به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،قربانعلی نعمت زاده قراخیلی رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: رقم روشن در کنار رقم شهریار که آن هم هستهای بوده و به تازگی معرفی شده، میتواند کشور را در زمینه تولید برنج به خودکفایی برساند.
او در رابطه با معرفی و تولید بذر رقم برنج هستهای روشن، افزود: رقم برنج روشن تمام ویژگیها و خواص فیزیکی وشیمیایی ارقام محلی را دارد و غلظت ژل، درجه حرارت ژلاتینه شدن، میزان آمینوز، عطر و طعم و زمان برداشت آن با رقم محلی طارم هاشمی یکسان است.
نعمتزاده گفت: این رقم برنج همراه با ارقام محلی آماده برداشت میشود و نیاز به سم پاشی مجدد برای جلوگیری از هجوم نسل دوم و سوم کرم ساقهخوار را ندارد و دو و نیم برابر ارقام محلی بهرهوری دارد و پر محصول است.
نعمتزاده با اشاره به این که پارسال در چندین استان کشت این رقم برنج آغاز شده است، افزود: حدود ۷ هزار هکتار از مزارع مازندران امسال هم زیر کشت این رقم برنج رفته است.
او گفت: با کاشت این رقم در ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی کشور میتوانیم به خودکفایی رسیده و صرفه جویی ارزی یک و نیم میلیارد دلاری برای کشور خواهد داشت.
نعمتزاده با اشاره به این که پس از گذشت دو سال هنوز مروجی برای کاشت این ارقام از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نظر گرفته نشده است، افزود: محققان دانشگاه ساری به صورت خودجوش کار ترویج این ارقام را در بین کشاورزان بر عهده گرفتهاند و با ترویج صورت گرفته، در برخی بخشهای استانهای گلستان، گیلان، لرستان و چند استان دیگر کشت انجام شده است.
او در رابطه با کشت رقم شهریار، گفت: رقم روشن و شهریار در یک پروژه تولید شدند، اما ما ابتدا روشن را معرفی کردیم و پس از گذشت دو سال، امسال شهریار معرفی و بذر آن بین کشاورزان توزیع شد.
نعمت زاده با اشاره به این که رقم شهریار به طور میانگین ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار محصول میدهد، افزود: رقم شهریار نسبت به رقم روشن حدود یک تن بیشتر محصول تولید میکند و تمام ویژگیهای ارقام محلی را دارا است.
او با بیان این که این ارقام هنوز توسط دولت قیمتگذاری نشدهاند، گفت: با وجود عدم تعیین قیمت مشخص، رقم برنج روشن با قیمت ۲۱ هزار تومان به فروش میرسد تا خرید آن برای مصرفکننده صرفه اقتصادی داشته باشد که در مقایسه با طارم محلی ۷ تا ۸ هزار تومان ارزانتر است.
رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: این ارقام نیازمند حمایتهای دولت هستند تا کشاورزان را به کاشت ترغیب کنند.
انتهای پیام/س