تصمیمات ضد و نقیض در بین مسئولان سازمان بورس و شورای عالی بورس چند ماهی است سبب شده تا سهامداران نسبت به بازار سرمایه بی اعتماد شوند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چندماهی است  که از  تصمیمات ضرب العجلی روسای سازمان بورس و اعضای شورای عالی بورس می گذرد، تصمیماتی که گاها عملی نمی شوند و فقط سبب برهم ریختن جو بازار می شوند یا آنکه فقط  چند روز  قدرت مثبت نگه داشتن شاخص  بازار سرمایه را  دارند، به طوری که در همین رابطه می توان به  تغییر دامنه نوسان متقارن به نامتقارن، موافقت سازمان  با انتشار اوراق از جانب هلدینگ ها، گره معاملاتی، بازگردانی سهام شرکت های سرمایه گذاری استانی و ... اشاره کرد.

شایان ذکر است این تصمیمات اخذ شده نه تنها نتوانستند کمک حال بازار باشند بلکه بیش تر نمکی بر زخم عمیق سهامداران خرد و فعالان بازار سرمایه بودند.

بازار سرمایه تا زمانی که مشکلات زیر ساختی اش همانند نقدینگی رفع نشود هیچ گونه تصمیمی نمی تواند حال بازار را خوب کند و خرس بخواب رفته را از خواب زمستانی که در آن گیر کرده است نجات دهد. 

حال ما برای بررسی بیشتر چرایی لغو شدن بعضی از تصمیمات اخذ شده از جانب روسای سازمان بورس با چند کارشناس زبده و ذی صلاح بازار سرمایه به گفت و گو نشستیم.

اُفت بازار سرمایه در گرو چهار عامل بزرگ اقتصادی و سیاسی 

همایون دارایی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس خبرنگاران جوان، در رابطه با تصمیمات اخیر سازمان بورس به منظور بهبود وضعیت بازار سهام، اظهار کرد: وضعیت کنونی بازار سرمایه در گرو چهارعامل اصلی اعم از نرخ ارز، نرخ بهره، قیمت گذاری‌های دستوری و انتخابات ۱۴۰۰ است و تا این چند مسئله رفع نشود بلا تکلیفی‌ها در بازار سرمایه پایان نمی‌یابد.

او تصریح کرد: در مورد چند عامل مذکور کار چندانی از سازمان بورس بر نمی‌آید تنها بخشی که این سازمان می‌تواند ورود کند و یک سری تغییرات را در آن به وجود آورد مربوط به حوزه زیر ساخت‌ها اعم از دامنه دامنه نوسان، حجم مبنا و سایر موارد می‌شود که با توجه به شرایط قابل ملاحظه در بازار سرمایه به نظر نمی‌رسد چندان موفق عمل کند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر بازار سرمایه نیاز دارد تا ابهامات چهارگانه اش رفع شود، اگر این مسائل به درستی اتفاق افتد به طور قطع می‌تواند سبب بازگشت نقدینگی و کاهش صف‌های فروش شود.

نقدینگی  خارج شده را چگونه  می توان به بازار سرمایه باز گرداند؟

دارابی تاکید کرد: نقدینگی در صورتی وارد بازار سرمایه می‌شود که در برهه نخست نرخ ارز ثابت بماند و در مرحله بعدی بانک مرکزی در رلستای کاهش نرخ‌های بانکی اقدامات موثری را انجام دهد.

او تصریح کرد: بحث تغییر دامنه نوسان مشکل چندانی را رفع نمی‌کند به سبب آنکه منبع مشکلات جای دیگر است و تازمانی که آن‌ها رفع نشوند به طور قطع نمی‌توان انتظار چندانی را از تصمیمات اخذ شده داشت

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در رابطه با تصمیمات اخذ شده مثل تغییر در دامنه نوسان به نوعی می‌توان گفت خرید زمان برای گذراندن بحث انتخابات و تا حدودی برای  به ثبات رسیدن وضعیت اقتصادی است.

عامل اصلی  بی اعتمادی فعالان بازار سرمایه به بورس چیست؟

رضا اعجازی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با عدم تصمیم گیری‌های کار ساز توسط مدیران سازمان بورس، اظهار کرد: اینکه تصمیمی توسط سازمان بورس اخذ می‌شود، اما فردا همان روز یا چند روز بعدش شاهد لغو آن هستیم سبب بی اعتمادی بین سهامداران می‌شود به سبب آنکه سهامداران بنا بر تصمیمات گرفته شده اقدام به خرید و فروش یک سهم می‌کنند.

