به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، همتی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی گفت : بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، که قابلیت سرایت از دام به انسان را دارد. این بیماری در دامها علامت خاصی ندارد و گاها تنها باعث یک تب خفیف میشود؛ لذا علائم بالینی قابل ملاحظهای در دام ندارد و دامها صرفا به عنوان مخزن ویروس تلقی میشوند.
او گفت : این بیماری درانسان دارای علائم نسبتا شدیدتری است و معمولا با تب ناگهانی، کوفتگی عضلات، سردرد و استفراغ آغاز و نهایتا ۳ تا ۶ روز بعد از این علائم، خونریزی از دیواره عروق شروع میشود و حتی ممکن است منجر به مرگ شخص شود.
او افزود : مخزن این ویروس در طبیعت حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند، بز و جوندگان مانند خرگوش و حشرات مانند کنهها هستند که نقش مهمی در انتقال این بیماری دارند.
همتی مهمترین راه انتقال بیماری به انسان را از طریق گزش کنهها و تماس با بافت و ترشحات دام آلوده مخصوصا در زمان ذبح دام، قصابی و تماس با ترشحات انسان آلوده به این بیماری اعلام کرد.
او ادامه داد: مهمترین راه پیشگیری از این بیماری مبارزه با کنهها و انگلهای دامی از طریق سم پاشی و اصلاح جایگاه دامی است افرادی که با دام در تماس هستند مانند دامداران، پرسنل کشتارگاههای دام، دامپزشکان و ... باید وسایل ایمنی از قبیل لباس کار، ماسک، چکمه و دستکش را به همراه داشته باشند.
همتی گفت: این بیماری ممکن است از طریق تماس با گوشت دامهای آلوده و یا مصرف این گوشتها به صورت نیم پخته به انسان انتقال یابد که به منظور پیشگیری از این حالت بایستی گوشت را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال معمولی و در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری نمود که با رعایت پروسه جمود نعشی و اسیدی شدن گوشت، ویروس از بین میرود.
او به شهروندان توصیه کرد که گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری و جهت اطمینان، پیش از مصرف آن را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال خانگی با دمای ۴ تا ۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنند. لازم به ذکر است که این بیماری واکسیناسیون ندارد و تنها راه مقابله با آن پیشگیری از طریق روشهای ذکر شده است .
انتهای پیام/د