به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به صحبتهای دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس مبنی بر اینکه، بازار سرمایه، کشور را از افتادن در یک تورم سنگین نجات داده و همین چند روز پیش تورم توسط رئیس مرکز آمار برای فروردین ماه ۴۹.۵ درصد عنوان شد.
حال با توجه به وضعیت تورم کشور و وضعیت بازار سرمایه از کارشناسان در رابطه با این موضوع که آیا واقعا بازار سرمایه در کنترل تورم موفق بوده است سوالاتی پرسیده ایم.
فردین آقا بزرگی کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با این پرسش که نقش بازار سرمایه در کنترل تورم به چه شکل است و آیا در این زمینه موفق عمل کرده است؟ اظهار کرد: تعریف تورم یعنی نقدینگی در صورت کسر و تولید ناخالص ملی یا به عبارتی رشد تولید ناخالص در مخرج کسر هر میزان نقدینگی نسبت به تولید ناخالص ملی افزایش داشته باشد تورم پدید میآید به طور کل یعنی پول اضافهای که به ازای آن خدمات و تولیدی وجود نداشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: نقش اساسی بازار سرمایه تامین مالی بنگاههای اقتصادی است، نقدینگی مورد نیاز بنگاهها میتواند از طریق بازار سرمایه برای تولید جذب شود، هر چقدر با یک سیاست انقباضی نقدینگی در جریان را بتوانیم به صورت اصولی و بر پایه قواعد خاص مستقیم جذب تولید و صنعت نمایم این به منزله کاهش حجم نقدینگی در مقایسه با تولید محسوب میشود و در حقیقت به صورت ساختاری به کاهش تورم کمک خواهد کرد. البته به شرط آن که نقدینگی از کانالهای خاص صرفا در جهت تامین نقدینگی بنگاهها صورت بگیرد.
بیشتر بخوانید
آقابزرگی در ادامه بیان کرد: بورس ما در سال ۹۹ این حالت را نداشته است و معاملات در بازار ثانویه حتی میتواند نتیجه عکس را برای کشوربه همراه داشته باشد، یعنی تبادل اوراق بهادار به ترتیبی که در مقایسه با ظرفیت تولید در کشور توانمندی و بنیه مالی اشخاص را افزایش دهد، بدون تناسب با سطح قدرت تولید که خود این موضوع تورم زا خواهد بود.
او در ادامه گفت: تاکید میشود که در بازار اولیه اگر عایدی تولید و صنعت شود در این صورت نقش بازار سرمایه در کاهش تورم موفقیت آمیز خواهد بود، اما همین بازار سرمایه اگر بیش از اندازه متمرکز در معاملات بازار ثانویه باشد میتواند تورم را تشدید کند.
آقا بزرگی در ادامه بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ بازار سرمایه در کنترل تورم موفق نبوده است، حجم معاملات بازار اولیه و بازار ثانویه را اگر از ده سال گذشته بررسی کنیم این تناسب در سال ۹۹ به شدت بهم خورده است یعنی بازار ثانویه به حدی افزایش یافته است که صرفا برای حفظ ارزش پول مردم روی به خرید اوراق بهادار آورده اند و با قیمت بالاتری به شخص دیگری فروخته اند البته افراد زیادی نیز متضرر شده اند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: این فرآیند کمکی به تولید و تامین مالی بنگاهها نمیکند، در کشور ما در سال ۹۹ این عملیات به طور موفق آمیز انجام نشد و بازار سرمایه کمترین نقش را داشته و در حقیقت این جریان تامین نقدینگی با محوریت دولت از طریق انتشار اوراق و یا سایر اوراق بهادار دولت کسری بودجه خود را تامین کرده است و این تامین کسری بودجه از بازار سرمایه خود باعث افزایش تورم میشود، یعنی به جای پرداختن به کنترل و انظباط مالی در بدنه دولت به انتشار اوراق برای کسری بودجه روی آورده اند وخود این موضوع تورم زا است.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نقش بازار سرمایه در کنترل تورم اظهار کرد: دولت و بانک مرکزی برای کنترل تورم سیاستهای انقباضی خاص خود را دنبال میکند و این سیاستها خود ابزارهای مختلفی دارند، بازار سرمایه در این چند سال اخیر نتوانسته در کنترل تورم به درستی نقش آفرینی کند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: بازار سرمایه با رشد خود انتظارات تورمی نیز ایجاد کرده است، دولت از رشد بازار سرمایه از سال ۹۷ تا سال ۹۹ مقداری استفاده کرد و توانست در بحث کنترل تورم تاثیر گذار باشد، زیرا با تبلیغاتی که صورت گرفت بخش زیادی از نقدینگی جذب بازار شد و فروش سهام دولتی سبب جذب بخشی دیگری از نقدینگی به بازار سرمایه شد و در کل بخشی از نقدینگی که در دست افراد جامعه در جریان بود وارد بازار سرمایه شد؛ در مرداد بخشی از نقدینگی با توجه به ریزش بازار از بین رفت و این موضوع خود به تورم کمک کرده است.
آسایش در ادامه افزود: در کل زمانی که بازار سرمایه رشد داشته باشد انتظارات تورمی افزایش خواهد یافت و نمیتوان این موضوع را بیان کرد که بازار سرمایه درکنترل تورم موفق بوده است.
در پایان میتوان این گونه مطرح کرد که بازار سرمایه با استفاده از اصول خاص میتواند در کنترل تورم موفقیت آمیز عمل کند، اما با توجه به عملکردها و شرایط بازار در سال ۹۹ متاسفانه خود بازار سرمایه نیز به تورم دامن زده است.
