به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در پی ادامه تشریح سامانههای اصلی دولت الکترونیکی که طی چند هفته اخیر در دستور کار قرار گرفته است، بهنام ولی زاده، معاون دولت الکترونیکی در خصوص معرفی گذرگاه عمومی خدمات دولت (PGSB) که با نام ایرانی سروا شناخته میشود، بیان کرد: سروا، راهکاری برای یکپارچهسازی، تجمیع و عرضه متمرکز وب سرویسهای دولت به مردم و کسب و کارهاست. با استفاده از بازارچه API موجود در این سامانه، بستر لازم برای راه اندازی کسب و کارهایی فراهم میشود که نیازمند انبوهی از APIها از چندین سامانه مختلف هستند و میتوانند تمامی آنها را به صورت یکپارچه از این سامانه دریافت کنند.
وی توسعهدهندگان خدمات الکترونیکی را یکی از اصلیترین استفادهکنندگان این بازارچه دانست و گفت: در سروا API خدمات الکترونیکی دستگاههای دولتی، بانکها و همچنین شرکتهای خصوصی معتبر تجمیع و ارائه شده است که تنها با یک بار اتصال، امکان ارتباط با تمامی آنها فراهم میشود.
در همین راستا بازارچه سروا را میتوان محلی جهت عرضه، فروش و خرید APIهای مورد نیاز توسعه دهندگان خدمات الکترونیکی دانست که با توجه به ماهیت مستقل در این سامانه، قابلیت بکارگیری در توسعه برنامههای کاربردی در پلتفرمهای تحت وب، نرم افزارهای تلفنهای هوشمند، نرم افزارهای قابل نصب روی کامپیوتر و ... را فرآهم میسازد. معاون دولت الکترونیکی، بخش دولتی، کلیه کسب و کارهای اینترنتی، توسعه دهندگان دهنده اپلیکیشن، استارت آپها، شرکتهای خصوصی کوچک و بزرگ و حتی کاربران خانگی را از کاربران سروا دانست که نحوه تعامل در آن در گرو ارایه دهنده API، انتشار در بازارچه و سپس استفاده توسط هر طیفی از متقاضیان است.
بیشتر بخوانید
اما پست الکترونیکی احراز هویت شده بومی از دیگر موضوعاتی بود که در رویداد امروز مورد توجه قرار گرفت. بنا به اظهارات، ولی زاده، سرویسهای ایمیل ارایه شده توسط سازمان فناوری اطلاعات شامل ارایه سرویس Mail.ir به صورت رایگان و بدون تصدیق اصالت برای کاربران داخلی و نیز ارایه سرویس iran.ir به صورت رایگان و با تصدیق اصالت برای ارتباط با دولت الکترونیکی است. خدمت ارائه شده توسط ایمیل را میتوان از تبادل مکاتبات در قالب ایمیل از فرد حقیقی به دستگاه، از دستگاه به فرد حقیقی و از دستگاه دولتی به دستگاه دولتی بر شمرد.
در ادامه این رویداد، امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات سماوا را خدمتی پایه دانست که در استفاده از دیگر خدمات دولت الکترونیکی از اهمیت بسزایی برخوردار است. وی، بار دیگر تاکید کرد سازمان فناوری اطلاعات موظف است زیرساخت فنی ارائه خدمات به دستگاهها را فراهم سازد که آن هم صرفا یک زیرساخت فیزیکی نیست. بلکه حوزه خدمات محتوا نظیر بانکهای داده را نیز شامل میشود. اما به طور مستقیم مسئولیتی بابت ارائه خدمات ندارد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات اظهار داشت: در حال حاضر از ارائه بیش از هزار خدمت الکترونیکی عبور کردهایم؛ لذا چنانچه کسب و کارها بتوانند از خدمات ما به عنوان بخش دولتی استفاده کنند، به عبارتی به دادههای دولتی دسترسی پیدا میکنند که بدون تردید موجب ارائه خدمات بهتر به شهروندان میشود که نمونه بارز آن استعلام فرد بر اساس کد ملی و دسترسی به وضعیت ابتلا یا عدم ابتلا به کروناست که به شکل گستردهای مورد استفاده آژانسهای فروش بلیت و تاکسیهای اینترنتی قرار گرفته است.
انتهای پیام/