پیام فرحبخش، متخصص تغذیه با اشاره به تغذیه مناسب در وعده افطار در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: باتوجه به اینکه در ایام رمضان فرد ساعتهای متوالی با معده خالی فعالیت میکند باید وعده افطار را با مایعات گرم و یک قند یا چای، خرما شروع کند. این موارد بهترین گزینه برای شروع یک افطار سالم و مفید بوده و استفاده از آب یخ برای شروع افطار بسیار مضر است.
او افزود: در ایام روزه داری معده، ساعتهای زیادی خالی میماند و برای شروع فعالیت، آمادگی پذیرش و هضم غذای سنگین سنتی مانند پلو خورشت، کشک بادمجان، کوکو سبزی و غذاهایی از این دسته که با روغن سرخ شده اند را ندارد. شروع افطار مناسب میتواند شبیه به وعده صبحانه باشد مانند نان، پنیر و سبزی همراه با گردو و چای، زیرا هم غذایی ساده، مفید و هم قابل هضم است.
فرحبخش گفت: علاوه بر غذاهای ساده و سبک مانند وعده صبحانه استفاده از آش، سوپ، حلیم، شعله زرد و عدسی در افطار بسیار مفید و قابل هضم است که برای تمامی افراد و در تمام رده سنی توصیه میشود. میان وعدههایی مانند میوهها و شیرینی جات باید بعد از افطار مصرف شوند.
متخصص تغذیه با اشاره به وعده سحری بیان کرد: وعده سحر همواره باید مانند وعده ناهار باشد و در زمان خودش صرف شود و به بعد از افطار به عنوان شام مصرف نشود تا فرد بین سحر تا افطار احساس گرسنگی نکند.
او درباره مصرف غذاهای پرچرب و شور گفت: برای هضم بهتر سحر و استفاده از لبنیات باید همراه غذا، دوغ و ماست مصرف شود و از غذاهای پرچرب و فست فودی مانند کباب، ساندویچ و پیتزا و همچنین استفاده از غذاهای شور مانند انواع کنسروها پرهیز شود، زیرا غذاهای دارای نمک زیاد، باعث تشنگی در طول روز شده و غذاهای پرچرب نیز باعث اضافه وزن در ایام بعد از ماه رمضان میشود.
فرحبخش با اشاره لزوم مصرف سبزی جات در وعده سحر تصریح کرد: مصرف کافی سبزی خوردن و سالاد کاهو در وعده سحر بسیار مفید است، زیرا علاوه بر اینکه ویتامین املاح بسیاری دارد و میتواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند، دارای منابع بسیار فیبر هستند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/