به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به اینکه هرساله ۱۶ تا ۱۷ درصد از برق مورد نیاز در ساعتهای پیک توسط نیروگاههای برق آبی تامین میشود، اظهار کرد: متاسفانه امسال به دلیل بارش کم نزولات جوی، ۳۴ درصد از مخازن سدهای نیروگاههای برق آبی را در اختیار نداریم که منجر به کسری حدود ۴ هزار مگاواتی تولید برق در ساعات اوج مصرف میشود.
رجبی مشهدی با بیان اینکه وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای جبران این میزان کمبود برق به کار بسته است، اضافه کرد: در همین خصوص برنامهای با ۴۵ محور اصلی برای جلوگیری از بروز خاموشی تدوین شده است که البته وزارت نیرو اجرای این برنامهها را ابتدا از خود شروع و به کارگیری کولرهای گازی و وسایل سرمایشی را از این ماه در شرکتهای زیرمجموعه خود ممنوع کرده است.
او در عین حال به مصرف رو به رشد برق اشاره و تاکید کرد: در صورتی که روند کنونی مصرف برق ادامه یابد، ناچار به استفاده از ذخایر آبی سدها برای تولید برق هستیم که این موضوع میتواند ما را در تابستان به شدت دچار مشکل کند.
سخنگوی صنعت برق شرط اعمال نشدن خاموشیهای برنامه ریزی شده را همکاری همه مشترکان دانست و تصریح کرد: تنها با همکاری مشترکان و رعایت سقف مصرف استانی میتوانیم از خاموشی برنامه ریزی شده رهایی یابیم.
رجبی مشهدی ادامه داد: به همین دلیل از همه مشترکان درخواست میکنیم از هم اکنون نسبت به کاهش مصرف خود اقدام کنند.
او در خصوص مهمترین دلیل افزایش مصرف برق گفت: بالاترین میزان مصرف به وسایل سرمایشی تعلق دارد که در این میان سهم کولرهای گازی بیشتر از کولرهای آبی است.
رجبی مشهدی افزود: افزایش بار سرمایشی به دلیل نبود آمادگی لازم برای تحمل این افزایش، ممکن است شبکه را با مشکل روبهرو کند.
او بر ضرورت مدیریت مصرف وسایل سرمایشی از سوی کاربران تاکید کرد و گفت: توصیه میشود مشترکان در ساعتهای اوج مصرف که از ساعت ۱۳ تا ۱۷ است از به کار بردن وسایل پرمصرف تا آنجا که امکان دارد، خودداری و درجه کولرگازی خود را بر روی ۲۵ درجه تنظیم کنند.
سخنگوی صنعت برق یادآور شد: این درحالی است که شرکتهای دولتی تنها در صورت تنظیم درجه دما روی ۲۶ درجه، اجازه استفاده از کولرهای گازی را خواهند داشت.
انتهای پیام/