به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ کشور فلسطین مملو از نام مردان و زنانی است که برای آرمان آزادی سرزمین خود تلاش کرده اند. در این میان زنان فلسطین به رغم سالها رنج، سختی و محرومیت از توانمندیهای خود غافل نبوده اند.
در ادامه این گزارش به معرفی ۱۰ زن فلسطینی خواهیم پرداخت که هر کدام به دلیل اقدامات یا تواناییهای ویژه سرشناس شده اند
فدوی اولین شاعر فلسطینی است که با کلمات و اشعار خود برای آزادی فلسطین جنگید. خانواده وی معتقد بودند که مشارکت زنان در اجتماع پذیرفته شده نیست. به همین دلیل، او با کمک برادرش، ابراهیم طوقان که او نیز شاعر بود، به تحصیل پرداخت.
کریمه اولین عکاس مسیحی فلسطینی است. او یک استودیو فیلمبرداری و عکاسی برای زنان افتتاح کرد. وی در دورانی که اکثر خانوادهها این اختراع را عجیب میدانستند، هنر عکاسی را به جامعه کوچک فلسطین وارد کرد.
می اولین سخنران و خطیب در جهان عرب است. او قلب مخاطب را با صدا و کلماتش تسخیر میکرد. وی مقالات زیادی را در روزنامههای عربی منتشر کرد. می سیزده کتاب منتشر کرد و در سال ۱۹۴۱ درگذشت.
ریم یک خواننده، آهنگساز، تنظیم کننده و فعال فلسطینی است، که بیشتر به خاطر تفسیرهای مدرن از آوازها و شعرهای سنتی فلسطین شهرت دارد.
هیام عباس یکی از مشهورترین بازیگران جهان عرب است که عهده دار نقشهای اصلی در فیلمهای هالیوودی و همچنین در صنعت فیلم محلی بوده است. هیام عباس در سال ۲۰۰۸ برای فیلم درخت لیمو، جایزه بهترین بازیگر زن را در جشنواره فیلم آسیا و اقیانوسیه دریافت کرد.
آن ماری جاسر نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی بیش از چهارده فیلم که برنده جوایز مختلف شدند را عهده دار بوده است. از فیلمهای او میتوان به نمک دریا و وقتی تو را دیدم، اشاره کرد. او تنها زن فلسطینی است که نه یک، بلکه دو فیلم به عنوان برگزیده رسمی جشنواره فیلم کن داشته است.
وی بنیانگذارشرکت فیلمسازی فلسطین فیلمز است. فیلم وقتی که تو را دیدم جاسر بخاطرتامین مالی و بازیگران و خدمه کاملا عربی مورد توجه بسیاری قرار گرفت. وی که به تازگی برنده بهترین فیلم آسیایی Netpac در جشنواره بین المللی برلین شده است، همچنان بسترهای تازهای را برای کارگردانان عرب ایجاد میکند.
هند اولین زن فلسطینی است که پس از جنگ ۱۹۴۸ یتیم خانهای تأسیس کرد. وی پنجاه و پنج کودک یتیمی را که والدین خود را در قتل عام دیر یاسین از دست داده بودند، جمع کرد و پرورشگاه خود را فقط با ۱۳۸ پوند فلسطین تأسیس کرد.
رانیا آل یاسین در ۳۱ آگوست ۱۹۷۰ در کویت متولد شد. پدر و مادرش، فیصل سدکی آل یاسین و الهام یاسین، اهل فلسطین هستند. به دلیل جنگ اول خلیج فارس، خانواده رانیا مجبور به فرار به اردن شدند.
وی بعداً با ملک عبدالله، پادشاه اردن ازدواج کرد و به یکی از مشهورترین و مهمترین بانوان اول جهان عرب تبدیل شد. او نقش مهمی در ارتقای آموزش جوانان بازی میکند. اهمیت رهبری زنان و پناهندگان از جمله موضوعاتی است که همواره مورد اهتمام ملکه رانیا است.
هند خوری یک اقتصاددان فلسطینی است. وی از مارس ۲۰۰۶ تا ژوئن ۲۰۱۰ نماینده کل سازمان آزادیبخش فلسطین در فرانسه بود. خوری همچنین قبل از این که سمت وزیر دولت خودگردان فلسطین را برعهده بگیرد، چندین سال با برنامه توسعه سازمان ملل همکاری کرد.
در سال ۲۰۰۵، وی سمت برجسته وزیر امورقدس را بر عهده داشت؛ جایی که مسئولیت او عمدتاً رسیدگی به مسئله بسیار حساس وضعیت نهایی قدس بود. وزیر خوری همچنین سالها رهبر فعال جامعه مدنی بود که بر توسعه و امور زنان تمرکز داشت.
عارف متولد آمریکا، اما با اصالت فلسطینی است. وی یکی از زنان فعال حقوق بشر، وکیل و از بنیانگذاران جنبش همبستگی بین المللی است. این جنبش بر کمک به طرف فلسطینی در درگیری با رژیم صهیونیستی از طریق اعتراضات غیر خشونت آمیز متمرکز است.
عارف رئیس جنبش آزاد غزه نیز است. سازمانی که نقش مهمی در ارسال ناوهای کمکی به غزه داشت. وی در سال ۲۰۰۸ و همچنین ۲۰۱۰ در قایقهایی بود که کمکهای بشردوستانه به غزه میبردند و از سوی رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفتند.
انتهای پیام/
زنای فلسطینی ب ما چ؟
بقیه موفق میشن ، برا خودشون میشن
فقط اینکه به ما چه ربطی داره رو نمیدونم؟
روحشان شاد شاد.
باهات موافقم ،
ولی خب بازم اینکه ما بخوایم بشناسیم یا نشناسیم انصافا چه فرقی میکنه؟ هرکی هرکاره ای که بخواد میشه دیگه ، مثلا که چی
ما یک بهترین زن داریم اونم حضرت فاطمه زهرا علیهم السلام
تمام
نترس اگه بشناسی هم بهت نمیدن
اونا میرن با بالا بالاها ازدواج میکنن داداش