سرپرست شرکت مدیریت تولید برق بیستون گفت: باوجود محدودیت در تامین سوخت، نیروگاه بیستون با حداکثر توان در مدار تولید است.

آمار‌ها حکایت از تشدید بحران سوخت در نیروگاه‌های حرارتی کشور دارد بطوریکه ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد کاهش یافته و به ۱.۲ میلیارد لیتر رسیده است.

در نیروگاه برق بیستون کمبود گاز به دلیل افزایش مصرف بخش خانگی و سرمای زودرس، موجب قطع سهمیه گاز و اجبار به استفاده از سوخت مایع به عنوان یک سوخت باکیفیت پایین شده است و این مساله موجب وارد آوردن صدمات زیادی به تجهیزات تولید برق گردیده است که با افزایش استهلاک و نیاز به تعمیرات بیشتر در تجهیزات نیروگاهی، کاهش عمر مفید و راندمان تولید و افزایش هزینه‌های عملیاتی را در پی دارد.

امیر براندیشه سرپرست شرکت مدیریت تولید برق بیستون در این ارتباط گفت که ذخایر سوخت مایع نیروگاه به دلیل کاهش تحویل گاز طبیعی و مصرف بالا در تابستان سال جاری و عدم تأمین کافی، به شدت در حال کاهش است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یک سوم حجم مخازن ذخیره سوخت خالی است افزود: بدیهی است که کاهش ذخایر سوخت مایع و افزایش مصرف آن به دلیل افزایش تقاضای برق در فصل زمستان، تأمین برق پایدار را در این نیروگاه با چالش‌های جدی مواجه ساخته و ممکن است خاموشی‌های ناخواسته رخ دهد.

براندیشه در ادامه تصریح کرد: در نیروگاه اسلام آبادغرب نیز با افزایش مصرف در بخش خانگی و تجاری، تحویل گاز به این نیروگاه حرارتی از تاریخ از اواخرآبان ماه قطع و این نیروگاه گازی واقع در انتهای خط انتقال غرب کشور که نقش مهمی در تأمین پایداری شبکه دارد باخاموشی اجباری مواجه شده است.

سرپرست شرکت مدیریت تولید برق بیستون تصریح کرد که از طرفی از زمستان سال گذشته که با پایان یافتن ذخائر سوخت مایع، واحد‌ها با خاموشی اجباری از مدار خارج شدند، تنها مخزن ۲۰ میلیون لیتری ذخیره سوخت نیروگاه به دلیل قطع سهمیه روزانه سوخت مایع و عدم مدیریت منابع سوخت در شرکت‌های پخش و پالایش باکاهش شدید سطح مواجه می‌باشد.

براندیشه اظهار کرد که هم اکنون سه چهارم از ظرفیت مخزن خالی بوده که بر وضعیت تأمین برق پایدار تاثیرگذار است.

وی توضیح داد: از آنجا که کاهش ذخایر سوخت نیروگاه‌ها منجر به خاموشی‌های غیرمنتظره، کاهش راندمان تولید و افزایش ناپایداری در تأمین برق، تشدید ناترازی انرژی، اختلال در زندگی روزمره و فعالیت‌های اقتصادی، افزایش تنش‌های اجتماعی و مشکلات جدی می‌شود، امید است با افزایش روزانه تحویل سوخت مایع تا ۵ میلیون لیتر در نیروگاه بیستون و ۵۰۰ هزار لیتر در نیروگاه اسلام آباد، بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل و تسهیل تأمین و توزیع سوخت با استفاده از خطوط ریلی و اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف انرژی ریسک محدودیت در تولید برق رکاهش یابد.

سرپرست شرکت مدیریت تولید برق بیستون با دعوت از همه هموطنان و هم استانی‌ها به رعایت و شرکت در پویش ۲ درجه کمتر و خاموش کردن یک لامپ اضافی افزود: این پویش تا کنون توانسته است ۸۵۰۰ مگاوات صرفه جوئی حاصل نماید و این پیام را آغازی برای تحول در مصرف انرژی کشور دانست.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.