به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،دکتر گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در حاشیه بازدید از سایت تزریق واکسن ایران کوبا در دانشگاه علومپزشکی بابل گفت: یکی از مدرنترین واکسنهای دنیا در مرحله کارآزمایی قرار دارد و تاکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در هشت شهر تزریق کردند که حتی یک عارضه هم در این افراد گزارش نشده است.
او با اشاره به آغاز روند کاهشی پیک چهارم همه گیری کرونا در کشور، افزود: خوشبختانه موارد بیماری در حال کم شدن است، اما این هنوز نگرانی ما رو برطرف نکرده و بایستی کارهای زیادی صورت بگیرد تا اطمینان حاصل شود و وضعیت ما به یک وضعیت با ثبات تبدیل شود.
دکتر گویا گفت: مهمترین ابزاری که در این دنیا برای مقابله با این بیماری وجود دارد واکسیناسیون است و تا وقتی جمعیتی به اندازه ۷۰ درصد کل کشور را واکسینه نکردیم نمیتوانیم اطمینان پیدا کنیم که بیماری در کشور تحت کنترل در آمده است.
او افزود: نمونههای جدید این ویروس وقتی در دنیا شناسایی میشوند هر کدام به نوع خود در نگرانی بیشتری ایجاد میکنند چرا که این گونههای جدید ممکن است چند ویژگی داشته باشند به همین دلیل به آن گونههای نگران کننده گفته میشود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: ویژگی جهشهای جدید ویروس کرونا، قدرت سرایت بالا نسبت به ویروس اصلی است و همچنین ممکن است جهشهای جدید به واکسن مقاوم بوده و واکسن روی آنها موثر نباشد.
دکتر گویا افزود: خوشبختانه واکسنی که در دست ساخت انستیتو پاستور هست به گونهای است که میتواند با گونههای جدید مقابله کند و حتی در مقابل جهشهایی که در آینده رخ خواهند داد به سرعت قابل باز مهندسی هستند و میشود واکسن را تغییر داد تا گونه جدید را هم تحت پوشش قرار دهد.
او گفت: واکسن به تنهایی مانع همه گیری نیست و مردم باید علاوه بر واکسینه شدن نکات بهداشتیهایی که تا بحال توصیه شده را نیز حتما رعایت کنند و خصوصا این گردهماییها و جمع شدنها را مدیریت کنند به خصوص ظرف روزهای آینده اتفاق جدیدی رخ ندهد.
دکتر گویا با اشاره به اینکه نگرانیهای ما در مورد بیماری کووید ۱۹ کماکان به جای خود باقی است، گفت: هنوز پیک چهارم را بطور کامل پشت سر نگذاشتیم و افزایش مسافرت ها، ترددها و گردهمایی نگران کننده است.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: در صورت عدم رعایت نکات بهداشت را در شرایط فعلی امکان اینکه این بیماری برگردد بسیار زیاد است.
انتهای پیام/س