به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، یک تیم بینالمللی از محققان شواهدی یافتهاند که نشان میدهد نوع ویروس کرونا که برای اولین بار در مناطقی از برزیل مشاهده شده ممکن است تا دو برابر سریعتر از انواع قبلی منتقل شود. نتایج این مطالعه در مجله ساینس منتشر شده است .
کرونای برزیلی برای اولین بار در مانائوس، پایتخت ایالت آمازوناس در برزیل مشاهده شد. تحقیقات اولیه حاکی از آن است که ویروس در اواخر سال گذشته به وجود آمده و در نوامبر شیوع یافته است. این بیماری به سرعت به سویه غالب تبدیل و باعث ایجاد این باور در میان مردم برزیل شد که افراد بهبودیافته مجددا مبتلا خواهند شد. در دوره عفونت اولیه، اعتقاد بر این بود که تقریبا ۷۰ درصد از مردم شهر آلوده شدهاند. پس از افزایش عفونتهای مختلف در مانائوس، نوع P.۱ (کرونای برزیلی) با سرعت در سراسر برزیل و سپس سایر کشورها سرایت کرد.
از طریق تجزیه و تحلیل ساعت مولکولی، محققان تشخیص دادند که ویروس دارای ۱۷ جهش قابل شناسایی است و سه جهش پروتئین سنبله N۵۰۱Y، E۴۸۴K و K۴۱۷T، به ویژه نگران کننده هستند، زیرا به نظر میرسد این ویروس امکان اتصال محکمتری به سلولهای انسانی را در بعضی موارد برای کمک به فرار از آنتی بادیها دارد.
اقدامات دیگر شامل شبیه سازی ویروس برای تعیین چگونگی تغییر توانایی او از زمان جهش آن بوده است. شبیه سازیها نشان میدهد که این نوع از ۱.۷ تا ۲.۴ برابر بیشتر از سویههای قبلی ویروس کرونا قابل انتقال است. محققان نتوانستند تشخیص دهند که این افزایش به دلیل ماندگاری طولانی مدت ویروس در بدن بوده است یا افزایش بار ویروسی؛ همچنین آنها قادر به تعیین اینکه آیا نوع جدید باعث بیماری افراد یا مرگ آنها میشود، نیستند.
آنها تخمین زدند که افراد آلوده در مانائوس ۱.۲ تا ۱.۹ برابر بیشتر از سویههای قبلی احتمال مرگ بر اثر عفونت P.۱ را دارند، اما مشخص نیست که این به دلیل تغییر ویروس است یا سیستم مراقبتهای بهداشتی که بیش از آنچه شهر توان تحمل آن را دارد، تحت فشار قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/