به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، فضل الله آذر فرد مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در استان اجرا می شود.
آذر فرد افزود: میانگین مصرف خوراک دام به صورت سنتی بین ۱۲ تا ۱۳ کیلوگرم برای تولید یک کیلوگرم گوشت بوده و با اجرای این روش به پنج کیلوگرم خوراک برای تولید یک کیلوگرم گوشت رسیده است.
او بیان کرد: اجرای طرح زنجیره تولید، ۵۰ درصد هزینه تولید یک واحد دامداری را کاهش می دهد و از طرفی سبب افزایش تولید و درآمد خانوار، ایجاد اشتغال جدید، تثبیت شغل در مناطق عشایری و خروج بخشی از دام مازاد عشایر از مراتع می شود.
مدیرکل امور عشایر استان گفت: طرح زنجیره تولید را برای افراد متقاضی در استان انجام می دهیم و براساس هدفگذاری انجام شده در پایان اجرای طرح عشایر سالانه ۱۰ هزار تن گوشت قرمز تولید خواهند کرد.
آذرفرد تصریح کرد: با افزوده شدن سه هزار تن گوشت قرمز به ظرفیت تولیدی عشایر استان، میزان تولید آنان به سالانه ۱۰ هزار تن می رسد.
او بیان کرد: با ارایه تسهیلات ارزان قیمت برای افزایش تولید گوشت قرمز و اجرای طرح زنجیره گوشت قرمز در بین خانوارهای عشایری، این میزان در حال افزایش است.
مدیرکل امور عشایر استان ابراز داشت: گوشت تولیدی عشایر این استان کیفیت بالایی دارد اما به علت نبود صنایع بسته بندی، تبدیلی و تکمیلی و معرفی نشدن مناسب، ارزش افزوده آن نصیب دیگر استان ها می شود.
او تاکید کرد: عشایر این استان ۵۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند.
سالیانه هفت هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیش از یک میلیون رأس دام سبک و سنگین نگهداری می کنند.
عشایر این استان ۳۵ درصد صنایعدستی شامل ۱۰ هزار مترمربع انواع گبه، جاجیم، قالی، گلیم و فرش این استان را تولید میکند.
۱۲ درصد از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱ هزار خانوار با جمعیتی معادل ۷۰ هزار تن عشایر هستند.
هشت ایل بومی و سه ایل غیربومی با ۱۳ زیستبوم در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.