار تجاری افزایش یابد، وجود دارد.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: یزد میتواند ارقام قابل توجهی را وارد سرمایه گذاری خود کند.
او با اشاره به نیت واقفان گفت: حدود ۸۰۰ نیت استحصاء شده که برخی از آنها زیر مجموعه یکدیگر قرار گرفتند و ۱۴ نیت اصلی استخراج شد که برخی نیات، اجتماعی است و هزار و ۸۸۰ مرکز درمانی، بیمارستان و درمانگاه موقوفه داریم.
خاموشی بیان کرد: با تعاملی که با وزارت بهداشت انجام شد، رفتار موقوفه داری برای درمانگاه، بیمارستان و ... تغییر خواهد کرد و شرایط مانند گذشته نخواهد بود که این موضوع در یک تفاهمنامه مدنظر قرار گرفته است.
او اظهار داشت: نزدیک به ۲۰ هزار داروخانه وقفی در بیمارستانها داریم که از محل درآمد آنها میتوانیم تعداد قابل توجهی عمل جراحی سخت به صورت مجانی انجام دهیم.
خاموشی ادامه داد: اوقاف در این زمینه کاملا تعطیل شده بود، اما اکنون به دنبال حرکت در مسیر درمان رایگان مردم کم بضاعت از محل درآمد موقوفات این بیمارستانها و داروخانهها هستیم.
او در مورد نیات آموزشی نیز بیان کرد: اوقاف ۷ هزار مدرسه در اختیار آموزش و پرورش دارد که همه آنها در وضعیت نامناسب درآمدی هستند و با توجه به اینکه اغلب آنها موقوفات منفعتی هستند، در صدد ساماندهی آنها هستیم.
خاموشی در مورد موقوفات حوزههای علمیه نیز اظهار داشت: کل درآمدی که از حوزهها در اختیار اوقاف است، ۲۷ میلیارد تومان است که در این زمینه نیز به دنبال برنامه ریزی جدید هستیم، زیرا برای حوزههای علمیه رسالتی قائل هستیم.
او با اشاره به اینکه ۴۵۷ دارالقرآن موقوفه در کشور داریم، گفت: تعهد فرهنگی اوقاف در قبال مراکز فرهنگی این است که از دریچه اجتماعی وارد شود و به نظر میرسد که جهش فعالیت را در این زمینه شاهد بوده ایم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در زمینه موقوفات منفعتی نیز هدف گذاری ما این است که تا پایان امسال به درآمد ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی برسیم.
انتهای پیام/و