برخی به طور روزانه غذا‌های سرخ کردنی مصرف میکنند در حالی که این کار می‌تواند بیماری‌های بسیاری به جان افراد بیندازد.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال رو، ما عادت داریم همه چیز از جمله تخم مرغ، سبزیجات، ماکارونی، گوشت، ماهی، نان و غیره را سرخ کنیم،  اکثر غذا‌های سرخ شده طعم خاصی دارند و شما می‌خواهید بار‌ها و بار‌ها آن‌ها را بخورید، اما مصرف منظم غذا‌های سرخ شده چگونه می‌تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد؟

در پخت و پز، استفاده از روغن برای سرخ کردن معمول است. این روغن می‌تواند روغن آفتابگردان، روغن ذرت، یا کره باشد. برخی از افراد ترجیح می‌دهند از روغن‌های زیتون یا نارگیل استفاده کنند، اما این یک استثناست و نه یک قاعده، در هر صورت روغن برای بدن ضرر دارد. با استفاده از هر روغنی به طور طبیعی چربی به ظرف و در نهایت به بدن شما اضافه می‌شود. به هر حال، نمی‌توان این چربی‌ها را مفید خواند. این امر خصوصاً در مورد روغن‌های آفتابگردان و ذرت صدق می‌کند که تحت قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا، به چربی‌های ترانس تبدیل می‌شوند. چنین چربی‌هایی نه تنها کالری اضافی دارند، بلکه رگ‌های خونی و قلب را نیز تهدید می‌کنند.

توصیه می‌شود، پس از سرخ کردن ماده ای، برای پخت مجدد غذا از همان روغن استفاده کنید. هر بار که ظرف را برای پختن بیرون می‌آورید، باید از روغن تازه استفاده کنید، بدین روش خطر تبدیل روغن به چربی‌های ترانس بالا نمی‌رود.

عامل مهم دیگر سیاه شدن در یک محصول سرخ کردنی است. هر غذایی که تحت عملیات حرارتی قرار گرفته و دارای پوسته تیره باشد، محصولات گلیکاسیون را ایجاد می‌کند. این مواد باعث استرس اکسیداتیو در بدن، واکنش‌های التهابی می‌شوند و منجر به تشکیل تصلب شرایین، دیابت، سیروز کبدی، حمله قلبی یا سکته می‌شوند. این سوخته‌های روی مواد غذایی بیش از حد سرخ شده همچنین به توسعه فرآیند‌های سرطان کمک می‌کنند.

پوسته تیره استیک یا سیب زمینی سرخ شده، خاصیت سرطان زایی و تخریبی قوی دارد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
حالا باید از دولت به دلیل کم یاب شدن روغن تشکر کنیم
آخرین اخبار