به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از دو دهه از آغاز ساخت و پخش مجموعههای مناسبتی ماه رمضان در تلویزیون میگذرد. پخش سریالهای ماه رمضان که البته هنوز به عنوان مجموعههای مناسبتی این ماه مطرح نشده بودند، به طور جسته گریخته اوائل دهه هفتاد از شبکههای یک و دو آغاز شد. شروع پخش این سریالها همزمان با ایام نوروز در آن سالها بود و به همین دلیل نمیتوان به طور قطع گفت که هدف سازندگان مجموعههای تلویزیونی که آن زمان به روی آنتن رفتند فقط ماه رمضان بوده و در واقع مناسبتی دو جانبه، هم نوروز و هم ماه مبارک رمضان دلیل پخش سریالهایی بود که خسرو ملکان و حسن فتحی کارگردانیشان کردند.
روند پخش مجموعههای تلویزیونی در ماه مبارک رمضان از سال ۷۰ آغاز شد و به جز دو سال ۷۵ و ۷۷ که هیچ کدام از شبکهها تدارکی برای پخش سریال ویژه این ماه ندیده بودند تا اوایل دهه هشتاد ادامه پیدا کرد و در سالهای میانی دهه هشتاد به اوج نیز رسید.
از جمله سریالهای شاخصی که در سالهای ابتدایی دهه هشتاد پخش شدند میتوان به «گمگشته» به کارگردانی رامبد جوان، «یادداشتهای کودکی» ساخته پریسا بختآور و «چراغهای خاموش» کاظم بلوچی اشاره کرد که موفق به جذب مخاطبان بیشتری شدند. همچنین در سالهای میانی دهه هشتاد بود که موج ساخت سریالهای ماورایی نیز به راه افتاد و چند کارگردان از جمله، سیروس مقدم، علیرضا افخمی، حسین سهیلیزاده و محمدحسین لطیفی ... به سراغ ساخت آثاری با این مضمون رفتند که به زعم خیلیها مناسبت و مطابقت بیشتری با حال و هوای ماه مبارک رمضان و لحظات معنوی و عرفانی آن داشت و البته به مذاق خیلیهای دیگر هم به دلیل فانتزی تخیلی بودن قصهشان خوش نیامد. «او یک فرشته بود» به کارگردانی علیرضا افخمی را میتوان اولین سریال با موضوع ماورایی دانست که راه را برای ساخت مجموعههایی دیگر با این حال و هوا در این ایام و سالهای بعد هموار کرد. در این گزارش قصد داریم خاطرات خوش این سریالها را یادآوری کنیم و امروز سراغ سریال شکرانه رفتیم.
سریال «شکرانه» به کارگردانی سعید سلطانی و تهیه کنندگی منصور سهراب پور ساخته شده است. این سریال محصول سال ۱۳۸۶ و محصول مشترک ایران و تاجیکستان است که در ژانر جنایی درام ساخته و بارها از تلویزیون پخش شده است و امسال به جای سریال رعد و برق از شبکه پنج سیما در شبهای ماه رمضان ۱۴۰۰ پخش میشود.
بازیگران این سریال عبارتند از:
پوریا پورسرخ در نقش حامد سلیم پور، حبیبالله عبدالرزاق در نقش سرگرد پلیس تاجیکستان، حسن جوهرچی در نقش داماد رحمان، شیفا صفروا در نقش نادیا، عاطفه رضوی در نقش منیر همسر دوم رحمان، فرهاد قائمیان در نقش معین، مریم کاویانی در نقش دختر رحمان و هوشنگ توکلی در نقش رحمان سلیم پور.
داستان این سریال درباره پسری جوان و تحصیل کرده و اهل کار و تلاش است که برای تأسیس یک کارگاه مجبور میشود از پدرش کمک نقدی دریافت کند، اما پس از مدتی متوجه میشود پولی که از پدرش دریافت کرده متعلق به زن عمویش است که در تاجیکستان زندگی میکند. حامد خود را مدیون زن عمویش میداند و به تاجیکستان میرود، اما متوجه میشود زن عمویش سالهاست فوت کرده. حامد در جستجوی بازماندههای او میرود و به دختری به نام نادیا برخورد میکند که ادعا می کند از اقوام نزدیک زن عمویش است و…
انتهای پیام/