به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، معمولا حلوا در بین ما ایرانیها جایگاه ویژهای دارد، چون هم در مناسبتهای خاص سرو میشود و هم میتواند به عنوان یک میان وعده سالم و خوشمزه به کار برود. انواع مختلفی از حلوا وجود دارد، ولی حلوای هویج هم یا خیلی سریع آماده میشود و هم برای درست کردنش نیازی به وسایل و حتی مواد غیر قابل دسترس نیست. حالا حساب کنید که اگر حلوا را با کیک سرو کنید، چه طعم متفاوتی را تجربه خواهید کرد. کیک حلوای هویج یکی از دسرهای خوشمزهای است که علاوه بر میان وعده، میتوانید به عنوان یک افطاری ساده و خوشمزه در ماه رمضان بپزید و سرو کنید. در ادامه قصد داریم طرز تهیه کیک حلوای هویج را به روش خانگی و مجلسی به شما آموزش دهیم.
در طرز تهیه کیک حلوای هویج میتوانید به جای فر از قابلمه هم استفاده کنید. در این صورت بعد از درست کردن خمیر کیک، قابلمه را از قبل روی حرارت بگذارید و بعد از گرم شدن، یک پایه فلزی در آن قرار دهید. مواد کیک را در قالب چرب شده بریزید و قالب را روی پایه فلزی بگذارید. روی قالب دم کنی بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت صبر کنید تا کیکتان کاملا بپزد.
در طول مدتی که کیک در حال پخت است، در ظرف را برندارید تا پف کیک نخوابد.
موارد مهم در طرز تهیه حلوا
در طرز تهیه حلوای هویج از آرد برنج و آرد سفید میتوانید استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که در صورت استفاده از آرد گندم، حلوای شما کدر میشود.
آرد را زیاد تفت ندهید. در حدی که خامی آن گرفته شود، کافی است. اگر زیاد تفت دهید و آرد تیره شود، حلوای شما در نهایت خوشرنگ و شفاف نخواهد شد.
استفاده از پودر یا عرق هل، گلاب، زعفران و دارچین، طعم و عطر حلوا را بسیار بهتر میکند.
هویج را میتوانید رنده کنید، ولی بر ظاهر آن تاثیر منفی میگذارد. چون هویجهای رنده شده به همان شکل در حلوا مشخص خواهند شد. بهتر است ابتدا آن را با آب یا شیر بپزید و سپس آن را پوره کنید.
میتوانید حلواها را قالب و ماسوره به شکل شکوفه و گل درست کنید و روی کیک بریزید.
میتوانید روغن را با کره یا کره را با روغن جایگزین کنید. فقط در این صورت حواستان به مقدار مواد جایگزین باشد.
برای تزیین روی کیک حلوای هویج میتوانید از خلال بادام، خلال پسته، برگ گل محمدی خشک شده، پودر نارگیل و مربای هویج استفاده کنید.
کیک حلوای هویج را به مدت ۱ شبانه روز میتوانید بیرون از یخچال و در دمای محیط قرار دهید، ولی برای نگهداری مدت زمان بیشتر، آن را در ظرف در بسته و یخچال بگذارید.
مواد لازم برای تهیه کیک زیر حلوای هویج
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد قنادی: ۱ و ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
کره: ۱۰۰ گرم
ماست یا شیر: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
بیکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل:۱/۲ قاشق چای خوری
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از فوت و فنهای پخت باقالی پلوی خوشمزه و استرامبولی ایتالیایی تا دونات خامهای + تصاویر
مواد لازم برای حلوای روی کیک
هویج: ۵۰۰ گرم
آرد برنج: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
شکر: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
روغن مایع: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
کره: ۱ قالب ۵۰ گرمی
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
خلال بادام و پسته: به میزان دلخواه (برای تزیین)
طرز تهیه کیک زیر حلوای هویج
در اولین مرحله، فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کره را از ۳۰ دقیقه قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسد. آرد و بیکینگ پودر را ۳ بار ار الک ریز بگذرانید.
