موارد شناسایی شده کرونای آفریقای جنوبی در ایران رو به افزایش‌ بوده و این ویروس جهش‌ یافته در برابر برخی واکسن ها مقاوم است.

به گزارش خبرنگارحوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دیروز وزیر بهداشت از شناسایی موارد جدید کرونای آفریقای جنوبی و هندی در کشور خبر داد.

به گفته نمکی در برخی از استان‌ها، جهش‌های جدید ویروس آفریقای جنوبی از سه مورد به پنج مورد قطعی و موارد مشکوک به ۳۰ مورد در هرمزگان رسیده است.

این در حالی است که موج چهارم کرونا سیر نزولی پیدا کرده است، موجی که بنابر اعلام مسئولان وزارت بهداشت عامل اصلی آن ویروس جهش یافته انگلیسی با قدرت سرایت و شدت بیشتر بیماری است.

اکنون که روند این موج سهمگین نزولی شده مواردی از کرونای آفریقای جنوبی، هندی و هیبرید هندی- کالیفرنیایی در کشور شناسایی و نگرانی ها از افزایش دوباره موارد ابتلا و بستری بیشتر شده است.

ویژگی‌های کرونای آفریقای جنوبی را بشناسید

حسن رودگری، متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کرونای آفریقای جنوبی و ویژگی‌هایش بیان کرد: واریانت جدید از ویروس SARS-CoV-۲ بار اول در خلیج نلسون ماندلا در ماه نوامبر ۲۰۲۰ در آفریقای جنوبی گزارش شد، در حالی که اولین بیمار کووید۱۹ این کشور با نسل چینی ویروس در ۵ مارس ۲۰۲۰ و ۸ ماه پیش از آن کشف شده بود که حاکی از سرعت پیدایش واریانت جدید در این کشور بوده که از مراکز شیوع بیماری HIV بعنوان یک بیماری تضعیف کننده ایمنی است. معمولا در افواه عمومی نام اولین کشور گزارش دهنده بر روی واریانت باقی می‌ماند، این سوش نام‌های علمی B.۱.۳۵۱ و ۵۰۱Y.V۲ را هم دارد. باید دانست علاوه بر این واریانت حداقل ۱۶ واریانت دیگر نیز در آفریقای جنوبی در مدت یکسال اخیر کشف و گزارش شده است.

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه کرونای آفریقای جنوبی سه جهش جدید در خود جای داده است، گفت: جهش K۴۱۷N عامل جابجایی یک لیزین به آسپاراژین در موقعیت اسید آمینه شماره ۴۱۷ مربوط به پروتئین S ویروس کروناست، جهش E۴۸۴K عامل جابجایی گلوتامیک اسید به لیزین در موقعیت ۴۸۴ است، جهش N۵۰۱Y هم موجب تبدیل یک آسپاراژین به تیروزین در موقعیت ۵۰۱ اسید‌های آمینه پروتئین S می‌شود. جهش آخر احتمالا ناشی از موج پنجم کووید۱۹ در آفریقای جنوبی است و این جهش آخر در واریانت انگلیسی هم دیده می‌شود که احتمالا نشانگر وجود یک هات اسپات در ژنوم مربوطه باشد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این واریانت خیلی زود به کشور‌های همجوار مثل بوتسوانا سرایت کرد و در اندک فرصتی در کشور‌های اروپایی انگلستان، سوئد، فرانسه سوئیس و کشور‌های آسیایی همانند کره جنوبی تا دسامبر ۲۰۲۰ گزارش و در ژانویه ۲۰۲۱ نیز در استرالیا نیز دیده شد.

کرونای آفریقایی جنوبی

احتمال ابتلای مجدد در بهبودیافتگان کرونا

رودگری درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونا بیان کرد: پیدایش موارد عفونت مجدد توسط سوش آفریقای جنوبی پس از ابتلا به کووید ۱۹ با ویروس نوع اولیه ایده احتمال فرار این سوش از ایمنی بدن را در ذهن برانگیخت و به عنوان مثال در ژانویه ۲۰۲۱ گزارشی از یک عفونت مجدد ۱۲۹ روز پس از عفونت اولیه گزارش شد که اتفاقا شدیدتر از عفونت خفیف اول بود و آزمایش‌ها ابتلا به نوع B.۱.۳۵۱ را تایید کردند.

