به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شمارش معکوس برای عرضه نسخه نهایی سیستم عامل آیاواس ۱۴.۵ از سوی شرکت اپل برای کاربران محصولات هوشمند این شرکت آغاز شده است، اما آن چه که تاکنون در مورد این نسخه جدید روش شده این است که ۹ ویژگی جدید را در اختیار استفاده کنندگان خود قرار خواهد کرد.
نسخه سیستم عامل آیاواس ۱۴ (iOS ۱۴) برای نخستین بار در سپتامبر سال ۲۰۲۰ و پیش از عرضه آیفون ۱۲ توسط شرکت اپل منتشر شد. این نسخه سپس به طور ماهانه با افزوده شدن ویژگیهای جدید و رفع نقایص آن به روز شده است. آخرین نسخه آن یعنی آیاواس ۱۴.۴ در ۲۶ ژانویه در اختیار دارندگان گوشیهای هوشمند آیفون قرار گرفته است. اما انتشار تازهترین نسخه آن به نام آیاواس ۱۴.۵ تا آوریل به تعویق افتاده و احتمال میرود که در بیستم همین ماه منتشر شود. با این حال، نسخه بتای آن هم اکنون نیز به طور عمومی در دسترس است.
البته شرکت اپل وعده داده که نسخه نهایی آیاواس ۱۴.۵ در انواع مدلهایی که پس از آیفون ۶اس (iPHONE ۶ S) و آیفون اسای (iPHONE SE) که در سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه شده، قابل استفاده خواهد بود، ولی مدلهایی قدیمیتر آیفون قادر به پشتیبانی این سیستم عامل نخواهد بود.
اما همزمان با آغاز شمارش معکوس برای عرضه نسخه نهایی سیستم عامل آیاواس ۱۴.۵ این سوال مطرح است که بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته بر روی نسخه بتای آن، این نسخه چه ویژگیهایی را به گوشیهای مدل جدیدتر آیفون اضافه خواهد کرد؟
بیشتر بخوانید
تشخیص دقیقتر چهره با وجود ماسک
دارندگان ساعت هوشمند اَپل (اپل واچ) میتوانند با استفاده از فناوری تشخیص چهره در شرایطی که ماسک بر چهره دارند، قفل گوشی هوشمند خود را به راحتی باز کنند و با دریافت پیام و لرزش از طریق ساعت خود از باز شدن قفل گوشی خود آگاه شوند. افزون بر این، کاربران میتوانند گوشی آیفون را از طریق ساعت هوشمند اَپل نیز قفل کنند.
پیشتر برخی از مشتریان اپل اعلام کرده بودند که در پی همهگیری ویروس کرونا و اجباری شدن استفاده از ماسک با مشکل باز کردن قفل آیفون از طریق فناوری تشخیص چهره مواجه شدهاند. شرکت اپل برای رفع این مشکل، در نسخه آیاواس ۱۴.۵ امکان استفاده همزمان از ساعت هوشمند و فناوری تشخیص چهره را برای سهولت گشون قفل گوشیهای آیفون ارائه کرده است.
بیش از ۲۰۰ ایموجی (شکلک) جدید
نسخه آیاواس ۱۴.۵ شامل ۲۱۷ ایموجی جدید خواهد بود که شامل تغییرات رنگی جدید برای صورتکهای معروف مانند بوسه زدن زوجهاست. همچنین کاربران میتوانند شکلکهای جدیدی مانند قلب آتش گرفته، صورت در حال بازدم، صورت پوشیده از ابر پیدا کنید. همچنین شکلک سرنگ با توجه به به راه افتادن کارزار واکسیناسیون جهانی علیه کرونا تغییر کرده و ایموجی هدفون به هدفون ایرپاد مکس اپل شبیهتر شده است.
انتخاب صدای جدید برای سیری (دستیار دیجیتال)
در جدیدترین نسخه آیاواس، سیری (Siri) یا همان دستیار دیجیتال دارندگان گوشیهای هوشمند اپل، دارای صدای پیشفرض زنانه نخواهد بود و از کاربران خواسته میشود که صدای دلخواه خود را برای سیری انتخاب کنند. این نسخه دارای دو گزینه صوتی جدید برای انگلیسی زبانان است
کارآیی بیشتر سیری
سیری به زودی توانایی تماس اضطراری را خواهد داشت. با بیان این جمله که «سلام، سیری، تماس اضطراری»، شمارش معکوس سه ثانیهای برای برقراری تماس با شماره تلفن اضطراری آغاز میشود که البته این شمارش معکوس قابل لغو است.
تغییر پخش کننده پیشفرض موسیقی
هنگامی که استفاده از نسخه آیاواس ۱۴.۵ را آغاز کنند، سیری پیش از پخش موزیک درخواستی شما، اپلیکیشن و برنامه پیشفرض مدنظرتان را سوال میکند و آن را ذخیره میکند؛ بنابراین لازم نیست اپل موزیک (Apple Music) پخش کننده موسیقی پیش فرض آیفون شما باشد؛ لذا میتوانید برنامههای پخش موسیقی اسپاتیفای، پاندورا و آمازون موزیک را بر روی گوشی خود نصب و یکی از آنها را به عنوان پیشفرض به سیری معرفی کنید.
پشتیبانی جهانی از دو سیم کارت نسل پنجم
کاربران آیفون ۱۲ پس از نصب نسخه آیاواس ۱۴.۵ از پشتیبانی دو سیم کارت در سطح جهان برخوردار خواهند شد. این بدان معناست که شما میتوانید در عین استفاده از شکاف سیم کارت فیزیکی گوشی خود و از یک سیمکارت دیجیتالی (eSIM) با قابلیت پشتیانی اینترنت نسل پنجم (۵ G) بهره ببرید.
ورزش با ایرپلی (AirPlay)
آیاواس ۱۴.۵ به کاربران اپل فیتنس پلاس (Apple Fitness Plus) این امکان را میدهد که تمرینات ورزشی خود از طریق تمامی وسایل صوتی و تصویری سازگار با ایرپلی ۲ (AirPlay ۲) پخش کنند.
پشتیبانی کنسولهای بازی
با بروزرسانی سیستم عامل آیفون با نسخه آیاواس ۱۴.۵ پشتیبانی کنسولهای بازی پلی استیشن ۵ (PS ۵) و ایکس باکش سری ایکس (Xbox Series X) آغاز میشود و شما میتوانید بازیهای مورد علاقه خود را بر روی گوشی آیفون یا آیپد خود انجام دهید.
تقویت حریم خصوصی کاربران
نسخه آیاواس ۱۴.۵ شامل تغییراتی در حریم خصوصی کاربران آیفون و آی پد است؛ به طوری که از اپلیکیشنها و برنامهها میخواد تا قبل از آغاز ردیابی دادهها و فعالیتهای کاربر از او اجازه بگیرند.
منبع:آنا
انتهای پیام/