به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، جلال محمودزاده نایب رییس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تغییر متولیان تنظیم بازار کشور از جهاد کشاورزی به سازمان صمت توسط سران سه قوه باعث چندگانگی تصمیم گیری در امر صادرات محصولات کشاورزی و از دست دادن زمان صادرات میوه شد.
او ادامه داد: وقفه ۲ ماهه در صادرات میوه تنظیم بازار از جمله سیب و پرتقال و همزمان با آمدن محصولات جدید متناسب با فصل بهار باعث کاهش تقاضا، انباشت شدن این میوهها و کاهش قیمت آنها شده است.
نایب رییس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همچین برخی از صاحبان و دلالان با نگهداری میوه در سردخانهها به امید افزایش قیمت و سودآوری بیشتر نیز عاملی دیگر در انباشته شدن میوه در سردخانهها شده اند.
محمودزاده با بیان اینکه مدیریت میوه نیاز به اجرای تصمیمات صحیح در سطح کلان دارد، گفت: جلوگیری از صادرات میوه هرچند که سادهترین راه برای جلوگیری از افزایش قیمت در داخل کشور است، اما عدم اجرای صحیح آن موجب انباشت میوه در کشور و زیان دیدن باغداران میشود.
او اضافه کرد: صادرات میوههایی که امکان افزایش قیمت آن در داخل کشور وجود دارد باید با اعمال تعرفههای مشخص انجام گیرد، کاری که در تمام کشورهای صادرکننده انجام میگیرد.
او از دست دادن مشتری خارجی را از دیگر عوارض جلوگیری از صادرات دانست و گفت: صادر نشدن محصولات کشاورزی موجب شده بازارهای هدف خارجی و مشتریان همسایه از دست رفته و سایر کشورها از این فرصت به نفع خود استفاده کنند.
نایب رییس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد سیب کشور در آذربایجانغربی تولید میشود، گفت: هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار تن سیب مازاد در سردخانههای این استان ذخیره شده که روز به روز از قیمت و کیفیت آن با توجه به زمان از دست رفته صادرات کمتر میشود.
محمودزاده تاکید کرد: برگشت تصمیم گیری صادرات و واردات محصولات کشاورزی به سازمان جهاد کشاورزی و همچنین تغییر سازوکار محصولات کشاورزی تنها روش جلوگیری از تکرار شرایط موجود و حمایت از کشاورزان و مصرف کنندگان است.
انتهای پیام/