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: گزارش‌های دیگری نیز از ابتلا به این سوش با وجود سطح آنتی بادی بالا وجود دارد که نگران کننده بود البته در مجموع گزارش‌ها می گویند که ابتلا به سوش آفریقای جنوبی تابلوی بالینی بدتر و نتیجه اسفبارتر نداشته است، اما این نوع ویروس قطعا قدرت سرایت بالاتر دارد و می تواند یک جمعیت بزرگ را در زمان کوتاه مبتلا کند و موجب فشار مضاعف به سیستم‌های خدمات درمانی شده است و به دنبال آن موارد ابتلا، زمین گیری، بستری و مرگ و میر بیشتر خواهد شد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: از بین ۸ جهش موجود در بخش کد دار ژنوم مربوط به پروتئین S، سه جهش E۴۸۴K و N۵۰۱Y و K۴۱۷N به نظر می‌رسد عامل سرعت انتقال بالا یا دور زدن آنتی بادی ها در بدن باشند.

واریانت آفریقایی جنوبی

اثر واکسن‌های مختلف بر کرونای آفریقای جنوبی

رودگری درباره تاثیر واکسن‌ها در خنثی کردن کرونای افریقای جنوبی گفت: از بین کشور‌هایی که در سطح وسیع واکسیناسیون ملی انجام داده اند، رژیم صیهونیستی که از واکسن فایزر استفاده کرده بود در گزارش‌های خود اشاره به اثر گذاری بالای واکسن بر این سوش داشت. آن‌ها در یک مطالعه بر روی ۴۰۰ نفر که یک یا دو دوز واکسن را دریافتند انجام دادند که تنها یک درصد از آن‌ها به کرونای آفریقای جنوبی مبتلا شده بودند، البته در بین دریافت کنندگان دو دوز در قیاس با واکسن نشده‌ها این رقم ۵/۴ درصد در ازای ۰/۷ درصد یعنی ۸ برابر بود که نشان دهنده قابلبت دور زدن سیستم ایمنی در بین درصد کمی از ایمن شده‌هاست.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در مجموع فایزر ۹۰ درصد در مقابل این سوش موفق بوده است. همین مطالعه حاکی از ابتلا بین یک تا دو هفته پس از تزریق دوز دوم است که شاید نشان از یک پنجره باز بعد از دوز دوم تا رسیدن به حداکثر ایمنی باشد که سوش آفریقایی از آن استفاده و فرد را مبتلا می کند بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی پس از واکسن بسیار امر مهمی در پیشگیری تا رسیدن به ایمنی مکفی است.

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: در تاریخ سی آوریل CDC آمریکا مطالعه ای درباره ۱۶ مورد جدید ابتلا به سوش آفریقایی انتشار داد که یکی از این افراد دو دوز و دو نفر یک دوز واکسن دریافت کرده بود و یکی نیز ۵ ماه پس از ابتلای قبلی مجددا مبتلا شده بود؛ لذا CDC نتیجه گرفت که این سوش قدرت دور زدن ایمنی ناشی از واکسن یا ابتلا به بیماری کووید۱۹ را دارد. نکته جالب اینکه هیچکدام از این ۱۷ نفر سابقه سفر به آفریقا نداشتند. از بین آن‌ها دو نفر بستری و یک نفر فوت کرد، باید دانست که در مجموع تا کنون در آمریکا ۴۵۰ مورد از این سوش گزارش شده که احتمال می دهند عدد واقعی بیشتر باشد.

رودگری درباره اثربخشی واکسن اسپوتنیک وی بر روی کرونای آفریقای جنوبی گفت: هرچند روس‌ها ادعا داشتند که واکسن اسپوتنیک آن‌ها کاملا در مقابل این سوش مقاوم است و این را بر اساس مطالعه شرکت تولیدکننده اسپوتنیک بر روی نمونه‌های بیماران آرژانتینی ادعا می کردند، اما محققان می گویند واکسن اسپوتنیک نیز همانند واکسن‌های مشابه (مثل آسترازنکا) بر علیه پروتئین wild-type ساخته شده است، سوش آفریقایی جهش موثری در ژنوم مربوط به این پروتئین دارد، لذا ادعای اسپوتنیک طبق تئوری نمی تواند درست باشد و این واکسن در مقابل جهش E۴۸۴k سوش آفریقایی آسیب پذیر است. باید دانست که واکسن اسپوتنیک در هیچ مطالعه مستقلی بررسی نشده است و ادعا‌های روس‌ها نمی تواند مورد اعتماد باشد.

