به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، علی اکبر دلیرصحرایی سرپرست معاونت فنی و سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت : سالهای پیش واکسیناسیون علیه این بیماری با اولویت روستاهای نزدیک مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست و حاشیههای زیستگاههای وحوش انجام میشد، اما امسال به علت کاهش نزولات جوی ۸۵ درصد از دامهای استان واکسینه میشوند.
بیشتر بخوانید
او اضافه کرد: پارسال ۳۸ کانون طاعون نشخوارکنندگان در سطح استان خراسان شمالی گزارش شد و برای جلوگیری از خسارتهای ناشی از این بیماری به دامهای سبک دامپزشکی در سال جاری برای مایه کوبی و واکسن پیشقدم شد.
معاون دامپزشکی استان خراسان شمالی گفت : با توجه به این که بیماری طاعون نشخوارکنندگان در دامها مسری است و با علایم حاد تنفسی ظاهر میشود، دامداران باید پس از شناسایی علایم بیماری، دام مریض را از سایر گله جدا و در قرنطینه نگهداری کنند.
دلیر صحرایی در مورد مایه کوبی دامهای عشایری استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: احتمال میرود که مایه کوبی دامهای عشایر این استان که در قشلاق (استان گلستان) استقرار دارند، انجام شود، در صورت عدم مایه کوبی، این طرح با اولویت از سوی دامپزشکی خراسان شمالی انجام خواهد شد.
به گفته او تاکنون گزارشی از شناسایی بیماری طاعون نشخوارکنندگان در دامهای سبک استان خراسان شمالی به دامپزشکی اعلام نشد.
او به دامداران توصیه کرد تا ضمن رعایت قرنطینه، دام مورد نیاز را از مراکز مجاز خریداری و از جابه جایی غیرضرور دامها نیز خوداری کنند.
دلیرصحرایی با بیان اینکه برای کاهش اثرات خشکسالی، امسال خدمات دامپزشکی استان تقویت میشود افزود: امسال برای کاهش اثرات این حادثه طبیعی خدمات بهداشتی به دامداران استان تقویت میشود که توسعه پوشش مایه کوبیه علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در اولویت است.
سرپرست معاونت فنی و سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: خشکسالی سبب میشود تا حیوان دچار ضعف شود و توان بدن در برابر بیماریها کاسته شود، از این رو به دامداران توصیه میشود نکات بهداشتی و قرنطینهای را رعایت کنند.
انتهای پیام/ه