تخم مرغها را بشکنید. زردهها را در یک ظرف، و سفیده را در ظرف دیگر بریزید. به ظرفی که سفیدهها را در آن ریخته اید، نصف لیوان شکری که داشته اید، اضافه کنید و به هم بزنید در حدی که پف کند. در ظرفی که زردهها را ریخته اید، بقیه شکر (نصف لیوان) و وانیل را اضافه کنید و به هم بزنید و به خوبی مخلوط کنید.
سفیده و زرده تخم مرغ را که در دو ظرف جداگانه داشتید، با هم مخلوط کنید. آرد و بیکینگ پودری را که الک کرده بودید، به آنها اضافه کنید. این کار را طی چند مرحله انجام دهید. به صورت دورانی مواد را به هم بزنید.
شیر و کره را اضافه کنید
در یک شیرجوش، شیر را روی حرارت گرم کنید و کره را در آن بیندازید تا ذوب شود. سپس به تدریج آن را به خمیری که در مرحله قبل درست کردید، اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. مواد را به آرامی هم بزنید تا پف کیک از بین نرود.
کف و دیواره یک قالب را چرب کنید و خمیر کیک را در آن بریزید. سپس قالب را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید. بعد از این مدت، با خلال دندان یا چنگال تست کنید تا اگر کیکتان پخته بود، آن را از فر بیرون بیاورید. اگر کیک به چنگال چسبید، چند دقیقه دیگر صبر کنید تا به خوبی بپزد.
نکته: روی کیک بعد از پخت میتوانید کمی شربت بریزید.
طرز تهیه حلوای هویج
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوا هویج، هویجها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. آنها به قطعات کوچک خرد کنید تا زودتر بپزند.
آرد را دو بار الک کنید تا هم ناخالصی آن گرفته شود و هم دانههای آن از هم باز شوند.
هویجها را در یک قابلمه بریزید و روی آنها را آب بریزید، به طوری که سطح آن را آب بپوشاند. بهتر است آبی که استفاده میکنید، جوش باشد. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا هویجها کاملا بپزند.
بعد از این که هویجها پختند، آنها را در غذاساز یا مخلوط کن بریزید و پوره کنید. اگر هیچ کدام را در دسترس نداشتید، آنها را با گوشت کوب بکوبید و له کنید.
در یک قابلمه کوچک، گلاب را با شکر مخلوط کنید و به هم بزنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا دانههای شکر حل شوند. زعفران را در این مرحله از طرز تهیه حلوا هویج اضافه کنید. وقتی دانههای شکر حل شدند، حرارت را قطع کنید. لازم نیست شربت حتما بجوشد.
در یک تابه، آرد الک شده را بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی خامی آرد گرفته شد، حرارت را متوقف کنید. دوباره آرد را الک کنید و داخل همان تابهای که آن را تفت داده اید، برگردانید.
تابه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و کره و روغن را به آن اضافه کنید. اجازه دهید کره کاملا ذوب شود. در این حین، مدام آرد را تفت دهید تا گلوله نشود و مخلوط یکدستی داشته باشید.
در این مرحله از طرز تهیه کیک حلوای هویج پوره هویج را به آرامی و طی چند مرحله به تابه آرد و روغن اضافه کنید و هر بار به هم بزنید. سپس شربت حلوا (گلاب و زعفران و شکر حل شده) را به مواد اضافه و کاملا با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
حلوا را در حالی که روی حرارت است به هم بزنید و تابه را با کمک دستههای آن تکان دهید. وقتی حلوا به غلظت مناسب رسید، شعله را خاموش کنید. بعد از این که حلوا کمی از حرارت افتاد، آن را روی کیک بریزید و کامل صاف کنید. کیک را با چاقو به اندازه دلخواه برش بزنید و روی کیک حلوای هویج را با مواد دلخواه تزیین کنید.
منبع: مجله کوروش
انتهای پیام/