ویروس کرونای آفریقایی جنوبی

احتمال تغییر واکسن‌ها برای مقابله با کرونای آفریقای جنوبی

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور درباره اثربخشی واکسن آسترازنکا بر روی کرونای آفریقای جنوبی گفت: یک کارآزمایی بالینی نیز در حال انجام بوده که هنوز به پایان نرسیده است و نتایج فاز ۱b-۲ آن در مجله پزشکی نیوانگلند چاپ شده و نشان داده است که تا این لحظه واکسن آسترازنکا تنها ۱۰/۴ درصد در مقابل شکل خفیف و متوسط سوش آفریقای جنوبی B.۱.۳۵۱ مقاومت ایجاد می کند هرچند ممکن است مقاومت نسبتا بالایی در مقابل اشکال شدید، بستری ومرگ ناشی از این سوش داشته باشد اما آن‌ها نتیجه گرفتند که نسل جدیدی از واکسن‌ها باید ساخته شود که تغییرات پروتئین S را نیز هدف قرار دهد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این مطالعه در حقیقت بر روی بزرگسالان ۱۸ تا ۶۴ سال با متوسط سن ۳۰ سال بدون سابقه HIV انجام شد. از ۷۵۰ واکسینه شده ۲/۵ درصد شکل خفیف تا متوسط کووید۱۹ را بعد از روز ۱۴ از دوز دوم نشان دادند در حالیکه این رقم دربین دریافت کنندگان پلاسبو ۳/۲ درصد بود. حدود ۹۲ درصد از ۴۲ مورد کووید۱۹ این مطالعه ناشی از واریانت سوش آفریقایی بوده است.

ویروس جهش یافته آفریقایی جنوبی

علائم و قدرت سرایت کرونای آفریقای جنوبی چقدر است؟

مدیر پژوهش سازمان نظام پزشکی کشور درباره علائم و قدرت مرگ و میر کرونای آفریقای جنوبی بیان کرد: مطالعات نشان می دهد تابلوی بالینی بیماری کووید۱۹ ناشی از سوش آفریقایی که اکنون در بیش از ۶۰ کشور جهان دیده شده است، اختلاف چندانی با سوش اولیه ندارد بجز اینکه بسیار سریعتر گسترش می‌یابد و احتمالا بتواند از اثر آنتی بادی ناشی از ابتلای قبلی یا واکسن تا حدودی فرار کند. البته WHO نیز معتقد است طبق گزارش‌های واصله از سراسر جهان سوش آفریقایی الزاما شکل شدیدتر بالینی یا تغییر چشمگیر در مرگ و میر ندارد و فقط سریعتر گسترش می‌یابد و خطر دور زدن ایمنی را دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۰۰:۰۲ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
یک واقعیت غیر قابل کنترل،صورت گرفتن چرخش حیوانی یک نوع از این ویروس باید باشه و بعد انتقالش به انسان،فاجعه اصلی اون موقع رخ میده.
در ضمن از کسایی که از بیماری بهبود یافتن درمورد نظم افکار،خوی حیوانی داشتن،حس شدت یا.. جنسی یا حس خشونت طلبی و از این قبیل سوالات تحقیق شده،اگر تحقیق بشه بلاشک به حیرت میان اکثر دانشمندان،
اگر جوابها رو کنار هم بگذارن حیرت میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
با وجود اینکه معتقد هستم در مورد مباحث و موضوعاتی که مربوط به دانش و تخصص من نیست نباید نظر و کامنتی داشته باشم. لیکن هنوز برایم جای سوال است که چرا در کشورهای مانند عراق، سوریه،یمن و افغانستان به به مراتب وضعیت بهداشتی ضعیفی نسبت به ایران دارند و مردم اصلا ماسک نمی زنند. شب های احیا که از تلوزیون پخش مستقیم از حرم حضرت زینب بود. به وضوح مشخص بود حتی یک نفر هم در آن ازدحام جمعیت ماسک به صورت نداشت و مردم با تراکم بالایی در مراسم بودند. و خدا را صد هزرا مرتبه شکر که در سوریه و کشورهای دیگر که عرض کردم تلفات کرونا بسیار پایین است. خیلی کنجکاو هستم که از طرف اساتید دانشگاهی مرتبط به موضوع مثل گروه های تخصص ویروس شناسی و بهداشت محیط ها و کلا کسانی که صاحب نظر در این حوزه هستند به این موضوع پاسخی دهند که چطور کشورهای همسایه غرب و شرق ما چنین وضعیتی را دارند و ما با این همه پیشرفت در حوزه بهداشت و درمان و یا کشورهای حتی مثل آلمان،فرانسه،انگلستان و حتی آمریکا ویروس کرونا به راحتی شیوع پیدا کرده و تلفات می گیرد.
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۹ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
شروع شیوع ویروس آفریقایی و هندی و.... اعلام میدارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فامیل ما دیروز براثر کرونا به رحمت خدا رفت. عجب روزگار نامردی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
علی برکت الله.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
دکتر مملکت یه صفحف نوشته بر اساس حدسیات خودش فقط میخاسته برای فایزر تبلیغ کنه .باید لیست همون دکترهایی که به روحانی نامه نوشتن که اسپوتنیک رو وارد نکن رو به مردم بدن تا خیانتکارها شناخته بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
دکتر متخصص نمیدونه شما میدونی؟ میشه بفرمایید تخصص شما چیه؟ در ضمن خانم دکتر مینو محرز همون ابتدا مخالف واکسن روسی بودن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
مهلک تر از ویروس کرونا برای شما ویروس توهم خیانت است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
شما که میدونید ویروس افریقایی اینطوره چرا محدودیتها را برداشتید چرا با جان‌‌مردم بازی میکنید عوض اینکه محدودیتها شدید بشه تازه محدودیت را برداشتید خدا میدونه مرحله بعد چقدر خطرناکتره مردم نباید به مسولان بی تدبیر گوش بدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
عادیه شرایط که ! ، کنکور ارشد رو برگزار کنید امتحان نهایی رو برگزار کنید کنکور سراسری رو برگزار کنید

