احمد دنیامالی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه طرح اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان در کارگروه ویژه خود بررسی میشود، گفت: تلاش میکنیم روند رسیدگی به آن سریعتر پیش برود اما نکات زیادی دارد. با توجه به تعداد بالای دستورکارهای صحن علنی، اگر بتوانیم این طرح را امسال به نشست علنی برسانیم، کار بزرگی انجام دادهایم و امیدوارم چنین شود.
وی ادامه داد: تأکید داریم که اهل حوزه نظام مهندسی بیشتر درگیر این مسئله شوند؛ هر چه با سازمان نظام مهندسی ساختمان و وزارت راه و شهرسازی برای بررسی اصلاح قانون نظام مهندسی گفتوگو و به اصطلاح رفت و برگشت داشته باشیم، به سمت طرحی پخته میرویم، سطح اختلافات کمتر و منافع ملی آن هم بیشتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید
دنیامالی یادآوری کرد که پس از پایان بررسی طرح اصلاح قانون نظام مهندسی در کارگروه آن، کمیسیون عمران به آن رسیدگی خواهد کرد تا در دستور صحن علنی قرار بگیرد.
انتهای پیام/
از شما خواستاریم، ارشاد لازم را در موارد زیر بابت دستمزد ۱۴۰۳ مهندسان به وزیر راه و شهرسازی داشته باشید؛
عدالت:افزایش دستمزد مهندسان از کارگران ، کارمندان و پزشکان کمتر نباشد.
تعجیل:با توجه به اعمال افزایش حقوق کارگران و پزشکان ، سریعتر دستمزد مهندسان ابلاغ گردد.
محدود نشدن هییت های استانی:تفکر لغوی است که دستمزد مهندسان در۳۱استان برابر باشد وقتی هزینه ساخت و اقدامات مهندسان در ۳۱ استان برابر نیست لذا هییت های استانی برای دومین سال محدود نگردند.
شاخص تعدیل۶ماهه دوم:در مبالغ پیشنهادی شورای مرکزی به وزارت، شاخص تعدیل ۶ماهه دوم ۱۴۰۲ لحاظ نشده حال اینکه به سبب افت ارزش ریال در این مدت قطعا شاخص تعریف خواهد شد.
متاسفانه هم از لحاظ توجه به دستمزد هم مبارزه با فساد ، در وزارت آقای بذرپاش شاهد اقدام خاصی نیستیم. لطفا تحرک لازم را با ارشاد خود به وزارت دهید.
راستس اونقدر این اعداد دروغین و عدد سازی بود که هیچ کپشنی برای تصویر نامه در نظر نگرفتم !
فقط متعحب ام چرا وقتی باید دستمزد مهندس درصدی از هزینه ی ساخت باشد !
چطور باید نصف اعلام شود ؟؟
آقایان توضیح بدهند؟ آیا با متری ۴ الی ۸ میلیون انواع ساختمان ها را می سازند ؟ !
باشد این اجحاف حق، این نادیده گرفتن حقوق مهندس روزی به پایان خواهد رسید
بی شک مطمئنم نسل باهوش و توانمند جامعه مهندس شدند و روزی به حق خود خواهد رسید !
منبع سایت دستور قوه قضائیه
مثل اینکه در یک بیمارستان رئیس بیمارستان همه عملهای جراحی را خودش انجام بده و همه نسخه بیماران را بنویسه و هیچ پزشکی در بیمارستان حاضر نباشه.
-ما هم اعتقاد داریم اهمیت تهیه آیین نامه نظام صنفی موضوع ماده ۲۹ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان بالاست اما مطمینیم انبوه سازان مشمول این آیین نامه نیستند چون اساسا انبوه سازان صنف نیستند.
-در قانون نظام صنفی تعریف و چارچوب صنف آمده است.
+آیا انبوه سازان حاضرند روی کالا خود طبق قانون نظام صنفی قیمت بزنند؟
+آیا انبوه سازان میدانند طبق قانون نظام صنفی با گرانفروشی یا احتکار یا ... برخورد میشود؟ تمایل به این برخوردها دارند؟
+آیا اطلاع دارند که اقلام اصناف توسط دولت نرخ گذاری میشود؟مایل به چنین اقدامی در بحث مسکن از سمت دولتند؟
-وقتی قرار نیست با گرانفروشی یا تقلب یا احتکار یا ... مسکن برخوردی شود قطعا آنها را نمی توان صنف حساب کرد. وقتی صنف نباشند طبعا مشمول آیین نامه نظام صنفی ساختمانی هم نمیشوند.
-آیین نامه نظام صنفی ساختمانی مشمول جوشکار ، بتن ریز ، سرامیک فروش ، لوله کش و... می شود.
-در مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان به ساماندهی انبوه سازان پرداخته شده که فی المثل به فرم های ارزشیابی میتوان اشاره نمود. بهتر است انبوه سازان همین دستورالعمل را اجرایی کنند بعد دنبال آیین نامه نظام صنفی ساختمانی بیافتند که مشمولش نیستند.
برای برونرفت از شرایط کنونی سازمان ،مقابله با ناکارآمدی و فساد ،اقدامات زیر کاملا حیاتیست :
۱- تعدیل کارکنان ناکارامدو سفارشی
۲- الکترونیکی شدن تمام فعالیتهای اداری و سازمانی
۳- شفاف سازی
امیدواریم نمایندگان وزیر جدید در شورای انتظامی کشور افراد دارای تعارض منافع و کسانیکه در طول عمرشان حتی یک کار حرفه ای و مهندسی نکرده اند نباشند
در لایحه ذکر شده که ناظر میشود مشاور و مشاور را کارفرما انتخاب می کند. این لایحه احتمال بسیار توسط دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی تهیه شده است. مدیر دفتر مقررات ملی ساختمان آقای مانی فر است که از زمان آقای آخوندی در این سمت حضور دارد . وقت تغییر او رسیده است؟
زمانی که قرار است ملاک تعرفه دستمزد مهندسان قرار بگیرد حداکثر 5 میلیون !
ولی زمانیکه جهت ساخت و ساز محاسبه می شود ۷ میلیون !