شهرکی گفت: در حوزه طلا جزو چهار استان با ذخایر قابل توجه طلا هستیم و هم‌اینک ظرفیت ذخایر این ماده معدنی در سیستان و بلوچستان افزون‌بر ۳۰ تن رسیده است.

داود شهرکی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان‌ و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،    با اشاره به اینکه سهم ۳.۵ درصدی از معادن کشور برای سیستان و بلوچستان است و در تیتانیوم ۵۰ میلیون تن ذخایر شناسایی شده وجود دارد بیان کرد: در حوزه طلای تفتان سرمایه‌گذار «شستا»است که متولی اجرای این پروژه بوده و مقدمات کارخانه تولید ۳۰۰ تن شمش طلا را آغاز و در خرداد شروع عملیات اجرایی خواهد بود.

او با بیان اینکه در حوزه سنگ آهن ذخیره ۲۰۰ هزار تن داریم و حدود ۱۷ معدن در این زمینه در تفتان فعال است تاکید کرد: در پروژه‌های بزرگ مانند مس، طلا و آهن یک از بزرگترین مشکلات استان وجود زیرساخت‌هاست.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان تنها تولیدکننده شمش آنتیموان در کشور است افزود: دانش فنی این فلز استراتژیک در اختیار کشور قرار دارد و تولید این شمش از پنج هزار تن پارسال به ۱۰ هزار تن امسال خواهد رسید که بیش‌از ۶۰ درصد افزایش در این حوزه خواهد بود.

وی بیان کرد: در محصولات فولادی ۴۰ درصد افزایش تولید وجود داشت و از یکهزارو ۶۷۰ تن تولید هم‌اینک به ۲ هزارو ۳۰۰ تن رسیده است

شهرکی با بیان اینکه در موضوع فرآوری منیزیت نیز اقدامات خوبی انجام شده خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید این ماده معدنی تنها در ۲ استان خراسان جنوبی با بیش از ۷۰ درصد و سیستان و بلوچستان با ۳۰ درصد است.

او  اظهارداشت: ۲۰ هزار تن ظرفیت منیزیت در سیستان و بلوچستان بوده و همچنین ظرفیت تولید در مس هم‌اینک به یکهزارو ۱۹۰ تن و به رشد ۱۰۰ درصدی رسیده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: در حوزه سیمان پارسال ۱۵ درصد افزایش تولید داشتیم ولی در موضوع حمل این محصول به دلیل فرسودگی ناوگان حمل و نقل سیستان و بلوچستان مشکلاتی وجود دارد.

قرار گرفتن سیستان و بلوچستان در کمربند فلزایی و معدنی جهان که از یوگسلاوی تا پاکستان ادامه دارد و در این راستا وجود معادن به نسبت غنی گشوده و ناگشوده فلزی و سهم بالای استان در برخورداری از این معادن با ذخایرمعدنی نظیر کرومیت، مس، منگنز، سرب و روی ، قلع، تنگستن، آنتی موان، طلا و کانسارهای غیرفلزی نظیر تالک، منیزیت، گل سفید، سیلیس، فلدسپات، کائولن و سنگ‌های ساختمانی بویژه گرانیت و همچنین پتانسیل‌های معدنی حوزه تفتان و امکان استقرار کارخانجات چینی و کاشی و سرامیک در محدوده تفتان بخشی از قابلیت‌ها و توانمندی‌های این استان است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.