به گزارش خبرنگار حوزه مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد حسن علمداری معاون امور اعتباری بانک مسکن در مورد تسهیلات نوسازی مسکن گفت: اقساط این تسهیلات ۱۰ ساله است و قسط بندی آن متفاوت است.
او با اشاره به اینکه چه تعداد از افراد از تسهیلات نوسازی استفاده کرده اند، بیان کرد: تا سال ۹۹، ۲۰ هزار از این تسهیلات براساس روشهای قدیمی استفاده کرده اند.
علمداری ادامه داد:در حال حاضر نیز حدود ۱۰۰۰ واحد در مسیر تشکیل پرونده برای دریافت تسهیلات هستند.
این مقام مسئول درباره میزان قسط بندی این تسهیلات اظهار کرد: میزان اقساط به پیشرفت فیزیکی پروژه بستگی دارد. اگر کسانی از قبل از این تسهیلات استفاده کرده اند در حال حاضر هیچ مانعی برای دریافت مجدد این تسهیلات وجود ندارد.
معاون امور اعتباری بانک مسکن در پاسخ به تغییرات میزان وام نوسازی بیان کرد: وام بافت فرسوده در تهران در سال گذشته برای حرفهای سازها و فناوری نوین، ۲۵۰ میلیون تومان بوده که امسال به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. البته کلان شهرها نیز به تهران اضافه شده است و امسال کلیه کلان شهرها نیز از تسهیلات ۳۰۰ میلیونی استفاده میکنند. سایر شهرها نیز میتوانند از سقف ۲۵۰ میلیون تومان استفاده کنند.
او ادامه داد: این طرح تا کنون اجرایی شده است و شعب ما آمادگی پذیرش تقاضای مشتریان را دارد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا کسانی که در سال گذشته تشکیل پرونده دادهاند نیز میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند؟، اظهار کرد: کسانی که سال گذشته قرارداد منعقد شده و پرداخت شده، مشمول نمیشوند. اما اگر پروندهای در سال گذشته تشکیل شده، اما هنوز پرداخت نشده است، میتوانند از سهمیه امسال نیز استفاده کرده و از سقفهای جدید بهرهمند شوند.
علمداری در پاسخ به این سوال که متقاضیان باید واجد چه شرایطی باشند؟، بیان کرد: تمام متقاضیانی که ملک آنها در بافتهای فرسوده شهرهای مصوب قرار دارد، با اخذ معرفی نامه از شرکت بازآفرینی شهری یا شهرداری به نمایندگی از شرکت، از طریق سامانه به بانک مسکن؛ میتوانند به دو صورت حضوری و غیر حضوری تشکیل پرونده دهند. به محض اینکه معرفی نامه به بانک مسکن برسد، تشکیل پرونده، ارزیابی و ارسال به دفترخانه برای نکات قرارداد رخ میدهد. انبوه سازان و حرفهای سازها باید حسابی نزد بانک مسکن داشته باشند و فعالیت مالی خود را در این بانک متمرکز کنند.
این مقام مسئول با اشاره به ثبت نام غیر حضوری اظهار کرد: در سایت بانک مسکن بخشی وجود دارد تحت عنوان تشکیل پرونده غیر حضوری یا الکترونیکی که متقاضیان میتوانند مراجعه کرده و تشکیل پرونده دهند.
او در پاسخ به اینکه چقدر زمان میبرد تا تسهیلات را دریافت کنند؟، بیان کرد: این فرایند معمولا یک ماهه است.
علمداری با اشاره به اقساط و بازپرداخت این تسهیلات اظهار کرد: در دوران ساخت تا زمانی که پروژه تشکیل شود، پرداختی نخواهند داشت. پس از تکمیل، اگر به صورت انفرادی باشد به نام خود فرد فروش اقساطی میشود. اگر انبوه سازی باشد، افرادی که معرفی میشوند و یا خریدار این واحدها هستند، تا سقفهایی که شورای پول و اعتبار تعیین کرده و در تهران ۲۰۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۶۰ میلیون تومان است، قابل فروش اقساطی است.
او در پاسخ به تعداد اقساط این تسهیلات اظهار کرد: اقساط ۱۰ ساله است و به میزان تسهیلات بستگی دارد. به طور متوسط اگر همان سقف ۲۰۰ میلیون تومان را در نظر بگیریم، ۱۰ یا ۱۲ ساله قسط بندی شود، هر قسط دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان میشود. با توجه به اینکه نرخ بخشی از این تسهیلات، ۹ درصد است. برای تسهیلات ۵۰ میلیون تومان در تهران و کلان شهرها نرخ، ۱۰ درصد است. مازاد بر آن ۱۸ درصد است.
علمداری با اشاره به تعداد کسانی که از این تسهیلات استفاده کردهاند، اظهار کرد: تا پایان سال ۹۹، ۲۰ هزار واحد از این تسهیلات به روش جدید استفاده کرده اند. زیرا در سالهای گذشته نیز تسهیلات بافت فرسوده نیز پرداخت میکردیم و براساس روشهای قبلی حدودا به ۵۰ هزار واحد پرداخت شده است. براساس این روش که بخشی از آن ۹ درصد و بخشی دیگر ۱۸ درصد است، برای ۲۰ هزار واحد قرراداد منعقد شده است و قسط اول و قسطهای بعدی پرداخت شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۰۰ نفر در مسیر تشکیل پرونده هستند که به محض تشکیل پرونده و انعقاد قرارداد، قسط اول پرداخت میشود و قسطهای بعدی نیز به نسبت پیشرفت فیزیکی پروژه قابل پرداخت است.
این مقام مسئول ادامه داد: تعداد پرداخت اقساط به میزان پیشرفت پروژه بستگی دارد و معمولا در چهار قسط پرداخت میشود. اگر پروژهای باشد که پیشرفت فیزیکی بالایی داشته باشد، تعداد اقساط میتواند کاهش یا افزایش پیدا کند.
او افزود: هیچ مانعی برای پرداخت تسهیلات در بافت فرسوده وجود ندارد. اگر قبلا از هر نوع تسهیلات بانک مسکن استفاده کرده باشند، همچنان میتوانند از تسهیلات بانک مسکن استفاده کنند.
انتهای پیام/