او افزود: تصمیماتی که از جانب مدیران سازمان بورس گرفته می‌شود باید منطقی باشد به سبب آنکه اگر غیر از این امر رخ دهد، همانند روز گذشته مورخ ۲۹ فرودین ۱۴۰۰ حجم صف‌های فروش افزایش می‌بابد، به طور قطع می‌توان گفت تصمیماتی که اخیرا در هیئت مدیره یا شورای عالی بورس گرفته می‌شود و پس از گذشت یک یا چند روز آن را لغو می‌کنند نشان از بی راهه رفتن مسئولان در مسائل مربوط دارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از آنجایی که شرایط فعلی بازار سرمایه به دلایل متعدد اعم از کمبود حجم نقدینگی چندان رضایت بخش نیست به همین خاطر مواجه شدن با چنین تصمیماتی چندان جای تعجب ندارد.

اعجاز گفت: تامین نقدینگی بازار سرمایه در شرایط فعلی به دلیل عدم اعتماد سهامداران سخت است، اما به نظر بنده با ایجاد یک طرح حمایتی از جانب دولت مثل مثل واریز نقدینگی به بازار سهام، تثبیت نرخ ارز، کاهش نرخ دلار یا غیره می توان بازهم  اعتماد را به  بازار بازگرداند به طوری که شاخص به تعادل برسد.

تغییر دامنه نوسان آیا به نفع باز سرمایه خواهد بود ؟

او بیان کرد: تغییر دامنه نوسان از فردا اتفاق چندان خوشایندی را رقم نخواهد زد به سبب آنکه بازار سرمایه با مشکلات زیر ساختی مثل کمبود نقدینگی مواجه است ناگفته نماند که تصمیم مذکور سبب ریزش‌های بیشتری خواهد شد.

حمید اعرابی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با عدم ثبات در تصمیمات اتخاذ شده از جانب سازمان بورس، اظهار کرد: اکنون در بازار سرمایه یک مشکل بزرگی به نام عدم اعتماد بین سهامداران وجود دارد به گونه‌ای که این مسئله سبب خروج نقدینگی از بازار سهام شده است.

عملی شدن تصمیمات سازمان بورس به شرط بازگرداندن نقدینیگی 

او بیان کرد: وقتی سازمان بورس مشاهده می‌کند که با خروج سرمایه در این بازار مواجه شده تصمیماتی را اخذ می‌کند، اما سرانجام این تصمیمات فقط تا چند روز می‌توانند بازار را سرپا نگهدارند و باز روند شاخص نزولی می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: تا زمانی که حجم نقدینگی در بازار سرمایه اصلاح نشود نمی‌توان اننتظار چندانی را از تصمیمات اتخاذ شده داشت، ناگفته نماند اکنون بهترین راهکاری که می‌توان برای بهبود وضع نقدینگی در نظر گرفت آن است که از سود شرکت‌ها که امسال حدودا به ۵۰۰ هزار میلیارد می‌رسد بهره بگیرند.

اعرابی تاکید کرد: با توجه به اینکه شرایط بازار سرمایه تا حدودی مساعد نیست امسال شرکت‌ها از سودی که به دست می‌آورند فقط پنجاه درصد آن را بین سهامداران تقسیم کرده و مابقی دیگر را صرف طرح‌های توسعه و خرید اوراق خزانه کنند.

اجرای دامنه نوسان نامتقارن کمکی بزرگ به بازار سرمایه !

او بیان کرد: اجرای دامنه نوسان نامتقارن یکی از تصمیمات درستی بود که سبب شد ریزش سهم‌ها سرعتش کاهش پیدا کند به سبب آنکه در شرایطی که بازار عملکردش هیجانی است سهامداران از هر فرصتی به منظور فروش سهامشان بهره می‌گیرند پس می‌توان گفت تغییر دامنه نوسان از فردا مورخ یک اردیبهشت ۱۴۰۰ سبب ریزش بیشتر سهم‌های بازار سرمایه خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در شرایط فعلی نمی‌توان انتظار چندانی از افز ایش حجم معاملات داشت به سبب آنکه بازار سرمایه از کمبود نقدینگی رنج می‌برد.

در پایان با توجه به صحبت های صورت گرفته از جانب  کارشناسان بازار سرمایه باید گفت که اکنون بیش از هرلحظه دیگر بازار سرمایه  نیازمند طرح های حمایتی از جمله واریز نقدینگی است  به سبب آنکه تا نقدینگی در بازار سرمایه نباشد هیچ تصمیمی موثر واقع نخواهد شد.

گزارش از یاسمن خانکشزاده

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ماندلا
۱۴:۴۳ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
اثرات ریزش بورس ؛عدم مشارکت مردم درانتخابات؛ایجادهرج ومرج درکشور و ایجادشکاف اجتماعی
آخرین اخبار