به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی هفته گذشته در حوزه ادبیات روی داد که در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
بیشتر بخوانید
قاسم آهنین جان درگذشت
قاسم آهنین جان شاعر، منتقد ادبی و فیلمساز ۱۴ اردیبهشت ماه به دلیل ابتلا به بیماری سرطان درگذشت. وی فعالیت هنریاش را از سال ۱۳۶۴ آغاز کرد. از میان ۱۱ کتاب منتشر شده او، کتابش با عنوان «بچگیها در شب سقاخانه» اثر برگزیده سال ۱۳۸۶ شد.
جزئیات اعطای جایزه مرغک زرّین کتاب ماه و سال کانون اعلام شد
دبیرخانه جایزه کتاب ماه و سال کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اعلام کرد نامزدهای کتاب ماهِ چهار فصل سال ۱۳۹۹، به مرحله داوری کتاب سال راه خواهند یافت.
بر این اساس روال این انتخاب به نحوی است که کارشناسان مجرب جایزه کتاب ماه و سال کانون، هر ماه کتابهای رسیده به دبیرخانه را بررسی و نامزدهای راهیافته به داوری را معرفی میکند. سپس آثار راه یافته به داوری، در پایان هر فصل، از سوی پنج داور که شامل دو نویسنده کودک و نوجوان، دو شاعر کودک و نوجوان و یک مروّج کتاب هستند، داوری میشود. در پایان نیز جایزه کتاب سال، از میان کتابهای نامزد در هر فصل انتخاب خواهد شد.
فراخوان چهارمین دوره جایزه ملکالشعرای بهار منتشر شد
دبیرخانه چهارمین جشنواره انجمنهای ادبی برای دریافت «طرحهای قابل اجرا در سال ۱۴۰۰» فراخوان داد. این طرحها باید قابلیت اجرا در فضای مجازی را داشته باشند.
در متن این فراخوان آمده است: جشنواره انجمنهای ادبی با نام جایزه ملکالشعرا بهار، از اردیبهشت۱۳۹۶ با هدف حمایت از طرحها و فعالیتهای مؤثر و خلاقانه انجمنهای ادبی آغاز بهکار کرده است. این جشنواره هرساله همزمان با برگزاری مجمع عمومی انجمنهای ادبی برگزار میشد، اما امسال به دلیل محدودیتهای کرونایی برگزاری مجمع عمومی به زمان دیگری موکول شده است.
فراخوان بخش علمی جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون منتشر شد
دبیرخانه بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان طی فراخوانی شرایط و مقررات ارسال آثار به بخش علمی این رویداد را اعلام کرد.
مقالههای علمی پژوهشی و مروری بر کتابهای تالیفی، ترجمه و مرجعی که از سال ۱۳۹۵ تاکنون منتشر شده به همراه پایاننامهها و رسالههای علمی از سال ۱۳۹۷ تاکنون به عنوان قلمرو آثار این بخش معرفی شده است.
مرمت بیش از ۲۵ هزار برگ از اسناد تاریخی، کتب خطی و چاپی نفیس
مدیرکل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از مرمت ۲۵ هزار و ۸۰۰ برگ از اسناد تاریخی، کتب خطی و چاپی نفیس توسط این اداره کل در سال گذشته خبرداد و گفت: شاخصترین اسناد مرمت شده ۱۱۰ برگ وقفنامه متعلق به سالهای ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ هجری قمری است.
محمد حدادی مدیر کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اعلام این خبر گفت: اداره کل مرمت و حفاظت سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سال ۱۳۹۹ تعداد ۲۵ هزار و ۸۰۰ برگ از اسناد تاریخی، کتب خطی و چاپی نفیس را مرمت کرد که میتوان به مرمت و بازسازی ۱۱۰ برگ وقفنامههای مربوط به سالهای ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ هجری قمری، مرمت ۴۱ عدد جلد کتب خطی و نفیس چاپی که از شاخصترین آنها میتوان به آلبوم عکس ملکهها و شاهزادههای اروپایی مربوط به دهه ۱۸۸۰ میلادی، مرمت ۶۴ شیت نقشه و همچنین ۴ جلد آلبوم بیوتات حاوی مکاتبات و نامههای مهم مربوط به دوران قاجار اشاره کرد.
انتهای پیام/