به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، روزی برای یادآوری خدمتی عظیم که دسترنج اش ستودنی است. اساتید و کادر آموزش هر کشور به نوبه خود به باغبانانی مشابه هستند که چرخه پیشرفت و تولید و خوداتکایی کشور را شکل می دهند.
هر چه قدر میزان رسیدگی دولت ها به سیستم آموزش کشور بیشتر و توجهات مالی و اعتباری بالاتری وجود داشته باشد، آینده اقتصادی و همچنین سایر حوزه های آن کشور نیز تامین است.
کشور ما نیز سالهاست در بخش حقوق معلمان و اساتید دانشگاهی خود با چالش های مختلفی رو به روست، از طرحی با نام « رتبه بندی معلمان» تا « همسان سازی حقوق هیئت علمی دانشگاه ها» موضوعاتی از این دست که دو سالی می شود اجرای آن با پیگیری های متعدد رسانه ها جدی تر شده است.
هر چند عده ای از این کادر آموزشی معتقدند در سال ۹۹ اجزای امتیاز ۱۰ قانون خدمات کشوری و افزایش ۵۰ درصدی حقوق ها و اجرای ناقص رتبه بندی ها، نظام حقوقی آن ها را با مشکل مواجه کرد.
نوبخت رئیس سازمان برنامه بودجه کشور در گفت و گویی که اخیرا با باشگاه خبرنگاران جوان داشته از تصویب دائمی قانون رتبه بندی معلمان خبر داد و گفت: لایحه ای تحت عنوان رتبه بندی معلمان در مجلس در دست بررسی است و دولت به شدت پیگیر اجرای صحیح آن برای معلمان است.
اما سوال اینجاست که تعداد معلم ها د رقم بودجه چقدر است، آنطور که بررسی ها نشان می دهد دولت ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای رتبه بندی بیش از ۸۰۰ هزار نفر از معلمان کنار گذاشته است و این طرح به کفته نوبخت از فروردین ماه به اجرا در خواهد آمد، یعنی بعد از تصویی این لایحه معوقات رتبه بندی در فروردین ماه ۱۴۰۰ هم محاسبه خواهد شد. اما آیا معضل تنها به اینجا ختم می شود؟
سازمان اداری و استخدامی به عنوان قسمت دیگری از مجریان اقتصادی کشور با توجه به قانون خدمات کشوری اقدام به جذب نیروی انسانی در قسمت آموزش و پرورش خواهد کرد. آنطور که خبرها به گوش می رسد قرار است بیش از ۷۳ هزار معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان و سیستم آزمون جذب کادر آموزش کشور شوند.
اما نگاه اقتصادی در موفقیت آموزش کشور چیست؟ کشورهایی موفق ترند که شاید پول خوبی برای معلم های خود آن هم به درستی خرج می کنند.
علی اکبر راسخ، کارشناس اقتصادی و استادیار دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی باشگاه خبرنگاران جوان، می گوید: بودجه های تخصیص یافته در کشورهای پیشرفته دنیا برای نظام آموزشی، خود به نوعی چک تضمینی برای پیشبرد اهداف کلان اقتصادی در آن کشور است. شما هرگاه معلم و استادی که دغدغه مالی نداشته باشد را مشاهده کردید، متوجه آموزش دقیق او خواهید شد.
وی در پاسخ به این سوال که بعد اقتصادی این ماجرا کجاست؟ ابراز کرد: نظام آموزشی سازنده سازه سیستم اقتصادی کشورهاست، البته نباید همه موارد را به حقوق معلمان ربط داد بلکه هر گاه نظام آموزشی توسط مراجع اقتصادی تامین مالی مناسبی شد و تجهیزات مورد نیاز آموزشی با بروزرسانی دنیا همگام بود، قطعا این سیستم کارآفرین، اقتصاددان و سایر مشاغل دیگر در آینده را تضمین می کند. سالیان میلیاردها تومان وعده به تخصیص برای معلمان نام برده می شود اما همچنان معلم کپرنشین و روستایی برای آموزش با مشکل حقوق و پرداخت ها مواجه است. نوسازی بافت های فرسوده که بماند.
محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش هم سال گذشته در بازدید از باشگاه خبرنگاران جوان به خبرنکار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص رتبه بندی معلمان اینطور نوید می دهد: دولت لایحه رتبه بندی معلمان را به جد پیگیری می کند و مجلس آن را تصویب خواهد کرد.
وی افزود: در بودجه ۱۴۰۰ اعتبار قابل توجهی برای رتبه بندی تامین شده است. پیش بینی می کنیم سال ۱۴۰۰ برای فرهنگیان سال بهتری خواهد بود و در فاصله سال ۹۸ تا ۹۹ اتفاقات خوبی برای فرهنگیان رخ داد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: رتبه بندی شامل معلم ها اهداف خاصی را دنبال می کند و یک راهبرد برای ارتقای کیفیت است و در کنار آن حقوق و مزایای بهتر برای صلاحیت بالاتر نیز تعبیه می شود.
گذر از بحث معلم ها، موضوع همسان سازی حقوق هیئت علمی دانشگاه ها نیز از مواردی است که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان می شود اما باید دید رقمی که بارها وعده آن در رتبه بندی ها داده شده است محقق می شود یا خیر!؟
انتهای پیام/
در شرایط که همه ادارات تعطیل و نیمه تعطیل هستند ادارات پست بدون تعطیلی و. مرخصص در این شرایط خطرناک به کار خود ادامه می دهند و حتی نمی توانند مرخصی استحقاقی خود را استفاده کنند
حال چه دلیلی دارد که کارمند پست با مدرک فوق لیسانس با 22 سال خدمت حکم حقوقیش 5500 باشد ولی یک معلم با مدرک لیسانس و تقریبا همین سنگان 7800 باشد
وزرات ارتباطات، مجلس و قوه قضاییه جوابگوی این بی عدالتی و تبعیض ها و خانواده کارمندان پست باشند
حال بجای رسیدن به بیچاره ها مانند کارمندان پست به معلمان می رسند
بابا کارمند پست هم کارمند دولت خراب شده است همانطور که معلمین حق دارند کارمندان پست هم حق دارند
خدایا به تو پناه می بریم.
