به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، دکتر محمدرضا گلپایگانی فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان با اشاره به اینکه فاویسم نوعی کم خونی ارثی است که به علت کمبود نوعی آنزیم به نام G6PD اتفاق میافتد افزود: مصرف باقلا در این افراد به علت داشتن مواد اکسیدان موجب از بین رفتن پیش از موعدگلبولهای قرمز شده و فرد به کم خونی دچار میشود.
دکتر محمدرضا گلپایگانی گفت: این بیماری در جنس مذکر بیشتر اتفاق می افتد اما در دختران هم قابل مشاهده است.
به گفته او فاویسم مختص به فصل خاصی نیست، اما شیوع آن در فصل بهار و آمدن باقلا به بازار بیشتر است.
فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان با بیان اینکه معمولا دو یا سه روز بعد از مصرف باقلا حمله همولیز شروع میشود گفت: سه تا پنج روز بعد از مصرف باقلا بیماری به شدت خود می رسد.
او با بیان اینکه درصورت مراجعه دیرهنگام به پزشک و در موارد شدید ، این بیماری ممکن است منجر به مرگ شود گفت : رنگ پریدگی، تغییر رنگ ادرار به رنگ چای پررنگ و زردی (زرد شدن سفیدی چشم) سه علامت این بیماری هستند.
دکتر گلپایگانی بیان کرد: در افرادی که کمبود آنزیم G6PD وجود دارد علاوه بر باقلا ، مصرف برخی داروها همچون کوتریموکسازول، نیتروفورانتویین، فورازولیدون، نالیدیکسیک اسید، منجر به شروع همولیز و علائمی شبیه فاویسم میشوند.
او گفت: مصرف داروهایی همچون استامینوفن، دیفن هیدرامین و آسپرین اگر با دزهای معمولی استفاده شود باعث همولیز نشده ومصرف آنها بلامانع است.
فوق تخصص خون و انکولوژی کودکان از بیماران مبتلا به فاویسم خواست از خرید شیرینیهای که به جای مغزها با باقلای خشک تزئین شده اند خودداری کنند.
دکتر گلپایگانی افزود: افراد مبتلا به فاویسم ممکن است با استشمام بوی باقلا حساسیت نشان دهند و علائم این بیماری در آنها بروز پیدا کند.
او افزود: ابتلا به کرونا در افراد با کمبود آنزیم G6PD ممکن است باعث شروع حمله همولیز شود.
این متخصص خون و انکولوژی کودکان گفت: شدت حملات همولیز بسته به مقدار مصرف باقلا، نوع خشک یا تازه و جنس باقلا به علت میزان ماده اکسیدان وارد شده در بدن متفاوت است مثلاً مصرف نوع تازه نسبت به مصرف باقلا خشک شده علائم بیشتری ایجاد می کند.
انتهای پیام/ز