به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، "پیشمه" شیرینی خوشمزه ترکمنی و مکمل سفره افطار است. لطیفه پقه یکی از ترکمنهای گنبدکاووس درباره این شیرینی گفت: پیشمه یکی از شیرینیهای ترکمن ها است که در اعیاد، مراسم مختلف و حتی برای سفره افطار نیز آن را میپزند.
او ادامه داد: برای پخت این شیرینی این مواد مورد نیاز است:
شکر: ۳ پیمانه
روغن جامد: ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ: ۳ عدد
شیر: یک و نیم پیمانه
ماست: یک و نیم پیمانه
بکینگ پودر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
وانیل: یک چهارم قاشق غذاخوری
آرد: به میزان لازم (حدود ۱۰ پیمانه)
خانم پقه ادامه داد: در ظرفی روغن و شکر را خوب مخلوط کنید و با هم زن برقی خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
او افزود: سپس تخم مرغها را اضافه کنید و هم بزنید و بعد به ترتیب ماست، شیر و بکینگ پودر را اضافه کنید و کاملا هم بزنید.
لطیفه پقه گفت: در آخر آرد را با الک به تدریج به بقیه مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید، وقتی خمیر سفت شد آن را با دست وزر دهید و آنقدر ریختن آرد را ادامه دهید تا خمیر به دست نچسبد.
او افزود: خمیر را در کاسهای بریزید و روی آن را با پارچه بپوشانید و بگذارید ۲ تا ۳ ساعت استراحت کند.
پقه ادامه داد: بعد از استراحت کردن خمیر آن را به اندازه یک گردو کوچک بردارید و با وردنه آن را به ضخامت نیم سانت باز کنید و اگر دوست داشتید خمیر باز شده را قالب بزنید.
لطیفه پقه گفت: در قابلمه کوچک مقدار زیادی روغن بریزید و شیرینیها را در روغن سرخ کنید تا قهوهای کم رنگ شود سپس شیرینیهای سرخ شده را روی حوله روغن گیر قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
انتهای پیام/م