به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کمال حیدری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز در گفت و گوی زنده که از طریق فضای مجازی انجام شد گفت: ایجاد و ارتقای مراکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا با توسعه گروههای سنی مخاطب، افزایش میزان مراجاعت و همچنین فرا رسیدن فصل گرما در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار دارد.
او با بیان اینکه در حال حاضر ۲ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در مصلای بزرگ و محل قبلی نمایشگاههای بین المللی در پل شهرستان کلانشهر اصفهان فعال است، اظهار کرد: تعداد این مراکز در کلانشهر اصفهان به ۶ مرکز افزایش مییابد و در سایر شهرهای بزرگ استان مانند نجف آباد، شاهین شهر، فلاورجان، خمینی شهر و شهرضا نیز ایجاد میشود.
حیدری با اشاره به اینکه واکسیناسیون کرونا در شهرستانهای کوچک و کم جمعیت در مراکز بهداشتی انجام میشود هرچند به آنها برای ایجاد مراکز تجمیعی اختیار عمل داده شد، خاطرنشان کرد: افرادی که روز اول واکسن کرونا را در مراکز بهداشتی دریافت کردند برای تزریق دوز دوم نیز به همان مراکز مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افراد تحت پوشش واکسیناسیون کرونا در شهرهای بزرگ به مراکز تجمیعی ارجاع میشوند تا این کار با سرعت بیشتر انجام شود، گفت: تا کنون بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار نفر در استان واکسن کرونا را دریافت کردند و پیش بینی میشود که با توسعه گروههای سنی مخاطب و مراکز تجمیعی، در هر روز بطور میانگین یکصد هزار نفر واکسینه شوند.
او با اشاره به اینکه در مراکز تجمیعی کلانشهر اصفهان امکان واکسیناسیون به افراد مسن داخل خودرو فراهم شده است، افزود: این کار در هفتههای آینده که واکسیناسیون گروههای هدف سالمند به پایان میرسد منتفی خواهد شد.
حیدری با بیان اینکه با وجود اطلاع رسانی و تماسهای تلفنی تا کنون فقط ۴۵ درصد از افراد بالای ۸۰ سال در استان اصفهان برای واکسیناسیون کرونا مراجعه کردند، افزود: از امروز نیز کار واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال آغاز شد و همه افراد در این محدوده سنی میخواهیم که هرگاه فراخوان شدند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
او همچنین از افرادی که دارای پرونده الکترونیک سلامت نیستند خواست تا جای ممکن از طریق سامانه سلامت (salamat.gov.ir) برای ثبت نام و وارد کردن مشخصات خود، اقدام و اگر امکان آن را ندارند به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره اظهار نگرانی برخی از افراد سالمند برای تزریق واکسن کرونا و انتشار برخی مطالب در این زمینه در شبکههای اجتماعی، توضیح داد: اظهارنظر غیر مسئولانه برخی از افراد یکی از پدیدههای زشت در جامعه است که مردم را درباره انجام کارهای مهم مانند واکسن زدن به شک میاندازد و این روزها که حرکت ملی واکسیناسیون علیه کرونا در کشورمان شروع شده است، چنین صحبتهایی جای تعجب دارد.
حیدری با تاکید بر اینکه مسئولان وزارت بهداشت با در نظر گرفتن همه ابعاد، واکسنهای کرونا را انتخاب میکنند، افزود: همه واکسنها دارای عارضه هستند که برخی از آنها بسیار نادر است با اینحال همه تدابیر لازم برای مراقبت از افرادی که واکسن را دریافت کردند، در نظر گرفته شده است.
او با بیان اینکه همه واکسنهای موجود در کشور در برابر ویروس کرونا موثر هستند، ادامه داد: مردم نباید فرصت واکسیناسیون را از دست بدهند و هرگاه فراخوان شدند به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شروع واکسیناسیون بیماران خاص از ۲ هفته گذشته در استان، خاطرنشان کرد: تلاش میشود تا آبان امسال افراد اولویت دار که دغدغه اصلی درباره آن داریم مانند بیماران زمینهای واکسن کرونا را دریافت کنند و پیش بینی میشود تا سه ماه پایانی سال همه جمعیت استان واکسینه شوند.
حیدری با بیان اینکه تا کنون عارضه حاد در بین داوطلبانی که واکسن کرونا پاستور (مشترک ایران و کوبا) را در اصفهان دریافت کردند، مشاهده نشده است، افزود: موارد غیر حاد مانند خارش، تب و درد در ناحیه تزریق در بین برخی از آنها گزارش شده است.
او همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر واکسن " سینوفارم " چین در اختیار مراکز بهداشتی اصفهان برای تزریق است، تاکید کرد: مردم هر پرسشی که درباره واکسیناسیون دارند میتوانند با شماره تلفن ۳۱۱۳ تماس بگیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه موج چهارم کرونا در استان رو به افول است، تصریح کرد: وضعیت رعایت شیوهنامههای بهداشتی خیلی خوشایند نیست و عدهای از مردم نسبت به آن بی توجه شدند.
حیدری اضافه کرد: آثار محدودیتهای کرونایی اعمال شده در چند هفته گذشته در زمان حاضر خود را نشان میدهد و آمار در حال کاهش یافتن است و بیشتر شهرستانها در وضعیت زرد (خطر متوسط) هستند.
او درباره مباحثی در شبکههای اجتماعی در زمینه آلوده بودن آب آشامیدنی اصفهان نیز توضیح داد: عدهای با انتشار چنین مطالبی به دنبال ایجاد نا امیدی در بین مردم یا ایجاد بازار مناسب برای خود جهت فروختن دستگاههایی مانند تصفیه آب هستند درحالیکه روزانه هزاران مورد آزمایش آب در سراسر استان انجام میشود و میزان مطلوبیت شیمیایی آب شهری ۱۰۰ درصد و آب روستایی بالای ۹۸ درصد است.
حیدری اضافه کرد: در برخی موارد که طعم آب بویژه در فصل گرم سال، متفاوت میباشد بدلیل سختی آب چاه هاست که ناچار به استفاده از آنها در مواقع پاسخگو نبودن سیستم آب آشامیدنی تصفیه خانه، هستیم.
او ادامه داد: آب اضافه شده از چاهها از نظر مطلوبیت شیمیایی و میکروبی مورد تایید است و با حساسیت جدی که در باره سلامتی آب وجود دارد اگر موردی از آلودگی رویت شود فورا چاه مربوطه پلمب خواهد شد.
انتهای پیام/م