به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید محمدزاده، معاون امور پژوهش و فناوری وزارت نفت در کلاب هاوس با اشاره به تلاش های وزارت نفت بر دانش بنیان کردن صنعت نفت بیان کرد: تشکیل صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و پارک نوآوری نفت و گاز از نشانه های این کار هستند.
او افزود: فعالیت مهمی که برای انجام این کار در صنعت نفت صورت گرفت، حمایت از شکل گرفتن یک نهاد صدور گواهینامه کیفیت بود که با همراهی انجمن مهندسی نفت انجام شد.
محمدزاده ادامه داد: تلاشمان را کردیم تا تعارض منافعی که در این زمینه بود را برطرف کنیم و این نهاد ایجاد شود. ایجاد این نهاد به این منظور بود که بتوانیم یک فضا و مجموعهای را به وجود بیاوریم تا منجر به نوآوری در صنعت نفت شود.
او گفت: مفهوم تضمین خرید، یک اتفاق نو برای حمایت از نوآوری در صنعت نفت است که توسط صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت مطرح شد. برای استفاده از خدمات این صندوق، چند شکل وجود دارد. مورد نخست این است که از مفاهیم تقاضا محوری استفاده شود.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: به این منظور، یکی از اقدامات صورت گرفته و در حال انجام، ایجاد مجموعهای از رویدادهای تقاضا محور است. به طور مثال، در سال ۹۸ دو رویداد را در صنعت نفت به این منظور تشکیل دادیم و شرایط را به گونه ای ایجاد کردیم تا شرکتهایی که میتوانند به این تقاضاها پاسخ دهند، از محل پارک نوآوری نفت و گاز مورد حمایت قرار بگیرند.
او تاکید کرد: منظور از تقاضا نیز، تقاضایی است که مورد نیاز صنعت نفت باشد نه اینکه فقط توسط دولت مطرح شده باشد. مورد دوم نیز مربوط به سمت عرضه میشود. یعنی تمام افراد و مجموعههایی که توانایی خاصی دارند، میتوانند در رویدادهای عرضه محور شرکت کنند و توانایی خود را به نمایش بگذارند. نمونهای از این رویدادها که اخیراً برگزار شد، نمایشگاه کیش بود.
او افزود: تلاش شده یک مجموعهای از تقاضا و عرضه ایجاد شود. منظور از استقرار در پارک نیز، فقط استقرار فیزیکی نیست بلکه استقرار در شبکه نفت مورد نظر است. یعنی این استقرار میتواند حضوری یا غیر حضوری باشد.
محمدزاده ادامه داد: آنچه که میتواند موجب توسعه صنعت نفت شود، به هم رسانی و همنوا کردن تواناییهای این حوزه است. بنابراین، باید فضایی ایجاد شود تا ظرفیتهای موجود، یکدیگر را بشناسند.
او همچنین گفت: افرادی که در این صنعت مشغول به فعالیت هستند، باید بدانند بر اساس چه استانداردهایی باید کار کنند تا محصولات و خدماتشان مورد قبول صنعت نفت واقع شود. به همین دلیل، با سازمان ملی استاندارد نیز در این زمینه هماهنگیهای لازم را انجام دادهایم.
معاون امور پژوهش و فناوری وزارت نفت در پایان گفت: با هم کار کردن، موضوع مهمی است که ظرفیت صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، یکی از ظرفیتهای موجود در این زمینه است. ظرفیت دیگر نیز، مربوط به تبصره ۱۸ قانون بودجه امسال میشود. قانون بودجه امسال، مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان را برای استفاده صنعت نفت در زمینه فناوری و نوآوری در نظر گرفته است که صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت، کارگزار استفاده از این ردیف بودجه است.
انتهای پیام/