رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل مشهد گفت: قیمت لوازم  یدکی خودرو در بازار مشهد از ابتدای امسال تاکنون ۱۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علیرضا اردکانی فرد رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی اتومبیل مشهد گفت: گرانی لوازم یدکی خودرو بیشتر مربوط به خودرو‌های داخلی است. قطعات خودرو‌های خارجی در چند وقت اخیر نوسان قیمت زیادی نداشته اند. قطعات فلزی، چدنی و پلاستیک خودرو در دو ماه اخیر گران شده اند.


بیشتر بخوانید


حمیدرضا نجفی منش رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودروی کشور از افزایش دست کم ۲۵ درصدی قیمت قطعات خودرو خبر داد و گفت: به عنوان نمونه فولاد را در گذشته به قیمت ۸۰۰۰ تومان می‌خریدیم اما امسال قیمتش به ۲۲هزار تومان رسیده است با این تفاصیل می‌توان گفت که اکنون شاهد افزایش قیمت قطعات خودرو در بازار هستیم.

هزینه های کارگری یا افزایش قیمت مواد اولیه؟

کارخانه ها دلیل گرانی این قطعات را افزایش قیمت مواد اولیه و افزایش هزینه‌های کارگری بیان می‌کنند. به عنوان نمونه سال گذشته قیمت پشتی پلاستیکی ۲۶ هزار تومان بود اما امسال ۵۳ هزار تومان شده است. گرانی سبب می‌شود حاشیه سود تولیدکنندگان زیرپله‌ ای افزایش یابد و تولید برای آن‌ها صرفه اقتصادی داشته باشد از این  رو زمینه برای توزیع کالا‌ های غیر استاندارد در بازار فراهم می‌شود.

افزایش هزینه تولید

محمدمهدی شکورزاده رئیس انجمن قطعه سازان خراسان رضوی با بیان اینکه هزینه تمام شده تولید به دلیل زیاد شدن هزینه تأمین مواد اولیه مانند فولاد افزایش یافته است گفت: علاوه بر این افزایش هزینه‌های نیروی انسانی و خدمات دولتی سبب رشد هزینه‌های تمام شده تولید قطعه شده است از همین رو قیمت‌ها افزایش یافته است و گرانی‌های اخیر به دلیل رشد عوامل داخلی تولید صورت گرفته است.

او با بیان اینکه برخی‌ها با   کاهش قیمت دلار انتظار دارند که قیمت قطعات خودرو هم کاهش بیابد، افزود: با این حال باید توجه کرد که مواد اولیه موردنیاز تولیدکنندگان با دلار گران‌تر ثبت سفارش شده و هنوز با قیمت‌های ارز جدید مواد اولیه دراختیار تولیدکننده قرار نگرفته است. به این مسئله هم باید توجه کرد که حتی با درنظر گرفتن کاهش قیمت دلار افزایش قیمت عوامل داخلی، سبب گران‌تر شدن لوازم یدکی شده است.

رئیس انجمن قطعه سازان خراسان رضوی ادامه داد: آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که تورم تولیدکننده در چند ماه گذشته رشد زیادی داشته است بدیهی است که این رشد تورم به فاصله کوتاهی خود را در بازار نشان دهد. اگر می‌خواهیم بازار لوازم یدکی به ثبات برسد باید تلاش کنیم تورم برای  تولیدکننده کاهش بیابد.

شکورزاده ضمن ابراز نگرانی از کاهش بیش ازحد قیمت دلار در بازار بیان کرد: اگر دلار ارزان‌تر شود و قیمتش به کمتر از ۲۲ هزار تومان برسد زمینه برای واردات لوازم یدکی از خارج کشور فراهم  می‌شود و مزیت صادرات تولیدات داخلی هم از بین می‌رود. اکنون تولیدکنندگان با احتساب دلار گران تر اقدام به توسعه واحد‌های خود کرده اند و درصورتی که در‌های واردات باز شود تولیدکنندگان خراسانی دچار مشکل می‌شوند.

 

منبع: شهرآرانیوز

انتهای پیام//ص.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.