انتهای پیام/
بورس هم محض احتیاط بلندمدت نگه دارین ازاین شاخه به آن شاخه نرویدهمش یک شبه نمیشه.
ولی شما که ضرر کردین بدون اموزش رفتین فکر کردین بورس کارخونه چاپ پوله
حد ضرر برای خودتون نذاشتین و حد سود رو بینهایت در نظر گرفتین
هر کسی کمی درباره بازار می دونست اگاهی داشت این رشد یه اصلاح قطعا خواهد داشت حالا بماند برخی شاخص 3 میلیونی معرفی می کردن که بماند
من هم در این بازار بودم و هستم اما مثلا در اغاز اصلاح فکر می کنم با حدود 17 درصد ضرر خارج شدم نه اینکه بمونم و بگم خب فردا درست میشه
بعد هم که شاخص یه روند صعودی موقت داشت هم برای سود کردن هم برای خروج که باز برخی که الان ناله می زنن خروج نکردن که هیچ بازم سرمایشون اب شد
شما که تبر برداشتی داری دولت می زنی اول یه سوزن ته گرد به خودت بزن دوم اینکه اون موقع که هر روز 5 درصد 5 درصد سود میگرفتی گفتی دولت دمت گرم ؟ الان برا من فاز اعتراض و ... برداشتی؟
دلال ها پول خود رو کجا نگه داشته اند؟
دلار
سکه
مسکن
خودرو؟
کاش تولید راه می افتاد و این دلال ها رو می بردید صادر کننده شوند
وقتی تحریم میشی
درامد دلاری صفرمیشه
دلار کممیشه
دلار گرون میشه
ارزش ریال کم میشه
سرمایه ها برای حفظ ارزش قیمت های ریالی رو افزایشمیدن
اینذات بازاره
توقع داری دلار از ۴۰۰۰تومن بشه بشه۳۰ تومن ولی خونه و ماشین و زمین گرون نشه؟
بی سواد ترین کارشناس اقتصادم اینو میدونه
غیر ازینه؟
الان چرا نباید توقع داشته باشیم خونه و ماشین و زمین ارزون بشه؟!
الان یک ارز دیجیتال که نه پشتوانه داره نه وجود فیزیکی بالای 50 هزار دلاره اینو با علم اقتصادتون میشه توضیح بدید؟
مجلس اگر مجلس بود رئیس جمهور را بخاطر وضع بورس و کرونا و گرانی ها و فساد دولتی استیضاح و برکنار میکرد.
ضعف از نمایندگان مجلس و رئیس مجلس است که با مسئولان دولت مماشات میکنند.
چوبش هم مردم می خورند.
دستگاه قضایی باید با حکم قضایی تمام ضرر مردم در سهام پالایش را از دولت بگیرد و به مردم برگرداند.
هر روز منفی هستند و زیر قیمت عرضه اولیه.مگر نظارتی تو این مملکت روی بورس نیست.
مجلس و دستگاه قضایی چرا وزیران و رئیس بورس را بازخواست نمیکنند؟
حالا سهم 5 نفرمون شده 17 میلیون.
یعنی 8 میلیون ضرر.
دولت و مجلس باید فوری ضرر ما مردم را بدهند.چون این صندوق پالایش مصوب دولت و مجلس است.
خبرگزاری ها و خبر سراسری صدا و سیما باید فعال تر عمل کند و قبل از بحران مردم و جوانان را آگاه کند.
اگر بیشتر خبرهای هشدار دهنده بدهید مردم بیشتر آگاه میشوند.
این دو روز واقعا هشدارهای خوبی داده شد.
عدم نظارت بر بورس
عدم نظارت بر گرانی ها
عدم نظارت بر گمرک
عدم نظارت بر رشوه و اختلاس ها
عدم نظارت بر مافیای فوتبال
دستکاری در قیمت گذاری سهم ها
دستکاری در صف خرید و صف فروش معاملات
بخشنامه های یک شبه یا شبانه برای جهات دهی در بازار بورس
اخبار و سخنرانی های سیاسی جهت دار بر بورس
دخالت های بی مورد و قیمت گذاری بی مورد خارج از بورس
سازمان بازرسی کل کشور دستگاه قضایی و دادستان کل کشور چرا به تخلفات مدیران بورس و فرابورس رسیدگی نمیکند؟
مجلس چرا تحقیق و تفحص از بورس انجام نمی دهد؟
کمیسیون اقتصادی و اصل 90 چرا بی تفاوت هستند به تخلفات در بورس.
ارز دیجیتال هم آخرش مثل بورس خودمان میشود.
بورس را نابود کردید از برجام و کرونا میگویید.
وقتی اعتراض سهامداران را صدا و سیما پخش نمیکند.
چگونه انتظار از بهتر شدن بورس دارید.
سهام مردم 70 درصد رفت تو ضرر.این چه بورسی است.همش از رشد اقتصادی و رتبه 18 اقتصادی میگویید پس چرا بورس همش منفیه؟
خخخخخ
سود نخواستیم همون پول اولیه مون رو برگردونید
این وسط حال 50 میلیون سهامداره از بقیه مردم بدتره
چون دارن ذره ذره کم شدن سرمایه شون رو می بینند و کاری هم ازدست شون برنمیاد
بازم دم باشگاه خبرنگاران گرم که در مورد بازار بورس پیگیر هست و دغدغه ما رو به گوش مسئول ها می رسونه
میخوام بدونم چیزی از بازار باقی مونده؟
ممنون باشگاه خبرنگاران جوان
مسئولان محترم از ناراحتی سهامداران خبر دارند؟
میخواستیم با سرمایه های اندک مون چرخ تولید رو بچرخونیم
ولی نشد که بشه