به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی گفت: میزان صادرات محصولات کشاورزی کشور در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ حدود ۶ درصد افزایش داشت.
او بازارهای عمده هدف صادرات محصولات کشاورزی از آذربایجان شرقی را عراق، افغانستان، پاکستان، روسیه، هند، ترکیه، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و امارات متحده عربی اعلام کرد.
او سهم صادرات محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی از کشور در طی چندین سال گذشته را ۴.۵ درصد عنوان کرد و افزود: سهم صادرات محصولات کشاورزی کشور از صادرات غیر نفتی برابر ۱۸ درصد است و سهم صادرات محصولات کشاورزی استان از صادرات غیر نفتی ۲۰ درصد بر آورد میشود.
فتحی گفت: عمده اقلام صادراتی آذربایجان شرقی را که حدود ۶۶ درصد صادرات محصولات کشاورزی استان بود انگور خشک شده، سیب درختی، لبنیات، صنایع تبدیلی و زیر بخش زراعت تشکیل میدادند.
او افزود: پارسال بیش از ۶۰ هزار تن کشمش از آذربایجان شرقی با ارز آوری هر کیلو گرم ۱.۳ دلار صادر شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: همچنین طی پارسال سیب درختی آذربایجان شرقی که از نظر تولید رتبه دوم را در بین استانهای کشور دارد و کیفیت سیب آن در مقایسه با دیگر مناطق کشور بهتر است ۱۵ درصد صادرات این محصول را به خود اختصاص داد.
فتحی گفت: سهم صادرات زیر بخش دام و طیور معادل ۱۴ درصد شامل شیر، پنیر، دوغ، جوجه یکروزه و تخم مرغ و سهم صنایع تبدیلی هم ۱۶ درصد شامل رب گوجه فرنگی و آبمیوه و ... بود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سهم زیر بخش زراعت چهار درصد شامل پیاز، سیب زمینی، کاهو و کلم بوده است.
او گفت: بهبود تراز تجاری آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل از آن افزایش داشت و به ۸.۱ میلیارد دلار رسیده است.
فتحی گفت: تعداد کل شرکتهای بازرگانی فعال آذربایجان شرقی در صادرات محصولات کشاورزی ۱۰۰ واحد است که از این تعداد ۷۰ شرکت در سطح استان فعالیت دارند و تعداد ۳۰ شرکت خارج از استان در استانهای یزد، خراسان و گیلان فعالیت میکنند.
او افزود: افزایش در آمدهای ارزی، ایجاد فرصتهای شغلی جدید، تقویت بنیه اقتصادی تشکلهای صادراتی، دستیابی به بازارهای جدید، کاهش هزینههای تولید به سبب تولید به مقیاس اقتصادی و بهره گیری از ظرفیتهای بلا استفاده، از الزامات توسعه صادرات محسوب میشود.
انتهای پیام/ک