به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری العین، برخی از بیماران مبتلا به کم خونی در ماه رمضان از روزه داری میترسند؛ چرا که آنها بیشتر ساعات روز را چیزی نمیخورند و همین مسئله آنها را نگران میکند که شاید بر سلامت آنها تأثیر بگذارد.
اما طبق نظر پزشکان، افرادی که از مشکل کم خونی (آنمی) رنج میبرند، میتوانند با خیال راحت روزه بگیرند؛ به شرط آنکه با تغذیهای مناسب از زمان مغرب تا سحر تغذیهای مناسب مصرف کرده و آب و مایعات را برای تأمین انرژی بدن بنوشند.
دکترمجدی نزیه عزمی، رئیس مؤسسه علمی فرهنگ غذایی در مصر به پایگاه خبری «العین الاخباریه» گفت: وعده غذای رمضان برای هر فردی چه مریض باشد و یا در سلامتی کامل به سر ببرد، ۴ وعده است.
تقسیم وعدههای ماه رمضان برای بیماران کم خونی
این متخصص تغذیه گفت: وعده نخست، افطار مقدماتی است که بلافاصله پس از زمان مغرب ( زمان افطار) مصرف میشود و خیلی مختصر و محدود به دو نوع مایعاتی شود که یکی از آنها شیرین بوده و دیگری سوپی گرم باشد.
نزیه عزمی ادامه داد: نیم ساعت پس از آن میتوانید غذای اصلی را که دومین وعده محسوب میشود، مصرف کنید که از متشکل از سه جزء است که سه نیاز اساسی بدن را برآورده میکند.
او تصریح کرد: بخش اول کربوهیدرات است که میتوانید از میان نان، برنج، ماکارونی انتخاب کنید. دومی پروتئین است که میتوان از میان انواع گوشتها و حبوبات با هدف جبران سلولهای مرده انتخاب کرد و در آخر، گروهی از ویتامین ها، و مواد معدنی است که میتوانید آن را از طریق یک بشقاب سالاد آن را به دست آورید.
نزیه عزمی بیان کرد: زمان مصرف وعده سوم، بین وعده دوم و آخرین وعده است که بهتر است میوهای تازه باشد؛ که میتوان روز به روز، بین میوه و یا شیرین جات آن را تغییر داد.
او افزود: وعده چهارم همان سحری است که میتوان از باقالی پخته شده استفاده کرد؛ چراکه بخاطر ارزش اشباعی بالا، سبب میشود روزه دار بتواند برای مدت طولانی احساس گرسنگی نکند.
این متخصص مصری ادامه داد: بهتر است وعده سحری شامل شیر تخمیر شده باشد؛ چرا که به روند هضم غذا کمک میکند و میتوان ماست و یا آب دوغ را برگزید. آخرین چیزی که خوب است در وعده سحر باشد، کاکائو است؛ زیرا کمک میکند تا برای مدتی طولانی عطش نداشته باشیم.
غذاهای مناسب بیماران کم خونی در رمضان
این متخصص مصری توصیههایی را نیز برای بیماران مبتلا به کم خونی داشت که از جمله آن میتوان به این موارد اشاره کرد:
۱- جگر: به هر روشی که پخته شده باشد از مهمترین مواد غذایی برای حل مشکل کم خونی است.
۲- سالاد سبزی: این خوراکی تمام مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
غذاهای مفید برای مبتلایان به کم خونی
همچنین نهله عبدالوهاب، مشاور در زمینه باکتری، ایمونولوژی و تغذیه در مصر توصیه کرد: افراد به شکل منظم آزمایشهای خون را انجام دهند و پس از مشورت با پزشک، دارو مصرف کنند.
او مجموعهای از توصیهها را برای بیماران مبتلا به کم خونی در ماه مبارک رمضان بیان کرد که به شرح زیر است:
۱- بیماران مبتلا به کم خونی با خرما افطار کنند؛ چرا که حاوی آهن و مواد معدنی است.
۲- این افراد به وعدههای غذایی که شامل جگر، اسفناج و جعفری است، اهتمام ورزند؛ چرا که اینها حاوی آهن است.
۳- تلاش کنند تا یک وعده کامل غذایی را بخورند که حاوی گوشتهای غنی از ویتامین ویتامین B۱۲ و فولیک اسید باشد.
۴- بین افطار تا سحر یک مشت آجیل بخورند.
۵- از خوردن چای، قهوه و نوشابههای گازدار خودداری کنند.
انتهای پیام/