نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: دوره نوجوانی از حساسیت ویژه ای برخوردار است، زیرا رشد افراد در این دوره تکامل می یابد. روزه اولیها در این دوره حساس قرار دارند و باید برای پیشگیری از بروز اختلال در فرآیند رشد جسمانی از منابع غذایی مناسب استفاده کنند.
او افزود: دختران و پسران به صورت طبیعی با کمبود ریزمغزیها در این دوره از زندگی مواجه هستند و توصیه میشود نوجوانان در ایام روزه داری منابع غذایی مانند آهن، کلسیم، انواع ویتامینها از جمله ویتامین D را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
جوزدانی بیان کرد: در حالیکه مصرف لبنیات و گوشت در دوره نوجوانی بسیار حائز اهمیت است، اما در بیشتر مواقع آنها از مصرف این مواد غذایی خودداری میکنند که در این صورت توصیه میشود افراد مکملها را جایگزین مصرف لبنیات و گوشت کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: شیر و لبنیات از جمله مواد مغذی هستند که باید تا حد امکان در وعدههای افطار و سحر از آنها استفاده شود، اما به دلیل اینکه بیشتر افراد در ماه رمضان دچار معده درد می شوند و ممکن است با مصرف شیر این مشکل شدیدتر شود، بهتراست افراد این ماده غذایی را به صورت فرنی در وعده افطار مصرف کنند.
جوزدانی بیان کرد: بهترین جایگزین برای مصرف گوشت و پروتئین در ماه رمضان انواع آشها هستند که به دلیل داشتن حبوبات منبع پروتئینی خوبی به شمار میآیند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی یادآوری کرد: توصیه میشود افراد حتما در ایام روزه داری از خرما و انواع میوه ها استفاده کنند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/