کارشناس مراقبت کرونای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: کاملا ایمنی‌زایی همه واکسن‌ها محرز شده و اولین واکسنی که به شما پیشنهاد می‌شود قطعا بهترین واکسن است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مهدی فارسی کارشناس مراقبت کرونای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز در برنامه زنده اینترنتی در جمع خبرنگاران با اشاره به استقبال مردم از آزمایش بالینی واکسن‌های کرونا گفت: هر واکسن باید سه مرحله آزمایش بالینی را طی کند تا سلامت و اثربخشی آن برای انسان تست شود. فاز سوم واکسن سوبرانا نیز موفق عمل کرده که همزمان با هفت استان دیگر آغاز شده است.

او افزود: دو سوم راه آزمایش‌های بالینی طی شده و دو هزار نفر واکسن زدند و تا چند روز آینده سه هزار داوطلب واکسن دریافت می‌کنند، البته انتخاب افراد تصادفی است و هرکسی که امروز ثبت نام کند در لیست انتظار قرار می‌گیرد و ده درصد افراد انتخابی باید بالای ۶۵ سال باشند.

کارشناس مراقبت کرونای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطر نشان کرد: در حال حاضر در دنیا ۹ واکسن به عرصه تولید رسیده که در اصفهان ۴ واکسن اسپوتنیک، سینوفارم، کوواکس ساخت کشور هند و آسترازنیکا ساخت کشور کره جنوبی را در اختیار داریم و فاز‌های دو وسه را طی کرده‌اند البته واکسن برکت و سوبرانا و پاستور ساخت کشور ایران نیز در فاز سوم هستند.

فاز سوم واکسن‌ها برای ایمنی‌زایی و اثربخشی است

او با بیان اینکه لفظ موش آزمایشگاهی را برای فاز یک داوطلبین تلقی می‌کنند که ریسک بالایی دارد، تصریح کرد: در هر صورت همه واکسن‌های تولید شده پیشگیری از بیماری‌های واگیردار مانند فلج، کزاز، دیفتری و آبله سه فاز بالینی خود را طی کرده‌اند و بعد از فاز یک، فاز دوم و سوم بیشتر برای ایمنی‌زایی و اثربخشی انجام می‌شود.

فارسی در پاسخ به اینکه چه واکسنی را توصیه می‌کنید، گفت: ما با یک اپیدمی وحشتناک از بیماری مسری کرونا روبرو هستیم که با گذشت یک سال و نیم از این بیماری متوجه شدیم تنها راه کنترل آن پیشگیری از ابتلاء است بنابراین واکسن بهترین راه حل است که حتی اگر ۷۵ درصد جمعیت واکسن بزنند بیماری کنترل خواهد شد.


بهترین واکسن اولین واکسن در دسترس است

او ادامه داد: کاملاً ایمنی‌زایی همه واکسن‌ها محرز شده است و اولین واکسنی که به شما پیشنهاد شد بهتر است همان را بزنید، زیرا همه آن‌ها مانع مرگ و میر و پیش‌روی جدی این بیماری می‌شوند.

کارشناس مراقبت کرونای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در واقع هدف از تزریق واکسن افزایش ایمنی بدن است و تحریک این سیستم ایمنی عارضه دارد، از این رو در هنگام تزریق قرمزی و درد محل تزریق یکی از شایع‌ترین هاست و عوارض سیستمیک آن روز‌های بعد رخ می‌دهد مانند سرماخوردگی، بدن درد، سردرد، و کهیر زدن و یا استفراغ و اسهال که همه این عوارض جای هیچ گونه نگرانی ندارد و فقط توصیه می‌شود در صورت بروز آن‌ها استامینوفن مصرف کنند.

ماندگاری ایمنی تا ۶ ماه

او افزود: البته تفاوت بروز عوارض به سیستم ایمنی افراد بستگی دارد و انسان‌ها تعیین می‌کنند که عارضه چقدر شدت داشته باشد؛ عوارض واکسن کره‌ای که در فضای مجازی شایع شده و گفته می‌شود لخته خون ایجاد می‌کند بسیار نادر است و نمی‌توان فواید بالای آن را فدای عوارض کم کنیم.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۱ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
لطفا شرکت های واکسن سازی رازی یا برکت و ... ، مجوز تولید یا فرمول واکسن کرونا رو در اختیار کشورهایی مانند هند و کشورهای آفریقایی که دچار فاجعه ی بزرگ انسانی شده اند بگذارند ، یا در آن کشورها تولید مشترک راه بیاندازن ، شاید موثر واقع بشه . جان انسانها از مسایل مالی و پول مهمتره ، بر طبق قرآن هرکس جان انسانی را نجات دهد انگار جان کل انسانها را نجات داده.
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۸:۱۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
وقتی99درصد جامعه واکسن زدن من واکسن میزنم.