اگر بعد از ماه رمضان آثار بندگی و صفات الهی در وجودمان جریان داشت به خود تبریک بگوییم، زیرا حقیقت ماه رمضان را درک کرده ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ماه رمضان بهترین ماه برای بیداری انسان از خواب غفلت و دل کندن از دنیاست. کسانی که تمام توجشهان به عالم دنیا است در واقع در خواب غفلت هستند؛ همانگونه که در روایت می‌خوانیم «الناس نیام فاذا ماتوا انتبهوا»؛ برخی از مردم در خواب هستند و زمانی از خواب بیدار می‌شوند که مرگشان فرا می‌رسد و در واقع مرگ، آن‌ها را از خواب بیدار می‌کند، در حالی که این بیداری فایده‌ای ندارد. خوشا به حال کسانی که در همین دنیا بیدار باشند و توجهشان، هم به دنیا و هم به جهان آخرت باشد و سخنشان همواره با خدا این است که «ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه».

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا خوشی خوانساری سخنران و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سنجش و مراقبه خویش پس از ماه رمضان گفت: بعد از هر مناسبت انسان باید خودش را مراقبه کند و اعمال و رفتار خویش را مورد محاسبه قرار دهد. به همین دلیل در ماه رمضان هنگامی که به روز‌های پایانی می‌رسیم یکی از دغدغه‌های اصلی این است که ببینیم چگونه از ماه رحمت و برکت الهی بهره برده‌ایم.


بیشتر بخوانید


وی افزود: امام زین العابدین (ع) در یک رفتار عملی این سنجیدن رفتار شخصی را به ما آموزش می‌دهند، در روایات نقل شده است هنگامی که ماه رمضان می‌رسید امام سجاد (ع) خطا‌های غلامان و کنیزان خود را می‌نوشتند، در آخرین شب ماه رمضان آنان را جمع می‌کردند و گناهانی که مرتکب شده بودند برایشان می‌خواندند که تو چنین کردی و من تو را تأدیب نکردم و آنان تصدیق می‌کردند.

چگونه بفهمیم از ماه رمضان بهره برده ایم؟ /چگونگی سنجش اعمال پس از ماه خدا+فیلم

این کارشناس مذهبی ادامه داد: در ادامه امام زین العابدین (ع) در میان غلامان و کنیزان می‌فرمودند بانگ خود را بلند کنید و بگویید خدا علی بن حسین (ع) پرونده کاستی‌های ما را بدون خواندن بخشید و کنار گذاشت، پروردگارا تو نیز پرونده عمل او را ببخش و مورد رحمت خویش قرار بده، سپس امام سجاد (ع) آیه ۲۲ سوره نور را تلاوت می‌کردند «و لیعفوا و لیصفحوا ألا تحبون أن یغفر الله لکم»؛ باید مؤمنان عفو و صفح پیشه کنند و از بدی‌ها درگذرند، آیا دوست نمی‌دارید که خدا هم در حق شما مغفرت (و احسان) فرماید؟ و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.

حجت الاسلام خوشی در پایان گفت: یکی از سنجش‌های عملی در پایان ماه رحمت الهی این است که ببینیم قلبمان نسبت به بخشش و رحمت پروردگار چگونه است؛ اگر قلبی مهربان و رحیم پیدا کردیم بدانیم که در ماه رمضان از لطف و رحمت پروردگار بهره برده‌ایم.

شما می‌توانید در ادامه صحبت‌های حجت الاسلام علیرضا خوشی خوانساری را در این خصوص مشاهده کنید:

انتهای پیام/

برچسب ها: عید فطر ، پاداش بندگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.