جون مردم رو هم پای خودشون بزارید و قسم بدین که پای صندوق های رای ویروسی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
کادر درمان از خستگی شدت فشار کار دارن خودکشی میکنن بعد شما با خیال راحت اعلام میکنین همه نوع ویروسی در کشور وارد شده نه قرنطینه نه محدودیت نه واکسن واقعا مسلمون نیستید انسان که هستید شرفتون کجاست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
با افتخار اعلام میکنن قوی ترین و به روزترین ویروس ها رو در کشور وارد کردن همانند سایر بلاها.. واردات بهترین ها برای مردم با مشکله و حرام اعلام شده ولی واردات بدترین ها به راحتی آب خوردن و بدبختی کشیدن مردم حلال حلاله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط باید خدا کمک کنه وگرنه بیچاره می شیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فایزر همان واکسنی نیست که با تحقیقات علمی سنگین و ارتباط با جهان ماورایی در ایران غیر قانونی اعلام شده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۹ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
با سلام، از مسئولین سایت خبرنگاران جوان خواهشمندم برای یافتن روش نابودی کرونا در ایران و در جهان فراخوانی بین نوابغ و نخبگان علمی انجام دهید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدا کنه کسی کرونا نگیری چون
1.خودت بیمار می شوی
2.خودت باید بری تست بدی
3.خودت باید بری دکتر
4.خودت باید بری دارو بخوری
5.خودت باید بری سرم بزنی
6.حالت بد شد خودت باید بری بیمارستان
7.دارو برای بیمار خواستی خودت از رو تخت باید بلند شی بری دارو بخری
8.پول دارو باید تو بیمارستان خودت بدی
9.خودت باید همه کار کنی
10.موندم چرا میگن کسی کرونا گرفت هزینه درمانش رایگان هست؟
سوال
می خوام بدونم دقیقا کدوم قسمت رایگان هست؟
دور از جون پول کفن و دفن هم همراه بیمار باید بده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
حالا هی برید واکسن اسپوتنیک وارد کنید، بگید فایزر برای کشتن مردم تولید شده؛ با جون مردم بازی کنید و واکسن رو هم سیاسی کنید؛ خود آمریکایی‌ها فایزر می‌زنند، یعنی دارن خودکشی می‌کنند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
این واکسن فایزر همونی نبود که آمریکا میخواست به ایران بده ولی گفتن نه اینا میخوان مارو بکشن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
از کجا معلوم فایزر آمریکاییها با اونی که میخواستن به ما بدن یکی باشه؟ آمریکا کی تا حالا دلش برای ما سوخته که دفعه دومش باشه؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
تا دیروز که میگفتن فایزر بده و نباید وارد بشه الان میگن نود درصد ایمنی ایجاد میکنه . چرا با جون مردم بازی میکنید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
این کرونا یه دو سه بار هم جهش کنه افراد برای اینکه زنده بمونند باید بجای واکسن زدن برن شیمی درمانی!
Iraq
Man
۱۱:۲۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
مردم رو چي فرض كرديد آقاى بهداشت كشور؟! فايزرتون رو وارد كنيد و پول تون رو بزنيد به جيب !!! چرا با اين حرفها با روان مردم بازى ميكنيد!؟؟

زشته هى ادا ، اصول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
شما زشته که از عراق برای ما تصمیم میگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
كم دروغ بگید چطور این ویروس تو آفریقا آمار نداره آی کی یو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
این ویروس افریقا رو ترکونده
برای این تو افریقا امار وجود نداره چون اصلا اونجا مرکز مشخصی برای امار گیری نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
عزیزم اونجا یه قاره عقب افتاده ست
کی اونجا امار میگیره
اصلا علت جهش کرونا تو افریقا به علت جمعیت زیاد و عدم وجود تمیزی و بهداشته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
خدا را شکر ما تو همه چیز اولیم البته در موارد منفی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فقط مردم دارن میکشن به راحتی مثل ی لیوان اب خوردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
همین افکار مریض شما جامعه رو خراب کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
زامبیا میان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
شمایی که میگی عقب افتادست پس تا یک سال دیگه جمعیتش باید به صفر برسه همه میمیرن کرونا یه دروغه هر کشوری یه طوری داره ازش بهره میبره
آخرین اخبار