رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی به بیان توضیحاتی درباره علت کاهش جذب دانشجو در دانشگاه‌های غیرانتفاعی پرداخت.

علی آهو منش رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیر انتفاعی در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره صندلی های خالی در دانشگاه های غیر انتفاعی گفت:  آمار دقیقی درباره تعداد صندلی های خالی در دانشگاه های غیر انتفاعی در دست نداریم.

آهو منش ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه مقرر شد که  یک میلیون نفر از داوطلبان ورودی دانشگاه کاسته شود، البته این تعداد داوطلب ورودی به دانشگاه مشمول دانشگاه‌های دولتی هم است، اما چون دولتی‌ها حقوق و تمام هزینه هایشان را دولت می‌دهد برایشان مهم نیست.

او افزود: برای دانشگاه‌های دولتی فرقی نمی‌کند که در کلاس مثلا ریاضی دو نفر، چهار نفر یا هفت دانشجو حضور داشته باشند. این دانشگا‌ها تعداد زیادی عضو هیئت علمی دارند که حقوق آن‌ها را هم دولت پرداخت می‌کند، اما در بخش غیر انتفاعی یک ریال هم دولت به دانشگاه غیر انتفاعی کمک نمی‌کند و در نتیجه وقتی  تعداد دانشجو کاهش پیدا می‌کند چشم گیر است.

به گفته‌ این مقام مسئول، وقتی این کاهش دانشجو را داریم موسسان موسسات غیرانتفاعی نمی‌توانند هزینه‌های خود را تامین کنند.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی با بیان اینکه در بهترین دانشگاه‌های کشور هم تعداد ورودی دانشجو کاهش پیدا کرده است، توضیح داد: کاهش تعداد دانشجو برای دانشگاه‌های دولتی مهم نیست در صورتی که برای غیر انتفاعی‌ها به دلیل اینکه وابستگی شدیدی از نظر مالی به ورود دانشجو دارند، این موضوع با اهمیت است.

آهومنش توضیح داد: افزایش حقوق اعضای هیئت علمی  ۲۵ درصد، افزایش حقوق اعضای غیر هیئت علمی  ۲۰ درصد، افزایش حقوق اعضای غیر هیئت علمی  و کار کنان حدود ۳۵ تا ۳۶ درصد بوده است و چون این موارد تابع قانون کارند و در مواقعی افزایش حقوق آن‌ها تا ۴۰ درصد هم رسیده، ولی افزایش شهریه دانشجویان در غیر انتفاعی‌ها میانگین ۱۵ درصد بوده در حالی که میانگین تورم کشور ۴۰ درصد بوده  بنابراین  طبیعی است که دانشگاه‌های غیر انتفاعی هزینه خود را تامین نکنند.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی درباره نُرم پذیرش دانشجو در کشور‌های جهان توضیح داد: معیاری در کشور‌های اروپایی ملاک است و تا سه سال پیش آمار جذب دانشجو متناسب با کشور‌های اروپایی بود، اما هم اکنون این آمار کاهش پیدا کرده که یکی از دلایل آن کاهش جمعیت است.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی گفت: کاهش جمعیت معضلی است که  باعث شد جمعیت به سمت پیری برود و نسل جوان کاهش یابد؛ این تعداد کم هم به جای اینکه درس بخوانند دنبال کار و اداره زندگی هستند در نتیجه این روند بر کاهش جذب داوطلب دانشگاه‌ها تاثیر می‌گذارد.  

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۰ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
به عنوان یک مدرس دانشگاه عرض می کنم که تا پنج سال آینده اثری از دانشگاه های غیر انتفاعی و آزاد نخواهد بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
تنها راهکار برای بهبود آموزش و جلوگیری از صدور مهندس های بیسواد بستن دکه های آموزشی علمی کاربردی و غیرانتفاعی می باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
این طور نیست . باید همه چیز رقابتی باشد . دولتی باشد غیر انتقاعی هم باشد . بسیاری از غیر انتفاعی ها هستند که با سوادند و بلعکس .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
دانشگاه صدرا تهران نه اساتید درست دارد نه فضای اموزشی.کلا دو طبقه درست کردن بهش میگن دانشگاه
Netherlands
ناشناس
۱۱:۴۹ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
این یعنی مهاجرت بیشتر نخبه ها و بفاکی عظما رفتن کشور بیش از پیش
از این همه تدبیر نظام جمهوری اسلامی تشکر میکنم
خار مادر نذاشت برای این کشور و مغول رو رو سفید کرد
احسنت!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
خب بهتر. تا الان خوب مردم رو تیغ زدید. از این بعچه بعد هم تخته کنید و جمع کنید این بساط بیسواد پروری رو.
آخرین اخبار