مقایسه نامتوازن قلب هارا می شکافد و مغزها را منفجر می کند
چون حکم من با 22 سال خدمت 5500 است ولی آنها با 10 سال خدمت از 7500 کمتر نیست
چرا کسی به این تبعیضات ناروا پایان نمی دهد
من خود قبلا معلم بودم
دبیر ریاضی در منطقه خودم به نظر من تمام کار یک سال یک فرهنگی به انداز چند روز کارمند پست سخت نبوده و استرس زا نیست
در طول ده پانزده سال اندک مزایایی که داشتیم قطع شده فقط اعمال مدرک مونده بود که اون را هم برای ما بیشتر دانستند و حذف نمودند.
پنج شنبه ها که سرکار نمیرین
کل تابستون که تعطیلین...الانم که کرونا اومده...تو خونه نشستین دو ساعت درس میدین....خدا بیامرزه پدر این موسسات کنکور رو که واسه شما نون کرد...الان میان تو جواب میگین تو ژاپن حقوق معلم ۷هزار و پانصد دلاره....منم باید بهت بگم تو ژاپن معلما به بچه های مردم درس میدن درس زندگی ن مث معلمای کشور ما که فقط میگن حفظ کنین...واسه همینه تو ژاپن بچه ها عاشق مدرسه هستن و دوس ندارن برن خونه....مردم ایران یادتونه؟؟؟
ربطش به معلم چیه
هر هفته دارن به حقوق معلما اضافه می کنن!
آخه مگه اینا چیکار می کنن ؟
بچه ها خودشون باسواد می شن!
اگه معلم بودی می خواستی بروی دوره خیاطی کل حقوقت باید میدادی برا یادگیری خیاطی.
آلان یه اصلاح سر و صورت مردانه که نهایتا 15 دقیقه وقت میگیره چند باید هزینه کرد؟
آلان یه رنگ مو زنانه چنده؟
یه دندان بخواهی پر بکنی برا همین معلم شده قسطی؟ والله آجیل برا معلم شده قسطی.
کمی منصف باشیم.
کل حقوق ماهیانه معلم اگه هیچی نیاره داخل خانه یه گوشی نمیشه. اگر معلم بچه سرباز یا دانشجو دختر داشته باشه چه باید بکنه؟
کمی منصف باشیم.
انگار تقصیر مردمه که شما معلم شدین...خب میخواستین نشین...
تو ژاپن به سواد معلم پول میدن ن به مدعی بیسواد..
الکی هم به خودتون هی فرهنگی فرهنگی بستین که خودتونو بزرگ کنین.....
یادش به شر تو دوره دبیرستان معلم ریاضی معادله مینوشت رو تخته بعد خودش نمیتونست حل کنه...
عزیزان معلم خوب یه بار هم شده بیاید از مزایای شغل تون بگید از اینکه از روز اول تحصیل استخدام هستید سنوات میخورید و حقوق میگیرید-2 خدمت سربازی نمیرید-3 پایین ترین موظفی ماهانه رو بین تمام کارکنان دارید ماهانه 96 ساعت 4-تعطیلات خوب که خیلی ها حسرت این تعطیلات رو میخورن و کنار خانواده هستید5-کار سبک و ساعات کم کاری در طی روز6- حقوق های بالا نسبت به سایر کارکنان دولت (برادر من معلم با دوازده سال سابقه با مدرک لیسانس حکمش از دایی م که پرستاره و 18 سال سابقه داره بیشتره بماند که داییم میگه موظفی ما ماهانه دوبرابر معلم ها هست هر ماه بالای 180 ساعت موظفی داریم و تعطیل هم که ندارن ...)
خلاصه حرف من اینکه بله حقوق ها با این وضعیت کمه ولی برای همه کارکنان کمتره و اتفاقا شما نسبت به دیگران بیشتر میگیرید انشالله حقوق همه کارکنان و کارگران باهم بیشتر بشه ولی لطفا هیچوقت نیاید بخاطر وظیفه تون که آموزش دادن منت سر کسی بذارید نگید اگه ما نبودیم سواد نداشتین شاید اگر پلیس نبود امنیت نبود یکی میزد اتفاقی براتون می افتاد نمیتونستید به دیگران سواد یاد بدید اگر پزشک نبود شاید بیمار میشدین و فرصت آموزش دادن نداشتین اگر کارگران نبودن و تولید نمیکردن شاید بسیاری از امکانات نبود و شما توان آموزش دادن نداشتید...خلاصه همه افراد جامعه زحمت میکشن و همه مون به همدیگه نیازمندیم نبود هر قشر زندگی بقیه رو مختل میکنه کامند ادارات برق آب گاز پست بانک و ...همه تو ساخت جامعه برای زندگی امروز بشر ضروری هستن و نمیشه زحمت قشری رو نادیده گرفت
به فکر معیشت ما باشید
هر چند با آدم نادان بحث نباید کرد
بیچاره نظامی ها که ن پنج شنبه دارن ن جمعه..ن عید...ن تابستون...حقوق کم میگیرن...مثل شماها انقد ادعا ندارن