به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم امروز سهشنبه در نشست خبری در سالن سرچشمه تهران برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد.
وی در این نشست خبری برنامههای خود را برای دولت سیزدهم تشریح کرد و به سوالات خبرنگاران حاضر پاسخ داد.
قاسمی در این نشست خبری با بیان اینکه ما در پیچ تاریخی قرار گرفتهایم که با این فرمان قادر به عبور از این شرایط نیستیم، اظهار کرد: دو اقدام طراحی کردهام که برنامه اول برای بهبود معیشت پنجاه میلیون ایرانی است که به زیر خط فقر کوچ کردهاند که در ادامه این برنامه را تقدیم مردم میکنیم. گام دوم تغییر ریلگذاری کشور در زمینه اقتصاد و اصلاحات بانکی است.
وی در ادامه اظهار کرد: اقتدار دولت در حوزه اقتصادی، اجتماعی و اقتدار در مقابله با مخالفان تغییر لازم است. اگر بخواهیم از مشکلات کشور از جمله فساد عبور کنیم باید سازوکاری در زمینه بهرهوری، تولید، آموزش و شفافیت تهیه کنیم.
وزیر نفت دولت دهم در پاسخ به پرسشی درباره عملیاتیترین برنامه خود برای ریل گذاری اقتصادی، تصریح کرد: امروز درآمد سرانه ما تناسبی با امکانات کشور ندارد.
قاسمی گفت: فاصله عرضه و تقاضا در عرصه مسکن خیلی زیاد شده است، ولی ساخت یک میلیون مسکن در سال میتواند اشتغال و رونق اقتصادی ایجاد کند. باید نظام بانکداری را تغییر دهیم. متاسفانه بورس که میتوانست امید در بازار سرمایه باشد، به ناامیدی مردم تبدیل شده است. احیای بورس میتواند موجب رونق اقتصادی شود.
وی درباره برنامه خود برای مقابله با آسیبهای اجتماعی، خاطرنشان کرد: ریشه اصلی آسیبهای اجتماعی، مسایل اقتصادی است که با حل مشکلات اقتصادی میتوان بخش قابل توجهی از آسیبهای اجتماعی را حل کرد.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در پاسخ به انتقادی درباره حضور نظامیان در انتخابات، گفت: به لحاظ قانونی نظامیان میتوانند در انتخابات شرکت کنند. در قانون انتخابات ریاست جمهوری نیازی به استعفا از ساختار نظامی وجود ندارد. بسیاری از روسای جمهوری کشورهای مختلف در دوره بحران نظامی بوده اند. ۳۱ رییس جمهور آمریکا نظامی بودهاند. در روسیه سالها شاهد حضور پوتین هستیم که فردی نظامی و امنیتی است. افتخارم این است که عضو سپاه هستم. بعد جنگ، عمرم را در اقتصاد، آبادانی و سازندگی کشور گذرانده و در بسیاری از پروژههای زیربنایی کشور حضور داشته ام. من فکر میکنم با تفکر مهندسی میتوان مشکلات کشور را حل کرد.
قاسمی در پاسخ به پرسشی درباره معرفی کابینه خود، اظهار کرد: برای معرفی کابینه زود است و باید جلوتر برویم، ولی تیم همکار خود را بزودی به مردم معرفی میکنم. حداقل پنجاه درصد همکاران من از جوانان خواهند بود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان اجماع درباره آیتالله رییسی وجود دارد، گفت: در مجموعه اردوگاه انقلابیون نیاز به اجماع است و اجماع را باید به زمان خود بسپاریم. دو ماه پیش با آیتالله رییسی ملاقات داشتهام و آنجا گفتند برنامهای برای حضور ندارد و از برنامه جدید ایشان اطلاعی ندارم. من برنامه دومی برای کنار رفتن به نفع کسی ندارم.
قاسمی درباره موضع خود نسبت به مذاکرات وین، تصریح کرد: جمهوری اسلامی همیشه دنبال تنش زدایی بوده است. به جز رژیم صهیونیستی با همه کشورها اهل تعامل هستیم. ما مسیر طولانی از مذاکره را انجام دادیم. با وجود همه انتقادها به برجام، این توافق بین المللی امضا شد. اما در دوره اجرای برجام شاهد تحریمهای جدیدی علیه کشورمان بودیم در حالیکه ایران همواره به تعهدات خود عمل کرد. آمریکا بدون هیچ بهانهای از برجام خارج شد و یکبار دیگر بی اعتمادی خود را به اثبات رساندند و تحریمهای حداکثری را دوباره اعمال کردند. جو بایدن اساسا مبتکر تحریمها و موافق برجام است. آمریکا باید بدون قید و شرط به برجام بازگردد. من اگر انتخاب شوم، خودم فرمان مذاکره را بدست میگیرم و با اقتدار مذاکره میکنم.
وزیر نفت دولت دهم درباره اظهارات خود درباره ارسال سلاح به یمن و تکذیب آن توسط وزارت خارجه، گفت: من در مصاحبههای پیشین خود درباره اقدامات در سوریه و یمن صحبت کردهام. در خصوص مصاحبه انصارالله باید به ترجمه مصاحبه رجوع شود.
وی درباره انتشار فایل صوتی مصاحبه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه دولت، اظهار کرد: تعجب میکنم که آقای ظریف که هشت سال فرمان دیپلماسی کشور را در اختیار داشت، بعد شهادت سردار سلیمانی مطالبی میگوید که ظلم به این شهید است. من پس از پایان دولت دهم در کنار شهید سلیمانی در سفرهای متعدد ایشان به کشورهای منطقه بودم. حق او این صحبتها نبود. او به کشور خدمت کرد و قهرمان تاریخ ایران است. او خود را سرباز کوچک وطن میدانست و هیچ لقب دیگری برای خود قائل نبود. شهید سلیمانی به دنبال شهادت بود.
قاسمی ادامه داد: گلهمندیم که در این شرایط این مطالب درباره شهید سلیمانی آن هم از طریق رسانههای دشمن منتشر میشود.
وزیر سابق نفت درباره میزان اختیارات رییس جمهور در کشور، خاطرنشان کرد: روسای جمهور اواخر دولت خود میگویند اجازه کار نمیدهند که این ظلمی است به مردم کشور. رییس جمهور باید قانون اساسی را مطالعه کرده باشد و مسئولیت رییس جمهور را بشناسند. این که گفته میشود «نمی گذارند» دیگر برای مردم ما قابل قبول نیست. بعضی هم متاسفانه از خط قرمز نظام هم خارج میشوند.
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری درباره برخی اظهارات درباره انقلابی بودن و غیرانقلابی بودن مردم، تصریح کرد: من افتخار سربازی شهید سلیمانی را داشته ام و معتقدم همه مردم ایران انقلابی هستند. شما آمار حضور مردم در مراسم تشییع سردار سلیمانی را مشاهده کنید. من مردم را خطکشی نمیکنم و تفکیکی برای انقلابی و غیرانقلابی بودن مردم قائل نیستم.
انتهای پیام/